duminică, septembrie 15, 2024
AcasăBusiness si IndustrieCe sunt serviciile funerare si cat costa acestea?

Ce sunt serviciile funerare si cat costa acestea?

Un serviciu funerar la domiciliu funerar este un ajutor menit sa ofere familiei si celor dragi ai unei persoane decedate posibilitatea de a se reuni, de a se sprijini reciproc si de a-i onora pentru a face fata mai bine pierderii lor.

O slujba de inmormantare presupune organizarea unei inmormantari si faciliteaza depasirea durerii mortii unei persoane dragi. In general, serviciile funerare constau in cel putin trei momente, care sunt considerate parte a unei inmormantari traditionale.

Ce include un serviciu funerar?

Care sunt de obicei serviciile acoperite de un serviciu funerar? Traditionale sunt aceste trei evenimente sau ori sunt adesea numite  priveghiul, transportul si inmormatarea.  Intra si vezi mai multe detalii pe Funerare.ro.

Priveghiul  este o ceremonie care are loc de obicei inainte de o inmormantare, la casa decedatului sau la o casa funerara. Priveghiul poate avea elemente diferite, deoarece datorita diferentelor culturale este sarbatorita diferit nu numai intre tari sau state, ci si intre orase.

In prezent, priveghiul a devenit un alt moment de reintalnire a persoanelor apropiate familiei decedatului. Scopul sau este tocmai acela de a veghea asupra trupului decedatului, precum si, potrivit multor traditii religioase, de a face rugaciuni pentru binele spiritului sau sufletului sau. In multe cazuri, serviciile funerare sunt deja pregatite sa urmeze solicitarile specifice ale familiilor pentru inmormantarea lor.

Unde are loc

Locul unui priveghi este, de obicei, casa persoanei care a murit sau, in cazul in care un serviciu funerar este contractat, la casa funerara in sine.

In prezent, priveghiul  poate avea loc intr-un mod traditional si poate avea loc chiar fara nici o forma de rugaciune . Este obisnuit ca oamenii, inainte de moartea lor, sa specifice tipul de ritual, rugaciune sau chiar activitate cu care si-ar dori sa fie onorati si amintiti, atat de multe servicii funerare au inceput, de asemenea, sa se adapteze la aceste schimbari, deoarece functia priveghiului, dincolo de ritualul specific, este de a servi ca un moment de reunire a celor dragi in care durerea pierderii lor incepe sa se vindece.

Transportul

In cele din urma, inmormantarea este momentul in care, daca membrii familiei doresc acest lucru, furnizorii de servicii funerare transporta corpul de la locul funerar la locul de inmormantare (de obicei, un cimitir).

Inmormantarea este de obicei alcatuita dintr-o procesiune intr-un ascultator, in interiorul careia se afla sicriul defunctului, urmat de cei dragi, rude si alti participanti, in timpul calatoriei. De aici vine  si cuvantul roman exequias („ex” inseamna exterior si sequi, „a urma”), deoarece din cele mai vechi timpuri acest tip de onoruri funerare au fost practicate.

Este important ca, daca va planificati cheltuielile finale, sa includeti in planul dumneavoastra plata costurilor de inmormantare. De la mormant, cumpararea sicriului , bolta din cimitir, pana la pamant. Aceste aranjamente finale pot insemna o cheltuiala semnificativa pentru dv sau familie.

Incinerare

In multe cazuri, un serviciu funerar nu se incheie intr-o inmormantare traditionala , ci mai degraba cu o incinerare.  Nu toata lumea considera acest tip, ca fiind unul crestin.

Ritualuri de inmormantare in Pakistan

Un rit funerar foarte important in credinta islamica este ca inmormantarea are loc cat mai repede posibil dupa moarte. Din acest motiv, nu exista vizionare, trezire sau vizitare. Imediat dupa moarte, cadavrul este spalat si acoperit cu un cearsaf de catre membrii familiei. Mainile sunt puse ca in rugaciune. Apoi cadavrul este transportat la locul inmormantarii, o moschee. Rareori exista un sicriu deschis la o inmormantare islamica.

Inmormantarea are loc de obicei in afara moschei, intr-o locatie cum ar fi o sala de rugaciune, o piata comunitara sau o curte, unde membrii comunitatii se pot aduna. Corpul si toti participantii sunt intoarse cu fata spre Mecca, care este centrul sfant al islamului. Rugaciunile funerare sunt conduse de Imam, sfantul conducator. Participantii formeaza cel putin trei randuri: barbati, apoi copii si femei in spate. Dupa rugaciuni, trupul este dus la locul de inmormantare intr-o procesiune tacuta. Unele comunitati musulmane permit femeilor si copiilor sa participe la inmormantare, dar in mod traditional este vorba doar de barbati. Un alt rit de inmormantare islamic important este ca fiecare persoana de la inmormantare sa arunce trei pumni de pamant in mormant.

Deoarece musulmanii cred ca va exista o inviere fizica a trupului in Ziua Judecatii, credinta interzice incinerarea. In mod similar, autopsiile sunt puternic descurajate, deoarece intarzie inmormantarea si sunt considerate o profanare a cadavrului. De asemenea, musulmanii prefera sa nu mute cadavrul departe de locul mortii, ceea ce face o autopsie si mai nelinistitoare pentru ei. Imbalsamarea, considerata inca o profanare a corpului, se efectueaza numai daca prevede legea.

In cele din urma, traditia spune ca florile trebuie trimise la domiciliul familiei dupa inmormantarea defunctului. Exista o perioada de doliu de 40 de zile, timp in care sunt apreciate nu numai florile, ci si mancarea.

Cei indoliati de la o inmormantare islamica pot exprima durere, dar numai in anumite standarde de decor. De exemplu, plansul puternic nu este permis. Nici alte semne exterioare de emotie extrema, cum ar fi ruperea hainelor, bataia, discursul sacrileg si auto-ranirea. Plansul este permis.

Eticheta funerara traditionala musulmana interzice celor indoliati sa faca fotografii sau sa inregistreze in orice alt mod orice parte a serviciului de rugaciune funerara.

Dupa slujba de rugaciune si inmormantare, cei indoliati se pot aduna la casa familiei apropiate. Acesta este momentul in care este oportun sa-ti exprimi condoleante familiei si sa o sustii in durerea lor. Planifica sa stai toata ziua. In mod traditional, se serveste o masa. Se crede ca socializarea ajuta familia sa faca fata pierderii.

Bradu Dan
Bradu Danhttps://www.skinit.ro/
S-a alăturat presei în anul 2020 si in 2021 a activat în cadrul echipei noastre. Până în prezent, are la activ peste 1700 de articole redactate, dar și sesiuni de monitorizare TV. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. A urmat cursuri în cadrul Multimedia - Radio și Televiziune. A participat la conferințe și interviuri cu personalități cheie din industrie ce a contribuit la aprofundarea cunoștințelor și extinderea rețelei de contacte profesionale !
web design itexclusiv.ro