vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSanatate si MedicinaConsumul de alcool după efectuarea unui vaccin Covid. Avem voie? Ce trebuie...

Consumul de alcool după efectuarea unui vaccin Covid. Avem voie? Ce trebuie să știm?

Din ce în ce mai multe doze de vaccin Covid sunt făcute în întreaga lume in fiecare zi, lucru care cu siguranță pe unii dintre noi ii bucură, alții sunt mai sceptici in ceea ce privește vaccinul. Dar cu toate acestea, sunt diverse de care nu am fost informați cum ar trebuie sa procedăm înainte sau după obținerea vaccinului, ca de exemplu consumul de alcool. Avem voie sau nu să consumăm alcool înainte de vaccin sau după? Dacă da, pentru ce perioadă? Haideți sa aflăm astăzi împreună in acest articol. Așadar, revenind la marea întrebare. Putem bea după ce ne vaccinăm? Putem bea între doze? Ar trebui să așteptăm să bem până după ultima ta doză? Dacă da, cât timp ar trebui să așteptați?

vaccin coronavirus

Imunitatea si vaccinul Covid-19

Liniile directoare ale CDC pentru efectele secundare ale vaccinului includ durere, greață, dureri musculare și cefalee, printre altele. Agenția nu include recomandări împotriva consumului de alcool. Mai mult, ghidurile FDA pentru administrarea și utilizarea vaccinului nu menționează alcoolul; singurele avertismente pe care FDA le dă pentru vaccinuri au legătură cu alergiile severe. CDC avertizează că oamenii pot experimenta o reacție mai intensă după ce au primit oa doua doză. Efectele secundare, care includ febră și frisoane, pot fi mai pronunțate după a doua doză. Aceste simptome pot fi mai intense dacă ați băut (ceea ce ar fi cazul oricărei răceală obișnuită sau a gripei ușoare). Încercați să vă imaginați alăptarea unei mahmureli în același timp cu gripa: nimic din toate acestea nu pare distractiv. Gândirea se bazează pe literatura științifică care leagă consumul excesiv de alcool de un sistem imunitar scăzut.

Nici un document oficial împotriva alcoolului înainte sau după vaccin

Așa cum am ziceam mai sus, nici Guvernul, nici Public Health nu au emis niciun sfat oficial cu privire la faptul dacă puteți bea înainte sau după administrarea vaccinului. Cu toate acestea, Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA), spune: „În prezent, nu există dovezi că consumul de alcool interferează cu eficacitatea vaccinurilor Covid-19. Am sfătui pe oricine este preocupat să discute cu profesioniștii lor din domeniul sănătății ”. Mai multi doctori sunt de părere că este foarte important să știi că grupul vă recomandă să nu beți timp de două zile înainte de vaccin și timp de două săptămâni după aceea. Aceasta este pentru a încerca să vă asigurați că sistemul imunitar este cel mai bun pentru a răspunde la vaccin și a vă proteja.

Consumul de alcool pe termen lung

Dacă sunteți un băutor greu obișnuit, riscurile pentru dumneavoastră de a vă îmbolnăvi grav dacă contractați Covid-19 sunt deosebit de mari, așa că vă rugăm să vă păstrați programul de vaccinare dacă vi se oferă unul. Consumul de alcool pe termen lung reduce protecția imunitară și, în special, pentru infecțiile respiratorii, inclusiv Covid-19. Dacă contractați Covid-19, cel mai bine este să nu beți alcool până nu vă reveniți complet, pentru a vă proteja sistemul imunitar și a-i permite să lupte împotriva virusului. Am vrea sa liniștim pe oricine a fost deja vaccinat și a luat o băutură ocazională de atunci, că ar trebui să beneficieze în continuare de vaccinare. Diferiți doctori spun și subliniază că este importantă participarea la întâlnirea dumneavoastră pentru a doua doză.

alcoolul dauneaza sanatatii

Experții si vaccinul Covid-19

Experții din Regatul Unit au avertizat recent că oamenii ar trebui să evite consumul de alcool în zilele anterioare și după administrarea vaccinului COVID-19. Aceștia susțin ca trebuie să aveți sistemul imunitar funcțional pentru a avea un răspuns bun la vaccin, așa că dacă beți cu o seară înainte sau puțin după aceea, asta nu vă va ajuta. De asemenea, un oficial rus de sănătate a mers chiar mai departe luna trecută și i-a sfătuit pe cetățeni să fie vaccinați cu vaccinul Sputnik V din țară că ar trebui să se abțină de la alcool timp de două luni. Cu toate acestea, dezvoltatorul vaccinului, dr. Alexander Gintsburg, a comentat ulterior că acest sfat este prea extrem. Printr-un tweet din contul Sputnik V, Gintsburg a sfătuit să se abțină de la alcool la trei zile după fiecare injecție, îndrumare despre care spune că se aplică tuturor vaccinurilor.

vaccin Covid-19

Experții din Statele Unite spun însă că, pentru persoanele care nu consumă excesiv alcool, acest lucru este probabil inutil. Ambele Vaccinur Pfizer-BioNtech și Moderna COVID-19 necesită două doze: vaccinul Pfizer administrat la distanță de 21 de zile și vaccinul Moderna administrat la distanță de 28 de zile. Deși consumul intens de alcool reprezintă o preocupare pentru sănătate în general, persoanelor nu li se cere să se abțină de la consumul de cantități obișnuite sau moderate de alcool înainte de a se vaccina, spune doctor Hana El Sahly, unul dintre copreședinții naționali ai studiului vaccinului Moderna COVID-19. Consumul de alcool nu a fost evaluat ca o variabilă în studiul clinic mare de fază 3. Nu ne așteptăm ca o cantitate ocazionala sau moderata de ingestie de alcool sa afecteze răspunsul la vaccin. Și nu solicităm subiecților sau publicului larg să se abțină de la alcool în timpul vaccinării.

Concluzie

Consumul de 15 sau mai multe băuturi pe săptămână pentru bărbați și opt sau mai multe băuturi pe săptămână pentru femei este considerat băut intens. Mai ales în cazul consumului intens de alcool, sistemul imunitar nu funcționează la fel de bine cum ar trebui, menționează doctorii in diverse studii. Vedem dereglarea funcțională a multor celule imune, în timp ce observăm, de asemenea, o creștere a inflamației și a moleculelor pro-inflamatorii în întregul corp. Studiile de cercetare a alcoolului. Sursa de încredere au arătat, de asemenea, că alcoolul poate provoca inflamații la nivelul intestinului și poate modifica structura microbiomului, putând deteriora microorganismele care mențin sănătatea sistemului imunitar. Consumul intens de alcool este, de asemenea, asociat cu o serie de alte probleme de sănătate, inclusiv un risc crescut de boli de inimă, cancer și boli de ficat.

2,015FaniÎmi place
web design itexclusiv.ro