luni, iunie 24, 2024
AcasăLife StyleCe este amanetul?

Ce este amanetul?

O casa de amanet este o institutie care imprumuta bani imediat clientilor sai, asta prin imprumuturi cu ajutorul unui gaj.

Adica, te duci la una dintre aceste companii comerciale cu unele bunuri valoroase, cum ar fi bijuterii de aur sau argint si ceasuri, dispozitive electronice, cum ar fi televizoare, ecrane, console de jocuri video, monede vechi, masini, ipoteci, printre altele. Bunurile care sunt amanetate depind de ceea ce accepta casa la care te duci.

Mecanism

Acestea sunt considerate ca o optiune rapida de imprumut, deoarece mecanismul este dupa cum urmeaza:

  1. Te duci la o casa de amanetat.
  2. Se prezinta o identificare oficiala (este necesar ca persoana sa aiba varsta legala).
  3. Proprietatea care urmeaza sa fie amanetata este prezentata, iar casa face o evaluare a acesteia pentru a determina valoarea imprumutului.
  4. Partea interesata este informata cu privire la conditiile imprumutului, adica datele si formele de plata periodica si plata finala, precum si cu privire la rata dobanzii care va fi stabilita. Se clarifica in ce conditii va puteti recupera bunurile (in acest caz este necesar de o identificare sa  se plateasca suma imprumutata initial, plus dobanda si costul de depozitare) si in ce conditii o poti pierde definitiv. In cele din urma, se semneaza un contract in care toate cele de mai sus sunt inregistrate in scris.
  5. Se face un bilet de plata, care este adesea o copie a aceluiasi contract, iar suma de numerar convenita cu partea interesata este livrata. Vezi mai multe detalii pe Amanet AGS ceasuri de lux.

Casele de amanet functioneaza de mai multe secole atat in Est, cat si in Vest, variind in ceea ce priveste forma lor de functionare, precum si fundatia si statutul lor in temeiul carora sunt guvernate.

In concluzie

Daca ai nevoie de bani imediat si nu stii unde sa mergi, nu iti face griji. De la amanet, te contactam pentru a  oferi posibilitatea de a obtine bani usor si in siguranta. In compania noastra desfasuram acest proces de multi ani si satisfacem intotdeauna clientii care ne viziteaza.

De ce merg oamenii la o casa de amanet? Care este motivul pentru ca din ce in ce mai multe persoane aleg sa amaneteze si nu sa vanda obiectele personale ?

Oamenii merg la o casa de amanet pentru ca au nevoie de bani pe termen scurt, acestia sunt de obicei cei care au venituri mici sau care au nevoie de bani rapizi. In cazul in care clientul nu a putut indeplini platile, bunul devine proprietatea casei de amanet, iar acesta din urma va incerca sa-l vanda. In acest fel, recuperarea imprumutului este garantata in orice moment.

Acest tip de afacere este in vigoare de mult timp si este pe deplin reglementat de legislatia in vigoare. Din acest motiv, oamenii nu ar trebui sa fie neincrezatori. Cu toate acestea, este adevarat ca, in functie de casa de amanet, interesul care se poate aplica bunului tau poate fi mai mare sau mai mic.

Cum au aparut casele de amanet?

Cu mult inainte de aceasta, totusi, monti di pietà percepeau de obicei dobanda pentru imprumuturi in Italia. Ele au fost infiintate pana in 1464, cand cel mai vechi monti inregistrat (la Orvieto ) a fost confirmat de Pius al II-lea. Trei ani mai tarziu, un altul a fost deschis la Perugia de catre franciscanii Barnabus Interamnensis si Fortunatus de Copolis .

Au adunat capitalul necesar prin predicare, iar casa de amanet din Peru a obtinut un profit substantial la sfarsitul primului sau an.  Dupa moartea lui Barnabus in 1474, ei au fost sprijiniti de Bernandino di Feltre (un alt franciscan). Monti di pietàau fost deschise in Assisi , Mantua , Parma , Lucca , Piacenza , Padova , Vicenza , Pavia si o serie de orase mai mici.

Dominicanii au denuntat fara succes casele de amanet. Viterbo a deschis unul in 1469, iar Sixtus al IV -lea a confirmat un altul in orasul natal din Savona un deceniu mai tarziu.  In Florenta , municipalitatea si evreii s-au opus lui Bernandino. Savonarola , un dominican, a infiintat primul amanet florentin dupa ce teologii locali au declarat ca perceperea dobanzilor nu este un pacat. In ciuda acceptarii papale, prima casa de amanet din Roma a fost deschisa (de un franciscan) abia in 1539.

Din Italia, casele de amanet s-au raspandit treptat in toata Europa. Augsburg a adoptat sistemul in 1591, Nürnberg a copiat regulamentele Augsburg in 1618, iar pana in 1622 casele de amanet au fost deschise in Amsterdam , Bruxelles , Anvers si Gent . Madrid a urmat exemplul in 1705, cand un preot a deschis o casa de amanet caritabil cu cinci peni din cutia lui saraca.

Institutia a fost foarte lenta in obtinerea unei pozitii in Franta. A fost adoptata la Avignon in 1577 si la Arras in 1624. Medicii odinioara puternicei Sorbone nu s-au putut impaca cu legalitatea interesului, iar cand a fost deschisa o casa de amanet la Paris in 1626, a trebuit sa fie inchisa intr-un an. . Atunci Jean Boucher si-a publicat Defense des monts de piété in favoarea amanetului. Marsiliaa obtinut unul in 1695, dar abia in 1777 a fost fondat primul mont de pit la Paris prin brevet regal. Statisticile pentru primii ani de existenta arata ca in cei doisprezece ani dintre 1777 si Revolutie, valoarea medie a gajurilor a fost de 42 de franci 50 de centi, ceea ce este dublu fata de media actuala. Dobanda perceputa a fost de 10% pe an si s-au facut profituri mari din cele 16 milioane de livre care au fost imprumutate in fiecare an.

web design itexclusiv.ro