joi, aprilie 18, 2024
AcasăLife StyleTot ce vrei să știi despre coșurile de fum si despre calcularea...

Tot ce vrei să știi despre coșurile de fum si despre calcularea si calibrarea diametrului pentru acestea

O dezbatere este în aer de ceva vreme încoace – dacă să avem sau nu un horn în casă. Discuția de mai jos urmărește să rezolve această chestiune uitându-se la modul în care un coș de fum vă avantajează. Dacă te numeri printre persoanele care s-au gândit a doua dacă să aibă sau nu un coș de fum, acest articol te va ajuta să iei decizia corectă. Eficiența costurilor .A avea un coș de fum într-o bucătărie este ieftin, deoarece vă economisește bani în atât de multe moduri pe care poate nu le-ați imaginat niciodată. Scopul principal al unui coș de fum este de a pierde fumul și alte produse de ardere a lemnului din casă. În procesul de a scăpa de fum, aerul proaspăt mai rece este, de asemenea, direcționat în casă prin același coș de fum.

Beneficii ale coșurilor de fum

Acest lucru reduce utilizarea frecventă a aparatului de aer condiționat, economisind astfel mulți bani cu facturile lunare de energie. De asemenea, vă menține pereții și tavanul curați, reducând astfel nevoia de revopsire regulată, care necesită mulți bani. Având în vedere acest lucru, acum aveți un motiv întemeiat să instalați un coș de fum în casa dvs..

importanta cosurilor de fum

O casă mai curată

Unul dintre motivele principale pentru care ar trebui să instalați un coș de fum în noua dvs. casă este eliminarea fumului neplăcut produs din șemineu. Fără un coș de fum, particulele de fum, jarul de foc și funingine s-ar lipi de cameră și le-ar face nu numai negre, ci și foarte inestetice. Cu timpul, funinginea se va combina cu umiditatea, se va transforma în grăsime inestetică și va păta pereții. Din acest motiv, vi se va cere să vă vopsiți pereții în mod regulat, ceea ce nu este foarte prietenos cu buzunarele dvs., mai ales atunci când lucrați sub un buget. În plus, pereții murdari pătați au o impresie foarte proastă asupra reputației tale atunci când ai prieteni care vin. Un coș de fum în bucătărie și în jurul șemineului este calea de urmat dacă doriți să evitați toate aceste neplăceri.

Mediu mai sigur pentru tine și familia ta

În timpul activităților de gătit, cum ar fi prăjirea, gazele fierbinți care cuprind monoxid de carbon sunt produse din plita și lemnele care arde în șemineu. În același timp, grăsimea și funinginea sunt produse ca produse secundare ale arderii lemnului. Respirarea acestor gaze fierbinți, în special a monoxidului de carbon, este foarte riscantă pentru sănătatea ta, deoarece ele înlocuiesc oxigenul din organism și acest lucru te poate sufoca și te poate ucide atunci când sunteți în concentrații mari. A avea un coș de fum în bucătărie și în jurul șemineului ajută la eliminarea gazelor fierbinți și a grăsimilor, înlocuindu-le cu aer mai curat și rece.

Importanța coșului de fum

Indiferent dacă tocmai v-ați mutat săptămâna trecută sau ați trăit în casa dvs. de ani de zile, coșul poate fi un intimidant. La urma urmei, nu este ceva ce ne gândim la asta deseori, în afară de câteva incendii de vacanță și nu este exact cel mai ușor de făcut pe lista dvs. de întreținere de acasă. Cu toate acestea, ignorarea acestuia nu este răspunsul. De fapt, o vatră uitată ar putea avea consecințe groase atunci când vine vorba de siguranța familiei tale. Deși nu este plăcut să te gândești, incendiile în casă au loc. Haideți să vedem acum un aspect foarte important de care trebuie sa ținem cont atunci când dorim să achiziționăm un coș de fum, și anume : calcularea si calibrarea diametrului pentru cosurile de fum. Coșurile de fum pot fi separate în două categorii principale: metal si zidărie.

modele cos de fum

Coșuri de fum prefabricate sau metalice

Coșurile de fum prefabricate sau metalice, clasa A și pereții dubli sau tripli se găsesc de obicei în trei diametre. Fiecare diametru are o zonă utilă specifică, numită și secțiunea transversală. Capacitatea unui coș de fum de a elimina fumul și/sau energia (BTU) dintr-un aparat este direct legată de aria secțiunii transversale. În loc să vă riscați, de ce să nu vă înarmați cu cât mai multe cunoștințe? Vă vom prezenta cunoștințe interne despre elementele de bază ale coșului de fum pe care toată lumea ar trebui să le cunoască. Citiți-le și marcați-le pentru mai târziu. Vă promitem că nu veți regreta.

Aflați tipul dvs. de coș de fum

Indiferent dacă ți-ai dat seama sau nu, nu toate coșurile de fum sunt la fel. Cunoașterea tipului pe care îl aveți este esențială pentru a asigura o întreținere adecvată a casei. Există trei tipuri principale: Metal cu un singur perete. Coșurile de fum metalice cu un singur perete au aspectul unei țevi subțiri de metal care iese din acoperiș cu un vârf circular. Acest tip se găsește în mod obișnuit în casele mai vechi, deoarece codurile de construcție mai noi au favorizat zidăria. Zidărie. Acestea sunt coșurile standard de cărămidă și sunt considerate în prezent ca fiind cele mai sigure. Coșurile de zidărie vin adesea cu o căptușeală preinstalată pentru a asigura o aerisire adecvată. Metal prefabricat. Acest tip este, de asemenea, denumit în mod obișnuit „construit din fabrică” și este utilizat în principal pentru structuri comerciale.

Fii cu ochii pe cărămizile tale

Știați că caramida folosită pentru a vă construi coșul de fum nu este aceeași cu cea folosită pentru a vă construi restul casei? Cărămizile de foc special dedicate sunt proiectate pentru a rezista la temperaturi mult mai ridicate decât versiunile standard, adesea până la 3000 de grade F. Pe lângă cărămizi, este critic și tipul de mortar folosit. Cimentul la temperatură înaltă este cea mai sigură alegere atunci când vine vorba de a ține coșul de fum împreună. Dar, nu este întotdeauna o garanție că cărămidă de foc a fost folosită în construcția coșului de fum. Proprietarii de case ar trebui să aibă grijă să nu se prăbușească în cărămizile și mortarul lor, deoarece probabil vor trebui dăltuiți și înlocuiți cu materiale mai adecvate.

Verificați-vă Cosul

Coșul de fum este un sistem de aerisire. Este o țeavă care se găsește în interiorul căptușelii coșului, care permite fumului și altor gaze care se acumulează în timpul incendiului să iasă în siguranță din casă. La fel ca atunci când simți că ți se umple nasul și poți să-ți dai seama că o răceală este pe drum, un canal de fum care funcționează necorespunzător are semne de avertizare. Dacă simțiți că camera dvs. de zi devine neobișnuită de fum în timpul unui incendiu sau dacă găsiți picături de apă în șemineu, poate fi timpul să vă ștergeți coșul de fum de resturi. O notă privind siguranța la incendiu: asigurați-vă întotdeauna că canalul de fum este deschis înainte de a aprinde focul. Procedând astfel, veți asigura că fumul din flăcări poate ieși în mod corespunzător din casa dvs. și că familia dvs. vă puteți bucura în siguranță de căldură.

cos de fum de calitate

Luați în considerare obținerea unei căptușeli pentru coș de fum

Căptușelile pentru coșuri vă protejează casa de căldura și materialele inflamabile produse de un incendiu. În coșurile de fum fără căptușeală, căldura unui incendiu poate crește prea repede și poate face ca bunurile din apropiere să prindă flacără. Căptușelile oferă o barieră suplimentară. Există trei tipuri de căptușeli pentru coșuri din care puteți alege. Garniturile de țiglă de lut funcționează cel mai bine în șemineele deschise. Căptușeli metalice, care sunt de obicei folosite la reparații ample în structurile existente. În cele din urmă, căptușelile turnate în ritm sunt cele mai personalizabile și sunt o unitate de ciment concepută pentru a se potrivi formei unice a șemineului dumneavoastră.

Dimensiunea importantă pentru căptușeală

Când vine timpul să achiziționați o căptușeală, dimensiunea este adesea cel mai important factor. O căptușeală de dimensiuni adecvate va permite efectiv materialelor combustibile să iasă în siguranță din casă. Cu toate acestea, dacă este prea mare sau prea mic, există o șansă mai mare pentru o acumulare de monoxid de carbon.

Investește într-un capac de horn

Știi acele mici luxuri care par inutile la început, dar odată ce începi să le folosești devin rapid cu totul esențiale? De obicei, această distincție este rezervată telecomenzilor televizoarelor sau mașinilor de tuns iarba, dar am dori să spunem că un capac pentru coș de fum este în aceeași categorie. În esență, un capac de coș este exact așa cum sună. Este o piesă metalică cu aerisire, care se află în partea superioară a coșului de fum și împiedică pătrunderea materialelor nedorite în interiorul șemineului, lăsând totuși fumul să scape. Împiedică ploile abundente să se scurgă în interiorul coșului și să provoace scurgeri și împiedică animalele să cuibărească în interiorul șemineului în timpul lunilor mai reci.

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro