duminică, iulie 21, 2024
AcasăLife StyleCauți cămin de bătrâni aproape de București? Asertivo Otopeni este alegerea perfectă!

Cauți cămin de bătrâni aproape de București? Asertivo Otopeni este alegerea perfectă!

Când vine timpul ca familiile să ia în considerare plasarea unei persoane dragi într-un cămin de bătrâni sau într-o unitate de viață asistată, există o mulțime de factori de luat în considerare. Unde este? Cum se rulează? Ce fel de activități oferă un anumit azil de bătrâni? Va trebui să investigați aceste întrebări și multe alte întrebări pentru a găsi cea mai potrivită pentru persoana iubită. Ideea de plasare a unui azil de bătrâni este ceva ce majoritatea dintre noi nici măcar nu vor să ia în considerare la început. Cu toate acestea, nu toți putem oferi îngrijire la domiciliu cu normă întreagă, iar casele de bătrâni sau casele de îngrijire pot fi cu adevărat cea mai bună opțiune atunci când cineva are nevoie de îngrijire de 24 de ore, de înaltă calitate.

Decizia de a merge la cămin de bătrâni

Această decizie va fi mult mai ușoară dacă vă acordați timp să cercetați căminele de bătrâni care se vor potrivi cel mai bine cu nevoile individului și ale familiei de îngrijire pe termen lung. În acest timp, ideea plasării unui azil de bătrâni într-o unitate de îngrijire calificată poate fi acceptată treptat, astfel încât toată lumea să se poată adapta în mod corespunzător. Din păcate, majoritatea oamenilor nu au mult timp să ia această decizie. Există adesea o schimbare rapidă a sănătății mentale sau fizice a individului care necesită plasare imediată. Alteori, plasamentul începe atunci când persoana trebuie să stea într-un azil de bătrâni în timp ce se recuperează după o intervenție chirurgicală.

cămin bătrâni Asertivo

Alegeri

Dacă persoana iubită încă poate să facă alegeri sau să discute clar despre dorințele sale, este foarte important să-i recunoașteți opinia și să acționați în consecință. Cu toate acestea, dacă o deficiență a făcut ca acest nivel de gândire să fie dificil pentru persoana iubită, trebuie să fii pregătit să iei decizii în numele lui. Luarea deciziei finale cu privire la plasarea în îngrijirea căminului de bătrâni va veni inevitabil cu unele provocări. Este o perioadă emoțională și opiniile pot diferi foarte mult între persoana care necesită îngrijire, dvs. și alți membri ai familiei.

Ajutor profesional – Asertivo!

Un profesionist, cum ar fi un asistent social sau un medic, poate fi de mare ajutor în aceste situații. Dacă sunteți în căutarea unei case de îngrijire medicală sau de îngrijire personală sau în numele unei persoane dragi pentru îngrijire pe termen lung, Asertivo vă vine in ajutor. De asemenea, următoarele puncte cheie vă vor ajuta să luați cea mai bună decizie posibilă.

Locația

Atunci când luați în considerare diferite îngrijiri în azilul de bătrâni, locația este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare. Dacă tu ești cel care are nevoie de îngrijire, vei dori să fii cât mai aproape de familia ta. Dacă vă uitați la casele de bătrâni pentru o persoană iubită, ar trebui să puteți vizita cu ușurință persoana iubită frecvent. Ar trebui să se bazeze pe personalitatea și preferințele unice ale persoanei care are nevoie de îngrijire. De exemplu, vă puteți adresa dvs. sau persoanei iubite întrebări. Este această persoană mai introvertită și mai tăcută sau mai socială și mai extrovertită? Un loc cu mulți alți oameni în jur ar oferi un mediu mai bun pentru această persoană? Există locuri unde el sau ea poate ieși afară și se poate plimba?

Dacă da, sunt aceste locuri ușor accesibile și sigure? Are spațiu suficient pentru a oferi zone liniștite și spații de activitate, astfel încât rezidenții să poată decide ce vor să facă la un moment dat?

cămin bătrâni Otopeni

Serviciile – cele mai bune la Asertivo

Deși toate oferă o îngrijire pe termen lung, diferite case de bătrâni oferă multe servicii și îngrijire medicală diferite, așa că este esențial să aflați care sunt oferite de casele pe care le aveți în vedere. În timp ce unele servicii sunt esențiale pentru satisfacerea nevoilor specifice ale rezidentului, altele sunt la fel de importante pentru îmbunătățirea calității vieții acestora. De exemplu, s-a demonstrat că mesele și experiența culinare fac o mare diferență în satisfacția generală a rezidenților azilului de bătrâni. De aceea ar trebui să vizitați întotdeauna casa în timpul mesei înainte de a lua o decizie finală.

Vizite

În timpul vizitei dvs., ar trebui să verificați pentru a vedea dacă rezidenții pot alege între diferite opțiuni pentru mesele lor. Întrebați pe cineva dacă oferă opțiuni pentru nevoi alimentare speciale și dacă oferă gustări hrănitoare atunci când rezidenții le cer. Dacă este necesar, îi ajută pe rezidenți să bea și să mănânce în timpul mesei? Pe lângă ora mesei, există și alte activități care pot face experiența rezidenților mai bună. Cele mai bune case de bătrâni permit rezidenților lor să joace un rol în planificarea și selecția acestor activități. Serviciile speciale de îngrijire a sănătății ar trebui să fie disponibile și pentru diferitele nevoi ale pacienților. De exemplu, dacă persoana care are nevoie de îngrijire are demență, ar trebui să alegeți un loc cu o unitate specializată pentru îngrijirea pacienților cu demență. Dacă au nevoie de reabilitare, ar fi util să aibă o unitate de reabilitare la fața locului.

Personalul de la căminul de bătrâni

Membrii personalului unui azil de bătrâni vor fi cei care vor asigura siguranța persoanei dragi, iar atitudinea, expertiza și profesionalismul lor sunt extrem de importante. Ar trebui să puneți întotdeauna multe întrebări și să petreceți ceva timp observând personalul înainte de a lua o decizie. În timp ce observați, ar trebui să căutați personal care posedă îngrijire medicală calificată și îngrijire personală, dar care să demonstreze și o relație politicoasă, caldă și respectuoasă între personal și rezident. De asemenea, puteți vedea dacă personalul bate la ușile rezidenților înainte de a intra și dacă îi cheamă pe rezidenți pe nume.

Alegerile și independența

Mutarea într-un azil de bătrâni este o experiență înfricoșătoare pentru majoritatea persoanelor. Ei simt adesea că își doresc libertatea de a face propriile alegeri. Deși este adevărat că nu pot face multe dintre lucrurile pe care le făceau înainte, unele aspecte ale vieții lor pot și ar trebui să rămână în sarcina lor atâta timp cât sunt capabili mintal. Acesta este un lucru care ar trebui luat în considerare în timpul procesului de luare a deciziilor. Alegeri cum ar fi ce element secundar doresc să mănânce, la ce activitate doresc să participe, când se culcă și se trezesc, la ce emisiuni se uită și mai mult îi ajută pe rezidenți să se simtă mai confortabil și fericiți în azilurile de bătrâni. Dacă persoana care primește îngrijire este încă sănătoasă din punct de vedere psihic, ultimul loc în care doriți să-l plasați este o casă în care fiecare mișcare este controlată.

Asertivo Otopeni

Concluzii

Căminele de bătrâni sunt dotate nonstop cu profesioniști medicali. Aceasta înseamnă că dacă persoana iubită are nevoie de asistență medicală 24/7, va primi întotdeauna ajutorul de care are nevoie. Personalul din casele de bătrâni poate îndeplini atât funcții medicale, cât și non-medicale. Un alt avantaj al caselor de bătrâni este că acestea tind să fie destul de sigure. Dacă părinții tăi au demență sau boala Alzheimer și au tendința de a rătăci, acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că rămân în siguranță. La un azil de bătrâni, părinții tăi în vârstă vor avea oportunități sociale pe care altfel nu le-ar avea. Înconjurați de colegi din aceeași grupă de vârstă, unii rezidenți consideră că este plăcut să aibă oameni de vârsta lor cu care să vorbească. Este obișnuit ca oamenii să se simtă din ce în ce mai izolați pe măsură ce îmbătrânesc, așa că acesta este un plus.

web design itexclusiv.ro