joi, aprilie 18, 2024
AcasăSanatate si MedicinaStil de viataViitorul va presupune munca de oriunde doriți si orele dorite și primiți...

Viitorul va presupune munca de oriunde doriți si orele dorite și primiți aceeași plată

Cu totii tindem să ne gândim la viitor în termeni de schimbări seismice acum. Desene animate Jetsons din anii ’60 au descris viitorul. Cu mașini zburătoare, servitoare robot și o săptămână de lucru constând dintr-o oră pe zi, două zile pe săptămână. Realitatea mai rezonabilă pentru viitorul muncii este că vor exista schimbări care vor înflori în tendințe consolidate. Lucrați de oriunde ați dori. Marile corporații au spus inițial angajaților să lucreze de acasă în primele zile ale pandemiei Covid-19. De-a lungul timpului, directorii au realizat că această configurație a fost reciproc avantajoasă atât pentru lucrători, cât și pentru companie. Angajații aveau un echilibru bun între viață și job, iar corporațiile puteau economisi bani pe spații de birouri scumpe. Ambele grupuri s-au bucurat de faptul că mediul s-a îmbunătățit prin declinul rapid al deplasărilor înainte și înapoi la birou. Companiile își vor găzdui personalul pentru a lucra de oriunde.

Zile de lucru hibride si flexibile

După ce am învins boala, cu siguranta vor fi mulți oameni cărora le va fi frică să ia transportul în masă la serviciu. Vor refuza pur și simplu să intre în birou. Există o mare răspundere legală pentru angajatori dacă aceștia cer lucrătorilor să se întoarcă la muncă și ulterior se îmbolnăvesc. Chiar dacă conducerea dorește ca oamenii să se afle fizic la birou, nu va fi practic să readuca în siguranță pe toți deodată. Vom vedea o nouă configurație hibridă, în care oamenii lucrează câteva zile la birou și mai multe acasă. Google a propus deja acest plan ca noul său standard. Sundar Pichai, CEO al Alphabet, părintele Google, și-a informat personalul că compania intenționează să implementeze o „săptămână de lucru flexibilă”. Deoarece Google este privit ca avangarda noilor inițiative, alte companii își vor urma exemplul și își vor implementa propriile versiuni unice ale modelului hibrid.

Trecerea de la orașele mari la climatele mai însorite orașele majore, au rate impozabile mari și nu au politici favorabile afacerilor. Oficialii guvernamentali au demonstrat o nesocotire flagrantă a cetățenilor lor, ordonând în mod întâmplător întreprinderilor și școlilor să închidă cu mici avertismente. Oamenii vor continua să se mute din zonele urbane mari, cu taxe mari, în masă, favorizând locuri mai atractive. Se vor muta în locații cu costuri mai mici pentru a economisi bani. In timp ce primesc în continuare aceeași plată. Orașele mai mici, orașele și suburbiile care oferă vreme frumoasă și caldă, taxe reduse, case la prețuri rezonabile și siguranță împotriva criminalității vor atrage mulțimi de oameni care fug din marile orașe. Muncitorii cu guler alb, singuri bine plătiți fără atașamente care îi constrâng într-o singură locație fizică. Oamenii care urmăresc călătoriile și entuziasmul a ceva nou vor funcționa oriunde în lume, ca un nomadă digital.

Companiile vor plăti același salariu oamenilor oriunde locuiesc

În efortul de a obține cele mai bune talente, companiile vor plăti lucrătorilor lor aceleași salarii. Indiferent dacă locuiesc la distanța de deplasare de la biroul lor sau într-un alt stat la mii de kilometri distanță. Salariile și compensațiile bazate pe locație sunt acum puse sub semnul întrebării și reevaluate, având în vedere succesul tendinței masive de lucru de acasă sau oriunde, de la distanță. O serie de corporații de renume și-au informat deja angajații că ar putea lucra oriunde ar dori și ar putea câștiga aceeași sumă de bani. Această tendință poate continua, deoarece este rezonabil să vedem alte companii recunoscând că aceasta este o modalitate excelentă de a atrage și de a reține lucrători. Perspectiva de a nu fi nevoie să trăiască la distanța de deplasare a unui loc de muncă și capacitatea de a aplica pentru un rol oriunde ar putea schimba jocul de carieră.

Optimismul pentru o noua era

După lansarea vaccinurilor, o să existe un nou sentiment de încredere și exuberanță. Teama de a contracta Covid-19 se va risipi în timp. Este greu de înțeles să ieși fără mască și să te bucuri de un concert, dar va începe din nou, deoarece oamenii sunt creaturi sociale și se bucură să fie în preajma celorlalți. Va exista o cerere reprimită pentru a vă bucura de viață. Vor dori să meargă la restaurante, cluburi, evenimente sportive și muzicale. Similar cu ceea ce s-a întâmplat în epoca jazzului. Când vaccinurile, împreună cu purtarea măștilor și distanțarea socială, se dovedesc eficiente, vom vedea o schimbare rapidă a mentalității noastre colective. Oamenii vor deveni mai pozitivi și optimiști. Economiștii UCLA sunt optimiști în privința anului 2021. Ei solicită o primă iarnă „mohorâtă [Covid-19] și o primăvară de vaccin exuberant”. Ulterior, economiștii universității prezic că se va realiza „o creștere robustă pentru câțiva ani”.

Vor fi create noi locuri de munca


Piața locurilor de muncă se va încălzi. Oamenii vor deveni mai pozitivi și optimiști. Economiștii au observat că americanii își economisesc banii, deoarece nu se mai angajează în comportamentele din trecut și nu cheltuiesc la fel de mult. Bursa a atins noi recorduri, deoarece investitorii pariază pe un viitor mai luminos.Directorii corporativi, entuziasmați de trecerea dintr-o eră pandemică într-o nouă epocă, vor simți spiritele animale și își vor dezvolta afacerile. Atunci când conducerea crede că lucrurile arată mai roz, sunt mai apți să inițieze proiecte, să lanseze noi linii de afaceri, să achiziționeze alte companii și să angajeze oameni noi. Va exista o mulțime de cereri reținute de către consumator. Cheltuielile lor vor ajuta companiile. Acest lucru va crea un impuls pozitiv. Companiile se vor grăbi să angajeze pentru a rămâne cu un pas înaintea concurenței lor si pentru a prinde cei mai buni si muncitori oameni motivati.

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro