luni, iunie 24, 2024
AcasăLife StyleFashionDe ce Bijuteriile si Ceasurile de Lux sunt importante pt. oamenii moderni?

De ce Bijuteriile si Ceasurile de Lux sunt importante pt. oamenii moderni?

Astazi vom vorbi despre bijuterii, ceasuri de lux, lucruri care sunt indicate sa le stim, inainte de a le cumpara si vom afla si importanta lor pentru femeile si barbatii moderni.
Cu totii ne intrebam de ce unii oameni adora pur si simplu bijuteriile, accesoriile si ceasurile de lux, de ce sunt atât de speciale in momentul in care le detinem si le purtam, sau atunci cand le oferim cadou persoanelor dragi noua. Intotdeauna ramanem uimiti de lumea ceasurilor de lux? Sunt sigura ca si tu esti una dintre aceste persoane uimite. De la modele, materiale folosite in crearea acestor bijuterii de lux pana la preturile lor dar si semnificatia pretului si cum isi pastreaza valoarea pe piata pentru timp indelungat, sau cum unora chiar le creste valoarea in timp. Valoarea creste datorita materialelor foarte bune din care sunt facute si numarul mic al ceasurilor date spre vanzare.

ceasuri de lux

Este o lume în care ceasurile de mână comandă etichete cu cinci sau șase cifre (și uneori și șapte sau opt cifre). Mărcile au pronunțări care te decontreaza și termeni pe care unii dintre noi nu i-am auzit niciodată (cronograf, faza lunii, complicații), pot face diferența de zeci de mii de dolari, uneori chiar si mai mult, ca intr-o lume imaginara unde timpul parca se opreste in loc, dar totusi costa o eternitate si

exemplele continua. Dar, cel mai important este sa-ti placa model, designul, dimensiunea, mecanismul, etc. Printre aceste ceasuri de lux amintim aici: Baume & Mercier, Longines, Chanel, Piaget, Tissot, Rolex si lista continua, fiind inca una destul de lunga.
Mai jos regasesti șase lucruri pe care toată lumea trebuie să le știe despre ceasurile de lux. Citește mai departe și vei intelege si te vei simți expert în cel mai scurt timp.

Cele mai importante 6 lucruri despre ceasurile de lux

Miscari diferite ale tipurilor de ceasuri. Mișcările – cunoscute și sub numele de calibre, sunt mecanismele interne care alimentează ceasurile.
Există două tipuri principale:
Mișcări mecanice: acestea sunt mișcări realizate cu măiestrie, care constau din componente mici și complicate care lucrează perfect împreună. Acestea necesită o inginerie precisă și primesc energie dintr-un arc înfășurat în mișcare. În cadrul acestei categorii, există două tipuri de ceasuri mecanice: manuale și automate. Ceasurile manuale trebuie să fie înfășurate manual pentru a acumula energie în izvorul principal al ceasului. Pentru a face acest lucru, coroana ceasului trebuie rotită de mai multe ori, astfel încât izvorul principal să se relaxeze încet și să elibereze energie. Infasurarea depinde de capacitatea de rezervă a mișcării, variaza de la 24 de ore la câteva zile. Ceasurile automate, denumite și înfășurare automată, adună energie prin mișcările purtătorului. Purtate în mod regulat, ceasurile automate nu trebuie să fie înfășurate.

Cea de a doua mișcare este mișcarea cuarțului: aceste mișcări utilizează o baterie de cuarț ca sursă de alimentare. Ceasurile cu cuarț sunt foarte precise și necesită o întreținere minimă. Deoarece au puține piese mecanice și necesită mult mai puțină forță de muncă decât ceasurile mecanice, ceasurile cu cuarț sunt mai ieftine decât omologii lor mecanici. (Cu toate acestea, mulți pasionați de ceasuri sunt atrași de măiestria complicată a ceasurilor mecanice.)
A doua categorie importanta sunt :stilurile de ceas. Există multe stiluri diferite de ceasuri de lux, regasiti mai jos unele dintre cele mai populare si folosite:
Ceasuri Dress: Aceste ceasuri elegante completează perfect ținuta formală sau de afaceri.
Ceasurile de îmbrăcăminte trebuie să fie suficient de subțiri pentru a aluneca cu ușurință într-o manșetă de cămașă. Multe ceasuri de rochie nu au complicații pentru a menține un cadran subțire și elegant, deși au adesea o fereastră de întâlnire.

Ceas de scufundare: aceste ceasuri sunt special create pentru a suporta condiții dificile de scufundare. Ceasurile de scufundare sunt fabricate cu rezistență superioară la apă și metale rezistente la coroziune, deoarece indicarea exactă a timpului este esențială pentru scafandri mai ales atunci când sunt la sute de metri sub apă cu o cantitate limitată de aer.
Aceste ceasuri au în mod obișnuit cadrane mari, ușor de citit, precum și un cadru rotativ unidirecțional, care ajută scafandrul să știe cât timp au stat sub apă.
Ceas sportiv: aceste ceasuri sunt perfecte pentru alergători, bicicliști, alpiniști și aproape orice pasionat de aventură. Ceasurile sport sunt cu adevărat versatile, deoarece sunt minunate pentru o zi la birou, precum și pentru activități accidentate. Aceste ceasuri trebuie să aibă carcase puternice și o anumită rezistență la apă. Ceasurile sport pot veni cu o gamă largă de complicații, cum ar fi un cronograf și tahimetru.

ceasuri originale

Al treilea lucru foarte interesant de altfel si fascinant in acelasi timp, este vorba despre sigiliul Genevei.
Acest sigiliu oficial este acordat ceasurilor care îndeplinesc standardele excepțional de ridicate de manevrare genevană. Acest premiu garantează că ceasul va fi remarcabil de fiabil, precis și comparabil cu o operă de artă. De asemenea, mișcarea ceasului trebuie realizată, carcasă și reglată în Cantonul Geneva. Ceasurile cu acest sigiliu îl au ștampilat pe mișcarea și carcasa lor.
Dintre cele 20 de milioane de ceasuri fabricate anual în Elveția, doar 24.000 posedă Sigiliul de la Geneva.
Ce este o complicatie si importanta ei. O complicație este orice fel de funcție care există pe un ceas pe lângă faptul că spune timpul. Ceasurile cu multiple complicații sunt mai dificil de creat, deoarece mai multe elemente trebuie adăugate mișcării. Cele mai utilizate complicații includ:

Ce este complicatia si importanta acesteia

Data: Cea mai simplă complicație este data. Ceasurile pot afișa data, ziua săptămânii sau chiar prezintă un calendar triplu care include luna.
Faza Lunii: Această complicație afișează faza actuală a lunii și indică dacă este o lună nouă, plină, jumătate sau sfert.
Indicator de rezervă de energie: acest lucru permite utilizatorului să vadă câtă energie rămâne în izvorul principal al ceasului înainte de a fi înfășurat. Cantitatea maximă de energie rezervată va depinde de ceas.
Cronograf: Această complicație funcționează ca un cronometru în care purtătorul poate măsura intervale de timp fără a afecta ora principală a ceasului. În funcție de ceas, cronograful poate cronometra secunde, minute și / sau ore.
Ora mondială: această caracteristică foarte complexă afișează simultan 24 de fusuri orare. Ceasurile cu această complicație conțin o rama interioară rotativă cu un afișaj de 24 de ore, precum și o rama exterioară cu principalele orașe din fiecare fus orar.

Cum sa ai grija de ceasul tău de lux?

ceas Rolex

Modalitati de a avea grija de un ceas de lux. Ceasurile de lux necesită îngrijire și întreținere adecvate pentru a se asigura că durează pentru generațiile viitoare. Indiferent de cât de atent sunteți cu ceasul, componentele sale se pot uza în timp. Expertii în ceasuri recomandă întreținerea ceasurilor la fiecare patru până la cinci ani. Când ceasul dvs. este deservit profesional, ceasornicarul va deschide ceasul și va efectua o inspecție aprofundată. În timpul acestei proceduri, ceasornicarul va înlocui garnitura, va schimba uleiul, va face toate ajustările și reparațiile necesare și va curăța ceasul.
Care brand de ceasuri isi pastreaza cea mai mult si cel mai bine valoarea pe piata. În timp ce ceasurile de lux au prețuri ridicate, nu toate mărcile păstrează aceeași valoare de revânzare.
Daca va doriti achizitionarea unui ceas de lux cu siguranta il veti gasi potrivit dorintelor si potrivit increderii si recenziilor pozitive ale clientilor.

web design itexclusiv.ro