joi, mai 30, 2024
AcasăLife StyleMicuțul tău va începe școala și îți dorești să-l ajuți să scrie...

Micuțul tău va începe școala și îți dorești să-l ajuți să scrie într-un mod interactiv? Descoperă aceste sfaturi utile!

Prima zi de școală a unui copil este un moment de mare importanță în viața lui. La început, având în vedere faptul că, dintre toate lucrurile noi pe care le va învăța, scrierea poate i se va părea cea mai dificilă dintre toate, este bine să-l ajuți cât de mult poți. 

Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a-ți ajuta copilul să învețe scrierea mai repede:

1. Achiziționează rechizite de calitate 

Dacă dorești ca scrisul copilului tău să fie cât mai frumos este necesar să îl înveți să folosească caiete cu foi mai groase. Motivul este următorul: acestea nu permit alunecarea ușoară a pixului. Astfel, se poate evita riscul unei greșeli. De asemenea, achiziționează instrumente de scris care au o durată de viață lungă și nu necesită schimbate imediat, cum ar fi pixurile de la CRT Birotica, care sunt foarte ușor de utilizat. Acestea sunt disponibile în diverse culori, precum roșu, pentru a corecta greșelile micuțului tău, negre, pentru sublinierea cuvintelor importante, verzi, pentru a exemplifica un cuvânt, și, bineînțeles, albastre, pentru a scrie la școală. Pe site-ul CRTBirotica.ro vei putea găsi o gamă de rechizite școlare de înaltă calitate, ce îl vor ajuta pe micuțul tău să obțină rezultate excelente. 

2. Oferă-i sprijin psihologic 

Este foarte important ca tu, în calitate de părinte, să ai răbdarea necesară pentru a-l încuraja și a-l îndruma pe micuț să scrie cât mai frumos. Este recomandat să nu-l forțezi să scrie atunci când vrei tu, ci, să vă puneți de acord în ceea ce privește acest aspect. De exemplu, pentru început, poți începe să-l înveți literele din numele lui, iar, mai apoi, să-l pui pe cel mic să reproducă ceea ce ai scris tu. Odată ce ai reușit să-l înveți câteva cuvinte importante, îl poți ruga să scrie câte o pagină cu fiecare, cum ar fi o pagină dedicată cuvântului “mama” și una pentru “tata”. Astfel, își va perfecționa scrisul.

3. Fii creativ/ă 

Dacă dorești ca micuțul tău să învețe cât mai repede să scrie și să citească, este nevoie să ai idei cât mai atractive, astfel încât să fie captivat de tot ceea ce înseamnă procesul de învățare. Deoarece copiii au mintea foarte ageră și pregătită să învețe lucruri noi, aceasta funcționează ca un „burete”, ceea ce înseamnă că poți să folosești mai multe mijloace pentru a obține rezultate optime. De exemplu, poți așeza pe o tavă diferite legume sau fructe, iar piticul tău să scrie pe o foaie de hârtie ceea ce vede. Altă metodă simplă la care poți apela este următoarea: poți scrie anumite cuvinte pe o foaie de hârtie folosind un pix colorat, iar prichindelul tău să folosească un alt instrument de scris pentru a conturul lor. În acest mod, va învăța mai ușor și mai rapid.

Așadar, dacă dorești să petreci momente frumoase alături de copilul tău, învățându-l cât mai multe lucruri care îi vor fi folositoare în în viitor, urmează sfaturile pe care le-ai descoperit în acest articol. 

Sursa foto: Unsplash.com

web design itexclusiv.ro