joi, aprilie 18, 2024
AcasăSanatate si MedicinaStil de viataActivități sportive pentru copii. Descoperă cele mai bune sporturi pentru cei mici!

Activități sportive pentru copii. Descoperă cele mai bune sporturi pentru cei mici!

Sportul foarte important pentru dezvoltarea copiilor. Activându-i la o vârstă fragedă, veți ajuta să deschideți calea către obiceiuri sănătoase de-a lungul vieții lor. În afară de distracție, sportul îi învață pe copii importanța muncii în echipă – și dacă fac parte dintr-o echipă – vor învăța ce însemnă să lupte alături de coechipieri. Exercițiile fizice pot ajuta copiii să se concentreze la școală, precum și să ajute somnul noaptea. Acestea sunt vești minunate pentru părinți. 

Experiență fizică

Vrei să-i oferi copilului tău o experiență fizică pe tot parcursul vieții? Luați în considerare sportul copiilor și alte activități fizice adaptate copiilor. Cu încurajarea și sprijinul dvs., este posibil ca câteva sporturi să trezească interesul copilului dumneavoastră. Aprinde flacăra ducându-ți copilul la evenimente sportive locale sau împărtășind propriile interese în sport și exerciții. Luați în considerare activitățile adecvate vârstei. Este posibil ca copilul dumneavoastră să arate preferințe naturale pentru anumite sporturi sau activități. Începeți acolo, ținând cont de vârsta, maturitatea și abilitățile copilului dumneavoastră.

activitati fizice copii

Pentru a profita de beneficiile sportului pentru copii, este important ca aceștia să iubească activitatea la care participă. Astfel încât puțină varietate este fundamentală în călătoria lor activă către maturitate. Este posibil ca nu toți copiii să aibă dorința de a face sport. De aceea, recomandăm Yoga pentru copii poate fi o idee bună pentru a-i ajuta să rămână activi și sănătoși.

Arte marțiale pentru concentrare

Urmărește-l pe micuțul tău transformându-se într-un copil de karate în acest an școlar și îi vei vedea, de asemenea, că evoluează, că este mult mai implicat și mult mai focusat. Competitivitatea tinerilor face adesea loc problemelor cu stima de sine, autocontrol și agresivitate deplasată. De la karate la kung fu și judo, artele marțiale nu sunt doar un sport fizic, ci unul care oferă și lecții mentale și emoționale. O clasă obișnuită va începe cu încălziri, cum ar fi sărituri, flotări și întinderi, urmate de mișcările musculare ale artelor marțiale. Vor putea să se concentreze mai bine, să învețe respectul față de ceilalți și să stăpânească arta de a se apăra folosind tehnici inteligente. 

sporturi copii

Înot pentru dezvoltare armonioasă și siguranță

Fiecare copil are nevoie de șansa de a învăța să înoate – motivul numărul unu fiind faptul că este singurul sport care se dublează ca o abilitate de salvare a vieții. Beneficiile înotului pentru copii sunt nesfârșite. O sesiune de biliard implică fiecare mușchi din corp și este o activitate aerobă strălucitoare pentru a face inima copilului să pompeze sânge. Părinții copiilor predispuși la accidente vor fi încântați să știe că înotul este cel mai puțin probabil să provoace răni, datorită naturii sale cu impact redus. Urmăriți nivelul de încredere pe care îl atinge micului delfin. De la înot pe toată lungimea piscinei până la scufundări în adâncuri.

Dans pentru socializare și exprimare a sentimentelor

Înainte să învățăm să vorbim, răspundem la ritmul muzicii. Nu există o modalitate mai bună de a canaliza energia nemărginită pe care o posedă copiii decât de a le oferi șansa de a o dansa. Pe lângă îmbunătățirea flexibilității, a gamei de mișcare, rezistență și forță, cursurile regulate de dans oferă micuților modalitatea perfectă de auto-exprimare. Cursurile de dans sunt minunate pentru copilul dumneavoastră pentru a îmbunătăți abilitățile de socializare și comunicare. Pentru copiii timizi, poate ajuta și la atenuarea temerilor de a socializa și de a juca în fața unui public.

activitati sportive

Concluzie

În general, fii pozitiv și încurajator. Accentuează efortul, îmbunătățirea și plăcerea față de performanța câștigătoare sau personală. Participați la evenimente și practici după cum vă permite programul și acționați ca model bun de sportivitate. Considerând că unul dintre cele mai importante obiective este următorul. Să găsești activități fizice și sporturi de care copilul tău se bucură și care încurajează o viață de a rămâne activ și în formă. Orice decizia ați lua, important este ca cei mici să facă mișcare. În pași de dans, parcurgând mai multe lungimi de bazin sau concentrându-se și privind adversarul cu mare atenție. Sportul este sănătate încă din copilărie.

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro