duminică, iulie 21, 2024
AcasăTehnologieInovatieTehnologia avansată a încărcătoarelor Qi wireless auto

Tehnologia avansată a încărcătoarelor Qi wireless auto

Tehnologia bateriilor a parcurs un drum lung de când a fost inventată prima baterie modernă în 1800. De atunci, tehnologia a fost dezvoltată într-un lucru care ar putea salva speciile și planeta noastră. Deși există o serie de avantaje pentru baterii, există încă probleme care îl fac frustrant de utilizat. Una dintre problemele principale este încărcarea. Încărcarea unui telefon nu este nicidecum grea, dar este cu siguranță ceea ce ne îngrijorează pe majoritatea dintre noi. Când vine vorba de încărcarea mașinilor electrice, stigmatul este și mai mare. Un motiv pentru care vehiculele electrice nu au decolat este pur și simplu din cauza problemelor de autonomie, iar încărcarea are un impact mare asupra acestui lucru.

Qi standard pentru încărcătoare auto

Industria automobilelor încearcă încărcarea fără fir spre adoptarea generală, cu peste 110 modele de mașini care vin acum instalate cu Qi fie ca echipament standard, fie ca opțiune din fabrică. În timp ce iPhone 8, iPhone X și telefoanele Windows și Android mai noi pot fi ușor utilizate cu încărcătoare wireless din mașină, iPhone-urile anterioare iPhone 8 nu au capacitate de încărcare wireless integrată și necesită mai întâi un accesoriu compatibil Qi. Încărcarea fără fir Aircharge este un partener de afaceri aprobat al Apple Inc., care deține certificarea „Made for iPhone” (MFi) și oferă o gamă completă de carcase și accesorii pentru a permite încărcarea fără fir în dispozitivele Apple, cum ar fi cele mai recente modele și accesorii iPhone și iPad.

incarcator wireless auto

Autonomia mașinilor electrice

Companii precum Tesla au produs niște mașini electrice uimitoare, dar au investit mult în tehnologia de încărcare. Compresoarele Tesla sunt destul de minunate și vă pot oferi o încărcare completă în puțin peste o oră. Cu toate acestea, acest lucru este nebunesc în comparație cu o oprire rapidă la benzinărie. Pentru a fi cu adevărat competitiv cu benzinările, încărcarea trebuie să fie la fel de rapidă. În timp ce acest tip de viteză de încărcare este probabil departe, există și alte lucruri pe care le putem face. Încărcarea fără fir a fost introdusă în încărcarea telefonului, dar în ultimii ani, tehnologia a fost folosită cu mașinile.

Tehnologie avansată pentru racing

Formula E folosește această tehnologie pentru a încărca mașina de siguranță BMW i8 în timpul weekend-urilor de curse. Încărcarea fără fir este o idee foarte interesantă. Acesta provine din conceptul de rezonanță magnetică. Folosește un câmp magnetic pentru a transfera electricitatea prin aer subțire. Prin trecerea unui curent prin bobină sau sârmă, creați un câmp magnetic. Plasarea unui alt transformator în acest câmp înseamnă că puteți transfera electricitate în esență folosind magneți. Acesta este un mod foarte simplu de descriere a tehnologiei.

incarcator auto

Încărcarea telefonului wireless cu Baseus Incarcator Qi wireless auto

Încărcarea wireless este aici și este cu siguranță aici pentru a rămâne. Baseus Incarcator Qi wireless auto este unul dintre cele mai bune încărcătoare wireless pentru autoturismul dvs.. Vedem din ce în ce mai multe dispozitive pe piață cu încărcare wireless încorporată și multe altele pe cale să fie lansate în curând. Analiștii spun că este doar o chestiune de timp până când vom vedea că porturile de încărcare dispar de pe toate telefoanele mobile. Scoaterea portului va permite o mai bună rezistență la apă a dispozitivului, o mai mare flexibilitate în proiectarea factorilor de formă și poate îmbunătăți aspectul general și finisajul.

Tehnologia Qi

Tehnologia Qi folosește atât încărcarea inductivă, cât și cea rezonantă. În cazul încărcării rezonante, dispozitivele trebuie să fie aproape una de alta pentru ca aceasta să funcționeze. Care sunt avantajele utilizării încărcării wireless? Cele mai bune încărcătoare wireless vă permit să porniți dispozitivele fără a fi nevoie să le conectați la o priză. Deoarece nu există cabluri libere în jur, încărcarea fără fir este, de asemenea, mai fiabilă (nu trebuie să vă îngrijorați cabluri) și, de asemenea, asigură o încărcare mai sigură (mai multe despre asta mai târziu). Toate încărcătoarele fără fir sunt certificate Qi, iar această compatibilitate universală face ca încărcarea fără fir să fie una dintre cele mai simple modalități de creștere. Nu vă mai faceți griji cu privire la găsirea cablului sau a conectorului potrivit pentru dispozitivul dvs. Puteți să-l plasați direct pe suportul de încărcare și sunteți bine să mergeți.

incarcator auto fara fir

Încărcarea fără fir mai bună decât încărcarea prin cablu?

Încărcarea fără fir este mai bună decât încărcarea prin cablu. De asemenea, vine cu mai multe beneficii care sunt explicate mai jos: Fără corzi implicate Unul dintre cele mai bune lucruri despre încărcarea fără fir este că nu implică cabluri. Când folosiți un încărcător wireless, nu trebuie să purtați un cablu USB-c oriunde mergeți. Tot ce aveți nevoie este doar un cablu conectat la placa de încărcare. Lucrul bun despre încărcarea fără fir sau încărcarea Qi este că este disponibil în standardul universal. Aceasta înseamnă că îl puteți folosi cu diferite dispozitive wireless. Nu este nevoie să cumpărați tampoane de încărcare separate pentru toate dispozitivele. Atunci când utilizați un încărcător wireless, nu trebuie să aveți de-a face cu niciun cablu. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la coroziune, deoarece nu există expunere la oxigen sau apă. Acest lucru îl face mai sigur de utilizat.

incarcator auto fara fir wireless

Durabil. Cu un încărcător wireless, nu trebuie să îl conectați de fiecare dată în timp ce încărcați dispozitivul. Acest lucru reduce uzura zilnică. Acesta este motivul pentru care încărcătoarele fără fir durează mai mult decât cele cu fir. Fără supraîncălzire Când dispozitivul dvs. este complet încărcat, încărcătorul Qi se oprește automat. Acest lucru ajută la prevenirea supraîncălzirii bateriei. Ca urmare, dispozitivul dvs. va rămâne în stare de top pentru o lungă perioadă de timp. Încărcarea fără fir este una dintre cele mai bune invenții ale omenirii. A făcut dispozitivele de încărcare mai ușoare ca niciodată. Indiferent dacă sunteți acasă sau în mașină, puteți încărca telefonul cu ușurință.

web design itexclusiv.ro