joi, aprilie 18, 2024
AcasăLife StyleCele mai bune jocuri video educationale pentru copii pentru a promova invatarea

Cele mai bune jocuri video educationale pentru copii pentru a promova invatarea

Cand parintii se gandesc la jocuri online pentru copii, primul gand care le vine in minte este ca acestea pot avea un impact negativ asupra copilului lor datorita imaginilor captivante si adrenalina pe care o aduc. Cu toate acestea, multe jocuri video educationale ofera o curba de invatare si pot fi destul de captivante si distractive intr-un mod pozitiv pentru copii.

Aceste jocuri video online, cresc abilitatile creative si ii ajuta pe copii sa dobandeasca abilitati de rezolvare a problemelor care ii pot ajuta cu probleme de matematica, limbaj si chiar abilitati sociale. Pariez ca nu te mai gandesti la jocurile video violente care au efectul invers! Promovam jocuri educationale pentru copii care contribuie pozitiv la viata lor.

In acest articol, te vom ajuta cu o lista cu cele mai bune jocuri video educationale pentru copii, de care poate beneficia micutul tau. Inainte de a incepe, sa stabilim mai intai un teren clar cu privire la avantajele si dezavantajele jocurilor video. Poti gasi inclusiv jocuri online pe care sa le joci in doi alaturi de copilul tau sa jocuri pe care sa le joci cu prietenii.

Avantaje si dezavantaje ale jocurilor video

Pro

  • Jocurile video educationale pot imbunatati invatarea si pot ajuta copiii sa aplice ceea ce au invatat in situatii din viata reala. Exista jocuri de simulare care invata abilitati si strategii care ii ajuta pe copii sa devina mai ageri si mai intelepti.
  • Multe jocuri educationale pe calculator sunt jucate in echipe. Acest lucru ajuta la invatarea importantei muncii in echipa la copii si a participarii la munca in echipa in scoli.
  • Imbunatatesc abilitatile creative. Exista multe jocuri educationale pentru copii care le cer sa fie creativi pentru a indeplini provocarile si sarcinile dintr-un joc. Prin urmare, astfel de jocuri ofera o fereastra de creativitate, ajutandu-i pe copii sa-si devina creativi.

Contra

  • Unul dintre efectele secundare majore ale jocurilor video este ca pot crea dependenta foarte mare. Cu toate acestea, cu indrumarea si disciplina parintilor, copiii pot evita aceasta posibilitate si pot folosi cat mai bine timpul lor in timp ce invata lucruri noi.
  • Jocurile video ii pot face pe copii sa fie deseori antisociali si sa-si doreasca sa fie singuri pentru a se juca. Acest lucru poate avea un impact negativ. Cu toate acestea, daca parintii pot atribui un timp fix de ecran, atunci copiii se pot juca jocuri in aer liber si se pot implica in jocuri video interesante de invatare.

1. Scratch (Anul: 8+)

Un joc educational pe computer plin de distractie pentru a ajuta copiii sa invete codificarea cu concepte de codare tip bloc, Scratch are o interfata simpla, perfecta pentru copiii care doresc sa inceapa devreme cu concepte de codare. Jocul are imagini captivante si ii introduce pe copii in programare, intr-un mod simplu. Jocul consta din diferite tipuri de limbaje de programare din care copiii pot invata si este extrem de captivant si distractiv.

2. Minecraft (Anul: 7+)

Cine nu a auzit de Minecraft? Ori de cate ori auzim despre Minecraft, ne gandim la blocuri colorate si la elementele vizuale fascinante care au devenit parte din cea mai mare parte a copilariei noastre. Un joc care isi pastreaza inca mostenirea, Minecraft profita de abilitatile creative ale jucatorilor si ii ajuta sa faca echipa si sa se joace cu altii in construirea de adaposturi, crearea de instrumente si gasirea de mancare.

Fara nevoia intrinseca de a castiga, fiecare jucator isi poate stabili obiective si poate juca jocul asa cum vrea, lucrand in echipa. Acest spirit de echipa ii ajuta pe copii sa lucreze la proiecte de grup sau sa fie buni la jocurile educationale pe computer.

3. World Rescue (anii 7+)

Un joc care se invarte in jurul problemelor din lumea reala si a imaginilor naturale, World Rescue este unul dintre jocurile video populare din genul educational. Iti ajuta copiii sa invete despre problemele globale, geografie, viata sanatoasa si activism, deoarece ii ajuta pe supereroi sa rezolve probleme precum seceta si defrisarile, poluarea, bolile etc.

Cu ajutorul jocurilor video, copiii sunt educati despre problemele globale si despre cum pot fi acestea rezolvate. Foarte captivant si informativ, World Rescue este un joc video educational popular.

4. Zoombinis (Ani: 8+)

Un joc de modele intrigant pentru copii, care ajuta la invatarea despre modele si logica si exerseaza abilitatile de rezolvare a problemelor, Zoombinis ii introduce pe copii intr-un taram virtual interesant, in care trebuie sa salveze micile creaturi albastre din ghearele lui Bloats si sa le trimita acasa, care se afla in Zoombiniville.

Jocul are 12 niveluri si devine competitiv cu fiecare etapa, in care copiii trebuie sa foloseasca logica si tiparele pentru a castiga. Acesta este jocul video ideal pentru copiii de 8 ani si are elemente puternice de invatare.

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro