duminică, iulie 21, 2024
AcasăLife StyleCulturaNunta... Modalități ușoare de a vă face cea mai frumoasă si sustenabilă...

Nunta… Modalități ușoare de a vă face cea mai frumoasă si sustenabilă nunta !


Dezbatem astăzi un subiect important pentru majoritatea dintre noi, vorbim despre momentul mult visat mai ales de multe femei din întreaga lume. Când vine vorba de a găsi idei de nuntă interesante și cu atenție la mediu înconjurător, de unde începeți? Ce înseamnă să ai o nuntă sustenabilă? Și totul este chiar mai mult? De fapt, nu este o muncă atât de grea pe cât crezi și ne speriem cu toții când suntem puși in fața faptului. Există atât de multe modificări simple pe care le puteți face pentru a vă asigura că ziua cea mare este perfectă. Toate acestea pentru a ne asigura că cele mai fericite zile din viața noastră nu au un impact negativ dăunător asupra mediului nostru. Și există câteva idei de nuntă durabile, care sunt foarte ușor de realizat. David Rhode, cofondatorul bijutierii etici din Londra, Ingle & Rhode, a declarat următoarele de mai jos.

Cele mai interesante idei pentru nuntă

Deoarece in vremurile în care trăim, schimbările climatice devin o problemă din ce în ce mai urgentă, este crucial să ne uităm la fiecare element al vieții noastre și să luăm în considerare ce putem face pentru se comportă într-un mod etic și durabil. O nuntă, unul dintre cele mai mari evenimente din viața celor mai mulți oameni, nu este diferită. Este o ocazie unică, deci prin natura sa poate duce la cumpărarea, rezervarea și folosirea multor lucruri care nu vor mai fi folosite niciodată. De la logodna și verigheta dumneavoastră, până la alegerea locației, rochiei și decorațiunilor, este crucial să începem să căutăm alternative sustenabile. Haideți acum să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune si interesante idei de nuntă durabile. Iată câteva sfaturi ale experților de la pentru oricine dorește să-și facă nunta cât mai frumoasă, interesantă și mai durabilă posibil.

nuntă sustenabilă

Sfaturi ale experților pentru a avea o nuntă sustenabilă perfectă

Cumpărați verighete noi sau reciclate, din ce metal doriți dumneavoastră, din aur sau din argint. Știați că producerea unei verighete din aur poate crea până la douăzeci de tone de deșeuri? Având în vedere acest lucru, este important să căutați ca verigheta să fie făcută fie din comerț echitabil, fie din aur reciclat sau platină. O verighetă reciclată diminuează nevoia de metale nou extrase, reducând astfel efectele dăunătoare asupra mediului ale practicilor miniere. Este o concepție greșită obișnuită că alegerea unei verighete reciclate va însemna compromiterea calității sau a stilului. De fapt, aurul și platina reciclate sunt de calitate identică și, prin urmare, nu se pot distinge complet de metale nou extrase. Comerțul echitabil este, de asemenea, investit în asigurarea unor comunități miniere cu condiții de viață și de muncă mai bune, precum și în protejarea mediului. Acesta din urmă fiind cel mai important aspect cu privire la aurul reciclat.

Metale prețioase noi sau reciclabile pentru verighete?

aur reciclabil

Întrebați-vă bijutierul dacă metalele lor prețioase provin de la una dintre cele patru organizații miniere certificate din lume și, dacă nu, căutați un bijutier care poate garanta că acest lucru este standard. Găzduiește-ți nunta la nivel local. Abandonați ideea unei nunți de destinație care se bazează pe zbor și conducere, rezultând în creșterea emisiilor de CO2. Cel mai bine găzduiți nunta mai aproape de casă. Aruncați o privire la lista de oaspeți și alegeți o destinație care necesită timpi de călătorie mai scurți pentru toți oaspeții. De asemenea, luați in calcul sa fie și undeva care este foarte accesibil cu mijloacele de transport în comun, sau chiar mai bine, pe jos. Dacă călătoria cu mașina este inevitabilă, încurajați-vă oaspeții să călătorească în comun dacă este posibil. Dacă grupul este foarte mare, angajați un autobuz sau un autocar, așa ai încă un atu, se vor cunoaște cu toții mai bine.

Meniu ecologic, vegan sau vegetarian sau doar diverisificat?

Un alt punct deosebit pentru o nuntă sustenabilă, organizați un meniu ecologic. Fie că locul de desfășurare a mesei este alimentat, fie că angajați o companie de catering independentă, asigurați-vă că au o perspectivă sustenabilă și folosesc produse organice, locale. Ați putea, de asemenea, să încercați să creați un meniu vegetarian sau vegan pentru persoanele care sunt vegane sau vegetariene. Sau, cel puțin, încorporează elemente ale acestor diete în opțiunile meniului. De exemplu, ați putea servi produse pe bază de carne doar într-unul dintre felurile de mâncare și puteți alege aperitive și deserturi pe bază de plante in rest. Ține cont, de asemenea, de aceste criterii și pentru tortul tău de nuntă. Trebuie să fie expediat de departe, făcut in cofetărie sau există cineva local care să o poată face? Aprovizionarea locală cu alcool este un alt mod de a reduce emisiile de carbon in principal.

Aranjamente florale sezoniere

aranjamente florale naturale

Creați un aranjament floral sezonier. O alternativă excelentă la flori în ziua nunții tale sunt ierburile și plantele în ghivece sau frunzele. Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați florile în jur, atunci optați pentru un aranjament floral sezonier care este dictat de ceea ce este disponibil la momentul respectiv, mai degrabă decât de flori care trebuie expediate la nivel internațional. Solicitați florarului să obțină doar flori locale pentru a vă reduce amprenta de carbon. Dacă îți place să urmezi urmele sau prințul Harry și Meghan Markle, donează aranjamentele tale florale unei organizații caritabile locale pentru a înveseli ziua cuiva și pentru a evita risipa. Puteți, de asemenea, să vă trimiteți oaspeții acasă cu câte un aranjament și, odată ce florile au fost savurate, încurajați-i să le arunce în coșul maro. Evitați decorațiunile de unică folosință.

Decorațiuni de unică folosință

Înlăturați decorațiunile de unică folosință, cum ar fi confetti. Acestea creează gunoi de plastic dăunător, care este aproape imposibil de eliminat odată ce este pe pământ. Există o mulțime de alternative, cum ar fi confetti biodegradabile, reciclate sau petale de flori uscate. Reduceți cantitatea de hârtie pe care o utilizați în ziua cea mare scriind programe și meniuri pe tablă sau semnalizare și trimițând copii digitale oaspeților. Nu va fi nevoie să imprimați sute de pagini și nu contează dacă faceți o greșeală de ortografie. Sperăm ca va fost de folos acest articol si ati aflat multe idei despre cum să-ți faci o nuntă sănătoasă, sustenabilă si cea mai interesantă.

web design itexclusiv.ro