miercuri, mai 1, 2024
AcasăLife StyleCasa si GradinaCumparati direct de la constructor?

Cumparati direct de la constructor?

Fara indoiala ca unul dintre primele considerente pe care le iau in considerare cei care vor sa cumpere o casa, mai ales daca este vorba de viitoarea lor locuinta, este daca merita sa cumpere o proprietate care este inca in constructie. Oricine a luat in considerare aceasta ipoteza stie ca exista motive intemeiate de ambele parti.

Incertitudinea cu privire la termenul de livrare a unei proprietati in constructie poate fi un factor decisiv in cazul in care o persoana se grabeste sa isi gaseasca  apartamente Dorobanti, la fel cum poate avea influenta perspectiva unor economii de energie bune oferite de proprietatile nou proiectate sau teama de costuri de renovare exorbitante care sa se adauge la suma cheltuita pentru cumpararea proprietatii.

Exista chiar, dupa cum stim cu totii, persoane care au o opinie preconceputa in favoarea uneia sau alteia dintre solutii, un pic ca si cum am cumpara masini de ocazie. Nu exista nicio indoiala, de fapt, ca aceste decizii sunt adesea luate pe valul convingerilor personale, fara ca cumparatorul sa aiba vointa si capacitatea de a aprofunda analiza.

O alegere minoritara

Cate persoane din Romania cumpara o proprietate direct de la constructor? Citind datele din ultimii ani, s-ar parea ca aceasta alegere este in mod cert minoritara. De fapt, doar un roman din cinci a decis sa cumpere o casa abia construita sau in constructie, in timp ce ceilalti patru au optat pentru o proprietate deja locuita de alte persoane.

In afara de orice alt considerent, primul factor de discriminare pentru orice alegere de investitie este, cu siguranta, pretul de vanzare si, in medie, o proprietate nou construita este semnificativ mai scumpa decat una folosita, cu un decalaj de aproximativ 15% pana la 30%. Pe de alta parte, fiecare situatie trebuie analizata intr-un mod specific, deoarece factorii teritoriali au inca o influenta considerabila in acest tip de alegere.

In ceea ce priveste, asadar, aspectul renovarii proprietatilor mai vechi, situatia romaneasca a dezvoltat, in anii crizei economice care tocmai a trecut, cateva caracteristici specifice. Intr-un context in care proprietatea imobiliara este larg raspandita, pana la punctul in care aproximativ 85% dintre familii locuiesc intr-o casa care le apartine, criza a dus la o scadere a disponibilitatilor economice care pot fi alocate pentru intretinerea cladirilor, care sunt astfel, in medie, in stare proasta.

Economie de energie

Unul dintre principalele aspecte pozitive care se regasesc la un imobil nou este eficienta energetica mai buna in comparatie cu solutiile mai vechi. De asemenea, datorita unor interventii de reglementare, cladirile proiectate mai recent adopta o serie de solutii tehnice care le permit sa aiba o clasa energetica de cel putin nivelul A.

Reducerea dispersiei caldurii prin pereti si ferestre are un numar considerabil de aspecte pozitive, atat din punct de vedere general, al protectiei mediului, cat si al economisirii de bani la facturile de energie pentru incalzire si aer conditionat. In plus, pentru a reduce consumul de energie legat de incalzirea pe timp de iarna, in prezent se adopta frecvent anumite solutii tehnice care pot avea un impact foarte semnificativ asupra costurilor.

Adoptarea incalzirii prin pardoseala cu apa la o temperatura scazuta, adica in jur de 40°C, este, de exemplu, un procedeu din ce in ce mai raspandit, eventual combinat cu un sistem de recirculare fortata a aerului cu recuperarea caldurii produse de ocupantii casei.

web design itexclusiv.ro