sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLife StyleAi nevoie de un psiholog în Bucuresti?

Ai nevoie de un psiholog în Bucuresti?

Te-ai simțit vreodată prea copleșit să faci față problemelor tale? Dacă da, nu ești singur. Potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală, mai mult de un sfert dintre adulți se confruntă cu depresie, anxietate sau altă tulburare mintală într-un anumit an. Alții au nevoie de ajutor pentru a face față unei boli grave, a pierde în greutate sau a renunța la fumat. Alții se luptă să facă față problemelor în relație, pierderea locului de muncă, moartea unei persoane dragi, stres, abuz de substanțe sau alte probleme. Și aceste probleme pot deveni adesea debilitante. Ce este psihoterapia? Un psiholog vă poate ajuta să rezolvați astfel de probleme.

Cum ajută psihologul?

Prin psihoterapie, psihologii îi ajută pe oameni de toate vârstele să trăiască o viață mai fericită, mai sănătoasă și mai productivă. În psihoterapie, psihologii aplică proceduri validate științific pentru a ajuta oamenii să dezvolte obiceiuri mai sănătoase și mai eficiente. Există mai multe abordări ale psihoterapiei – inclusiv terapie cognitiv-comportamentală, interpersonală și alte tipuri de terapie prin vorbire – care îi ajută pe indivizi să-și rezolve problemele. Psihoterapia este un tratament colaborativ bazat pe relația dintre un individ și un psiholog. Întemeiat pe dialog, oferă un mediu de susținere care vă permite să vorbiți deschis cu cineva care este obiectiv, neutru și care nu judecă.

psiholog in Bucuresti

Psiholog Bucuresti

Tu și psihologul tău veți lucra împreună pentru a identifica și schimba modelele de gândire și comportament care vă împiedică să vă simțiți bine. Caută psiholog Bucuresti, iar până când ai terminat, nu numai că vei fi rezolvat problema care te-a adus, dar vei fi învățat noi abilități, astfel încât să poți face față mai bine oricăror provocări care apar în viitor.

Când ar trebui să luați în considerare să mergeți la un psiholog?

Unii oameni caută psihoterapie pentru că s-au simțit deprimați, anxioși sau furioși de mult timp. Alții pot dori ajutor pentru o boală cronică care interferează cu bunăstarea lor emoțională sau fizică. Alții pot avea probleme pe termen scurt în care au nevoie de ajutor pentru a naviga. S-ar putea să treacă printr-un divorț, să se confrunte cu un cuib gol, să se simtă copleșiți de un nou loc de muncă sau să se îndurezeze moartea unui membru al familiei, de exemplu.

Semnele care decid că ai nevoie de un psiholog

Semnele că ați putea beneficia de terapie. Simți un sentiment copleșitor și prelungit de neputință și tristețe Problemele tale nu par să se amelioreze, în ciuda eforturilor și a ajutorului din partea familiei și prietenilor. Îți este greu să te concentrezi asupra sarcinilor de lucru sau să desfășori alte activități de zi cu zi. Vă faceți griji excesiv, vă așteptați la ce este mai rău, sau sunteți în permanență pe margine. Acțiunile dvs., cum ar fi consumul prea mult de alcool, consumul de droguri sau agresivitate, vă fac rău dvs. sau altora.

Viața este rareori fără provocările ei

Există, totuși, unele care pot fi atât de obținute încât par imposibil să mergi mai departe. Fie că este vorba de moartea unei persoane dragi sau de sentimente copleșitoare de anxietate, este important să știi că ajutorul este disponibil pentru fiecare problemă pe care viața ți-o pune în cale. Aflați despre motivele comune pentru care oamenii văd psihologi. Pierderi de exmeplu. Moartea este o parte inevitabilă a vieții, dar asta nu o face mai ușor de gestionat. Toată lumea se ocupă de pierderea unei persoane dragi – fie că este un părinte sau un animal de companie – în mod diferit. Doliu în mod deschis sau în privat sunt ambele comune, dar evitarea realităților pierderii poate duce la probleme mai lungi și persistente. Un psiholog vă poate ajuta să găsiți modalități adecvate de a face față decesului cuiva apropiat.

psiholog

Stres și anxietate

Anumite fațete ale vieții sunt stresante și multe situații – de la un interviu de angajare la probleme de relație – vă pot face să vă simțiți anxios. Stresul și anxietatea, dacă sunt lăsate să se deterioreze, pot duce la izolare socială, depresie și o serie de alte probleme. Un psiholog vă poate ajuta să gestionați stresul și anxietatea găsind sursa sau cauza problemelor dvs., precum și modalități adecvate de a le depăși. Depresie Sentimente copleșitoare de neputință sau deznădejde sunt semne comune ale depresiei. În timp ce unii oameni cred că pur și simplu poți „scăpa” de depresie, aceasta apare rar. Depresia este o tulburare comună de sănătate mintală în care oamenii își pierd interesul pentru lucruri, se simt oboseli și adesea au dificultăți în a-și gestiona emoțiile.

Sursa depresiei

Psihologii vă pot ajuta să găsiți sursa depresiei – adesea primul pas pentru a vă simți mai bine, împreună cu ajutorul proceselor de gândire negativă. Fobii Să-ți fie frică de înălțimi și de păianjeni sunt fobii comune, dar unele temeri neobișnuite și nefondate pot crea probleme substanțiale în viața ta. De exemplu, sitofobia (frica de a mânca) poate duce la probleme grave de sănătate. Un psiholog cu experiență te poate ajuta să începi să-ți depășești fricile, astfel încât să poți trăi fără polifobie (frica de multe lucruri) sau fobofobie (frica de frică).

Probleme de familie și relație

Relațiile, fie ele familiale, personale sau profesionale, au suișuri și coborâșuri. În timp ce relațiile pot fi unele dintre cele mai bune lucruri din viață, ele pot fi, de asemenea, o sursă de stres și probleme. Lucrul cu un psiholog, fie individual, fie în grup, poate ajuta la eliminarea ridurilor care se pot forma chiar și în cele mai puternice relații.

Obiceiuri nesănătoase și dependențe

Unele obiceiuri nesănătoas, cum ar fi fumatul, băutul și consumul de droguri – sunt adesea folosite pentru a scăpa de probleme de bază mai mari sau pentru a se auto-medica. În timp ce psihologul dumneavoastră vă va ajuta să rezolvați aceste probleme, el vă poate ajuta și să abordați problemele cu care se confruntă imediat sănătatea dumneavoastră, cum ar fi: dependențe tulburari de alimentatie managementul stresului probleme de somn.

Sporirea performanței

Unii dintre cei mai de succes oameni își ating obiectivele vizualizându-le mai întâi. Sportivii se pregătesc adesea mental pentru o competiție cu atâta intensitate cât își antrenează fizic corpul. Alții folosesc această tehnică pentru a se pregăti în mod proactiv pentru evenimente provocatoare din viață. Așa cum ați repeta un discurs înainte de a-l ține, psihologul vă poate ajuta să vă pregătiți pentru evenimente mari, astfel încât să puteți performa cel mai bine, fie că este vorba de Jocurile Olimpice sau de un interviu de angajare.

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro