miercuri, mai 29, 2024
AcasăSanatate si MedicinaStil de viataCasa funerara gestioneaza certificatele lipsa?

Casa funerara gestioneaza certificatele lipsa?

Exista proceduri ulterioare, cum ar fi certificatul de deces literal, retragerea de la securitatea sociala sau certificatul de testament pe care casa funerara le poate efectua, desi nu face acest lucru in mod direct, ci se refera la o agentie specializata in acest tip de procedura.

Ce alte servicii mai poate oferi o casa funerara?

In afara de sicriu, transfer si inbalsamare, pot fi oferite aranjamente florale, masini insotitoare, memento-uri sau catering. Masinile de escorta duc familia la cimitir daca nu stiu unde se afla sau nu doresc sa conduca si apoi le duc inapoi acasa sau la casa funerara.

In cazul unei incinerari, compania poate livra cenusa acasa si, de asemenea, ofera nu numai urna, ci pandantivele, mini urnele si relicvele in care sa se pastreze o parte din cenusa.

Preturi pentru servicii funerare

Preturile variaza in principal in functie de faptul daca inmormantarea va fi intr-o nisa sau intr-un mormant. Atunci cand nu aveti o inmormantare sau o asigurare, diferenta poate fi aproape nula, deoarece atat in orase, cat si in unele regiuni, exista servicii destul de ieftine.

Este necesar sa mergeti la o casa funerara pentru a angaja serviciul funerar?

Nu este necesar, dar se poate face. Cel mai convenabil si cel mai frecvent facut este sa sunati la casa funerara si de acolo se ofera un agent pentru a va ajuta. Unele case funerare au, de asemenea, birouri inafara localitatilor.

Repatriere decedati este locul unde beneficiezi de ajutor pentru a aduce decedatii acasa.

Cat costa sa transferi un corp?

Pretul depinde de mai multi factori, de la masina care este angajata pana la distanta pe care trebuie sa o parcurgi sau tipul de deplasare. Fiecare casa funerara determina rata acesteia pe kilometrul efectuat si poate conta chiar si pe o taxa minima. In acest fel, pretul include kilometrii care urmeaza sa fie facuti.

In cazul transferurilor internationale, acestea vor implica cheltuieli mai mari decat cele de la nivel national.

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont daca trebuie sa efectuati un proces de transfer sau repatriere a cadavrelorsunt dificultatile pe care le puteti intampina atunci cand il efectuati. De aceea, iti recomandam sa contactezi o firma de inmormantare pentru a respecta cu strictete protocolul.

Cum se efectueaza un transfer funerar

Daca doriti sa efectuati acest proces printr-o casa funerara, va trebui mai intai sa va dati autorizatia ca ruda. Apoi, casa funerara va contacta entitatea in care se afla corpul pentru a face transferul. In plus, este necesar sa urmati urmatorii pasi:

1. Documentatie

Pentru a face transferul, va trebui mai intai sa completati un formular. Sunt specificate cateva date importante, astfel incat transferul sa fie efectuat corect. De aceea, este mai usor sa o faceti printr-o casa funerara.

2. Identificarea

Un membru al familiei trebuie sa mearga la locul unde corpul este pentru a-l recunoaste.

3. Procese

Organismul sufera procese tipice thanatologiei pentru a-si prelungi perioada de descompunere. Astfel, in timpul inbalsamarii, descompunerii si inmormantarii sau incinerarii, corpul nu va da mirosuri neplacute produse de descompunere.

Cum decurg inmormantarile musulmane?

Cel mai bine este sa nu folosesti deloc machiaj. Daca trebuie, atunci nu purta nimic care sa te scoata in evidenta, cum ar fi rujul stralucitor. Este o idee buna sa aduci un batic pentru a-ti acoperi parul si gatul. Daca aveti indoieli, sunati inainte si intrebati despre tinuta potrivita.

Cand participati la o inmormantare musulmana, principalul lucru de care trebuie sa aveti in vedere este sa va imbracati modest. Poarta haine care sa te faca sa te amesteci si sa nu atraga atentia asupra ta. Stai departe de culorile stralucitoare sau de bijuteriile stralucitoare. Fii pregatit sa-ti dai jos pantofii.

Serviciul funerar propriu-zis este de obicei scurt. Consta in principal din rostirea rugaciunilor de inmormantare. Nu exista elogiu. Aceasta parte a serviciului va dura probabil mai putin de o ora. Cu toate acestea, ei cred ca inmormantarea incepe inainte ca persoana sa moara si se termina dupa inmormantare.

Familia si prietenii isi spun de obicei rugaciunea de inmormantare, condusi de Iman. Ele formeaza trei sau mai multe linii. Primul in rand este barbatul cel mai apropiat, care este urmat de ceilalti barbati. Dupa aceea, urmeaza copiii si apoi femeile. Imanul, care rosteste rugaciunea, se indreapta spre Mecca, cu spatele la ceilalti si trupul este asezat in fata lui. Musulmanilor li se cere sa rosteasca cel putin cinci rugaciuni zilnic. Practic sunt acele cinci rugaciuni care se rostesc la inmormantare, cu cateva diferente. Ei stau in timpul rugaciunii, nu se inclina ca in rugaciunea zilnica. Majoritatea cuvintelor sunt rostite in tacere, cu exceptia catorva portiuni.

Parerile privind eticheta adecvata pentru trimiterea de flori catre familie pot varia intre diferitele secte musulmane. Simplitatea si moderatia sunt accentuate in religia islamica, prin urmare cadourile cu flori nu sunt adesea oferite. In cele mai multe cazuri, ei prefera sa donezi unei organizatii de caritate in numele decedatului. Familia comanda in mod normal florile. Ele sunt plasate in apropiere sau in interiorul sicriului.

web design itexclusiv.ro