luni, iunie 24, 2024
AcasăCulturaCartiCe este o scoala publica si cum difera de una privata?

Ce este o scoala publica si cum difera de una privata?

Ce este o scoala publica si cum difera de una privata?

Scoala publica preda pentru viata, pentru ca numai in ea se reflecta viata insasi, in toata marea ei diversitate. Aceasta caracteristica a universalitatii educationale si a coexistentei in diversitate, recunoscand acest lucru ca o valoare inalienabila, este singura care se poate aventura intr-un viitor al dreptatii, coexistentei, coeziunii sociale si pacii in societatile umane.

Astfel intelesa, Scoala Publica devine un loc privilegiat in care au loc procese esentiale de umanizare si, prin urmare, este singurul model defensibil din punct de vedere etic impotriva modelelor elitiste si classiste care cauta privilegii pentru anumite minoritati care vor sa se perpetueze la putere.

Apararea publicului presupune o constientizare profunda a colectivitatii; Este nevoie de nobletea mintii, de dorinta de a trai impreuna din respect pentru diferenta, de credinta profunda in drepturi egale ale omului pentru fiecare dintre oamenii care alcatuiesc societatea.

Apararea publicului are o valoare etica si morala incontestabila, deoarece este inspirata de binele comun. «A permite puterii economice sa determine calitatea educatiei si ceea ce este mai sarcastic, ca statul sa subventioneze cu bani publici anumite interese ideologice ale unei bune parti a scolilor mai mult sau mai putin elitiste pare, in principiu, nu doar o aberatie pedagogica, ci o nedreptate flagranta” (Lledó, 1994: 61).

Nu exista democratie fara caracterul public si egalitar al scolii. „Avand in vedere ca fiecare oras are un singur capat, este clar ca educatia trebuie sa fie si una si aceeasi pentru toti cetatenii si ca grija de ea trebuie sa fie o problema a comunitatii si nu privata” (Aristotel: 11ff.)

Scoala publica este educatia emancipatoare. Educarea pentru emancipare inseamna educarea in contexte in care libertatea si responsabilitatea devin eficiente. In Scoala Publica, profesorii, elevii si familiile sunt emancipati si imputerniciti impreuna prin punerea in practica a unei cunostinte care face posibila acest lucru.

Respectarea drepturilor fundamentale ale persoanei si ale copiilor trebuie sa fie o constanta in procesele de predare-invatare, in timp ce modelele autoritare, patriarhale, de delegare si supunere sunt puse sub semnul intrebarii, iar altele de autoritate si putere comuna sunt puse in practica.

  • Scoala Publica este plurala ideologic si cultural, un spatiu laic si non-confesional;
  • In ea sunt prezente diferitele culturi care coexista in societate;
  • Este laic, asa cum se cuvine unui stat non-confesional, nu practica indoctrinarea si garanteaza libertatea de exprimare;

Proiectul sau educational sustine valori universale precum justitia sociala, solidaritatea, respectul pentru diversitatea ideologica, culturala si lingvistica; pacifism, ecologie, coeducare, rationalitate in fata ideologiilor sectare ale scolilor private care contribuie la cresterea diferentelor ideologice, culturale si sociale si la promovarea fanatismului.

Vezi aiciscoala particulara Teddybar si afla mai multe despre mediul in care invata copiii.

De ce sa studiezi intr-o scoala privata?

Nu este surprinzator faptul ca parintii cauta sa cunoasca avantajele scolilor private, deoarece educatia copiilor lor este o prioritate indiferent de nivelul educational la care urmeaza sa intre. Daca esti din acea breasla, ai ajuns la locul potrivit pentru ca aici te poti convinge ca o scoala privata este o optiune buna pentru micutul tau.

Avantajele scolilor private fara a diminua particularitatile scolilor publice, aici poti afla despre cele mai relevante avantaje oferite de sectorul privat de invatamant elevilor.

De ce este important sa fie folosite tehnici de predare moderne?

Cu toate acestea, odata cu schimbarea timpului intr-o anumita masura, cursantii solicita noi tehnici si metode pentru a dobandi cunostinte care ii specializeaza nu numai in studiul teoretic, ci ii asigura sa ofere cunostinte practice, sa-si aprofundeze abilitatile si sa-i faca educati pentru a face fata oricarui tip de provocari. Metodele moderne de predare sunt singura modalitate de a satisface cerintele timpurilor moderne.

Invatatura moderna este, fara indoiala, necesitatea orei din cauza relevantei sale in epoca moderna. Revolutia in domeniul stiintei si tehnologiei necesita idei mari si efort amplu pentru a face fata oricaror circumstante care vin in calea dezvoltarii. Toata sarcina este pe umerii mici ai elevilor. Asadar, este vital sa le oferim studentilor nu numai cunostinte, ci si sa-si imbunatateasca abilitatile de la bun inceput.

Metodele moderne de predare ajuta la construirea sau dezvoltarea unei intelegeri productive a stiintei si tehnologiei de baza (BST). Prin urmare, elementele metodelor de predare contemporane includ:

Una dintre caracteristicile esentiale ale metodelor moderne de predare in stiinta si tehnologia de baza (BST) este ca este centrata pe cursant. Se concentreaza asupra cursantilor in timpul utilizarii sau aplicarii in timpul cursurilor la clasa si in laborator. Profesorul actioneaza doar ca un ghid, iar tot procesul de invatare implica cursantii. Cursantii apar in mod semnificativ ca dominatori in interactiunile din clasa.

Profesorul sau ghidul BST organizeaza activitatea sau sarcina si ii angajeaza pe elevi sa invete prin acest mod. Prin urmare, este o activitate bazata pe activitate sau pe baza de comisioane. Studentilor li se ofera sau li se cere sa participe la interactiunea in clasa prin aceste activitati interactive.

web design itexclusiv.ro