duminică, iulie 21, 2024
AcasăEducatieCursuriDe ce au nevoie copiii sa invete sa danseze?

De ce au nevoie copiii sa invete sa danseze?

Copilaria de altadata difera semnificativ de copilaria de astazi, in special in ceea ce priveste mediul social si tehnologic. In trecut, copiii petreceau mai mult timp afara, jucandu-se in natura, socializand cu alti copii si dezvoltandu-si abilitatile fizice si sociale prin activitati fizice. In prezent, copiii petrec mult timp in interior, adesea pe dispozitive electronice, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sanatatii lor fizice si mentale.

In trecut, copiii petreceau mai mult timp cu familia si cu comunitatea lor. Familia era centrul vietii si copiii petreceau timp cu parintii si cu ceilalti membri ai familiei, participand la activitati comune si invatand de la experientele lor. De asemenea, comunitatea era importanta si copiii petreceau timp cu prietenii si vecinii, jucandu-se impreuna si socializand in grupuri mari.

In prezent, copiii petrec mai mult timp singuri sau in grupuri mici, adesea cu persoane cu care interactioneaza online. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra dezvoltarii lor sociale si a abilitatilor de interactiune cu ceilalti.

O alta diferenta majora intre copilaria de altadata si cea de astazi este tehnologia. In trecut, copiii aveau acces limitat la tehnologie, astfel incat petreceau mai mult timp facand activitati fizice si jucandu-se in natura. In prezent, tehnologia este omniprezenta si copiii petrec mult timp pe dispozitive electronice, jucand jocuri video sau socializand online.

Copii au nevoie de activitate fizica si sociala

Interactiunea sociala si activitatea fizica sunt esentiale pentru dezvoltarea copiilor. Atunci cand copiii sunt implicati in activitati fizice, isi dezvolta abilitatile motorii si cresterea sanatoasa a organismului, care ii ajuta sa se dezvolte si sa se mentina sanatosi. In acelasi timp, interactiunea sociala le permite sa isi dezvolte abilitatile de comunicare si de interactiune cu alti copii, precum si sa le faca prieteni. Astfel, participarea la cursurile de gimnastica poate fi o modalitate excelenta pentru copiii de a-si dezvolta aceste doua aspecte importante ale vietii lor.

Cursurile de gimnastica ofera oportunitati excelente pentru copii de a interactiona cu alti copii si de a-si dezvolta abilitatile sociale. Prin participarea la aceste cursuri gimnastica, copiii pot invata sa lucreze in echipa si sa comunice cu alti copii si cu antrenorii lor. De asemenea, prin efectuarea exercitiilor de gimnastica in grup, copiii invata sa isi dezvolte abilitatile de coordonare si sa interactioneze cu alti copii de varste si abilitati diferite.

Pe de alta parte, activitatea fizica este extrem de importanta pentru sanatatea copiilor. Participarea la cursurile de gimnastica ajuta la cresterea nivelului de activitate fizica si poate imbunatati capacitatea cardiovasculara, ajuta la pierderea in greutate si poate reduce riscul de obezitate. De asemenea, prin efectuarea exercitiilor de gimnastica, copiii isi dezvolta musculatura si scheletul, ceea ce poate preveni probleme cu postura sau alte probleme de sanatate asociate sedentarismului.

In concluzie, copilaria de altadata si cea de astazi difera semnificativ, in special in ceea ce priveste mediul social si tehnologic. In trecut, copiii petreceau mai mult timp in natura, socializand cu alti copii si dezvoltandu-si abilitatile fizice si sociale prin activitati fizice. In prezent, copiii petrec mai mult timp in interior, adesea pe dispozitive electronice, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sanatatii lor fizice si mentale. Este important sa recunoastem aceste diferente si sa luam masuri pentru a asigura ca copiii nostri isi petrec timpul intr-un mod sanatos si echilibrat.

Cum a evoluat stilul flamenco?

Ambii artisti au conceput flamenco ca folclor, nu ca gen artistic scenic; din acest motiv, ei erau ingrijorati, deoarece credeau ca triumful masiv al flamenco va pune capat radacinilor sale cele mai pure si profunde. Pentru a remedia acest lucru, au organizat un concurs de cante jondo la care puteau participa doar amatorii si la care erau excluse cantele festive (cum ar fi cantiñas), pe care Falla si Lorca nu le considerau jondos, ci flamencos. Juriul a fost prezidat de Antonio Chacón, care la acea vreme era figura principala in cante.

Castigatorii au fost „El Tenazas”, un cantaor profesionist pensionat din Morón de la Frontera, si Manuel Ortega, un baietel de opt ani din Sevilla, care va intra in istoria flamenco-ului ca Manolo Caracol. Concursul s-a dovedit a fi un esec din cauza ecouului putin pe care l-a avut si pentru ca Lorca si Falla nu au stiut sa inteleaga caracterul profesional pe care flamenco-ul il avea deja in acel moment, straduindu-se in zadar sa caute o puritate care nu a existat niciodata intr-o arta. care s-a caracterizat prin amestec si inovatia personala a creatorilor sai. In afara de acest esec, cuGeneratia lui ’27 , ai carei membri cei mai eminenti erau andaluzi si, prin urmare, cunosteau genul direct, a inceput recunoasterea flamenco-ului de catre intelectuali.

La acea vreme existau deja inregistrari de flamenco legate de Craciun, care pot fi impartite in doua grupe: colindul traditional flamenco si cantecele flamenco care isi adapteaza versurile la tema Craciunului. Aceste canturi au fost mentinute pana in prezent, Zambomba Jerezana fiind reprezentativa spatial, declarata Bun de Interes Cultural Imaterial de catre Junta de Andalucía in decembrie 2015.

web design itexclusiv.ro