duminică, iulie 21, 2024
AcasăLife StyleDe câte ori ne-am pus întrebarea cât de calitative sunt prosoapele de...

De câte ori ne-am pus întrebarea cât de calitative sunt prosoapele de bucătărie?

Desigur, prosopul de vase este probabil cel mai folosit obiect de uz casnic pe care îl dețineți. În orice zi, se transformă într-un șervețel cu uscare rapidă pentru mâini, o mănușă de cuptor improvizată și, desigur, un mop în mână pentru a șterge orice scurgere. Indiferent dacă gătești cu adevărat în bucătărie sau îl tratezi ca un loc pentru a reîncălzi mâncarea la pachet, îți vei da seama că îți folosești prosoapele de bucătărie mult mai mult decât crezi. Astfel, un prospop de bucătătie se transformă în unul dintre acele articole de casă pe care nu ar trebui să-l ratezi din bucătăria ta, nu te zgârci.

Tipuri de prosoape de bucătărie

De asemenea, la fel ca mine, este posibil să nu fi știut că există aproximativ cinci tipuri diferite de cârpe de vase care variază în diverse țesături, materiale, texturi și modele create special pentru fiecare tip de situație de bucătărie pe care ați putea să vă întâlniți. De la stiluri de sac de făină care seamănă îndeaproape cu un prosop de hârtie reutilizabil până la cele îmbrăcate integral și din țesătură, care practic pot șterge orice suprafață. Având în vedere că există numeroase opțiuni, pentru a vedea cat de calitative sunt prosoapele de bucatarie, mi-am luat libertatea de a găsi unele dintre cele mai bune prosoape de bucătărie pe care le poți cumpăra.

Utilizarea prosoapelor de bucătărie

Prosoape de bucătărie, atât de utile, dar atât de subestimate. Nicio bucătărie nu este completă fără ele. Sunt elegante, multifuncționale și atât de ușor de utilizat. Este logic să le ții aproape. De la ștergerea scurgerilor până la uscarea fructelor și legumelor, nu lipsesc modurile în care prosoapele sunt eroii necunoscuți din orice bucătărie. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre multitudinea de utilizări pentru prosoapele de bucătărie (și cele mai bune modalități de a le păstra curate)! Nu vei dori niciodată să fii separat de ele din nou.

prosop bucatarie

Prosop de bucătărie ca termen general

Un „prosop de bucătărie” este un termen general, dar da, sunt prosoape pe care le folosești în bucătărie. Acest lucru pare destul de simplu, dar pentru cei care iubesc să gătească și să coace și petrec mult timp în bucătărie, există ceva mai mult, iar cunoașterea detaliilor vă poate îmbunătăți jocul. Serios, prosoapele de bucătărie sunt atât de utile încât ar putea fi numite unelte de bucătărie. Probabil că sunteți familiarizat cu câteva nume diferite: prosoape de bucătărie, prosoape de vase, prosoape de ceai și prosoape de bucătar.

În ce scopuri pot fi folosite?

Toate sunt cam la fel, dar sunt și diferite, știi? Prosoapele de bucătărie sunt, prin definiție, prosoape pe care le folosiți în bucătărie. Sunt incredibil de versatile și sunt destinate să fie folosite în toată bucătăria în mai multe scopuri, făcându-le unul dintre cele mai utile și mai folosite articole pe care le aveți în jur. Pentru a rezista la o utilizare destul de grea, prosoapele de bucătărie sunt în general mai dure decât prosoapele de baie obișnuite și au margini tivite pentru a le oferi mai multă rezistență și durabilitate. Trucul este să ai un prosop de bucătărie suficient de dur pentru a face față tuturor frecării și frecării pe care le va îndura inevitabil, dar să fie și suficient de moale pentru a absorbi scurgerile și a fi amabil cu mâinile tale.

Motive pentru a ține prosoape de bucătărie aproape

Iată șase motive pentru care ar trebui să ții întotdeauna un prosop de bucătărie aproape. Suntem siguri că sunt multe, multe altele, dar credem că majoritatea se pot încadra într-una dintre aceste șapte categorii. Uscarea și curățarea mâinilor noastre. Aceasta este cea mai evidentă sau obișnuită utilizare a unui prosop de bucătărie: curățarea și uscarea mâinilor. Fie în mijlocul tăierii, gătirii sau curățării, a avea un prosop de bucătărie aproape este întotdeauna o idee bună. Prosopul de bucătărie este cel mai adesea depozitat peste mânerul ușii cuptorului. Acesta ar trebui să fie întotdeauna la îndemână, permițându-vă să vă uscați rapid uscați mâinile după spălare sau să uscați între activități.

Cum păstrăm prosoapele de bucătărie?

Un prosop de bucătărie este, de asemenea, prosopul pe care trebuie să-l întindeți pentru a vă șterge degetele între tăierea ingredientelor sau atingerea mânerelor lipicioase. Din motive ca acestea, prosoapele de bucătărie ar trebui să fie spălate mai des decât probabil o facem noi. Mâncarea reziduală și sosurile pot dezvolta bacterii. Dar vom aprofunda cum să păstrăm prosoapele curate puțin mai târziu. Sfat pro: nu lăsați prosopul de bucătărie pe blat. Chiar și blatul cu aspectul cel mai curat este acoperit de mici particule de mâncare rămasă, condimente și vărsări. Un prosop bine proiectat va ridica tot ceea ce atinge și nu doriți ca acesta să preia niciun germen care se ascunde pe blat. În plus, un prosop lăsat pe blat este probabil șifonat și mototolit: acest lucru va împiedica uscarea și îi va determina să dezvolte acel miros temut și de mucegai.

Cum ar trebui sa fie prosopul de bucătărie ideal?

Doborâte peste sosuri, recipiente care curg, stropi din tigaie, cum să-i spui, și un prosop de bucătărie se poate descurca. Pentru curățarea scurgerilor, veți dori ca prosopul dvs. să fie gros, dar nu gros; este o linie fină între puternic și durabil și un prosop care seamănă cu șmirghel. De asemenea, veți dori un prosop care să fie prietenos cu mașinile de spălat, deoarece după toate lucrurile pe care le va vedea, va avea nevoie de acea lucrare de curățare amănunțită. Sfat profesionist: nu folosiți prosopul de bucătărie pentru a curăța ouăle crude sau sucuri din carnea și peștele crude. Scurgerea scurgerilor de la tăierea cărnii este practic inevitabil, dar aceasta este o sarcină pentru prosoapele de hârtie, nu pentru prosopul de bucătărie.

prosop de bucatarie

Folosirea unui prosop de bucătărie pentru a șterge sucul din carne, pește sau ouă crește riscul de contaminare încrucișată și de boli alimentare. Pentru mizerie ca acestea, țineți-vă de prosoape sau șervețele de unică folosință pentru a vă menține pe dumneavoastră și mâncarea în siguranță.

Uscarea vaselor și a ustensilelor

Pe lângă uscarea mâinilor și a blaturilor, prosoapele de bucătărie sunt, de asemenea, un instrument excelent pentru uscarea vaselor, a tacâmurilor și a altor ustensile. Datorită absorbției și moliciunii lor ridicate, prosoapele de bucătărie sunt perfecte pentru uscarea vaselor și a altor articole de bucătărie. Acesta este un alt caz în care calitatea prosopului tău este importantă. Un prosop de calitate va fi realizat din bumbac 100% și nu va lăsa scame în urmă. Abilitățile utile de uscare ale prosoapelor de bucătărie nu trebuie limitate la articole mai mici, cum ar fi farfurii și cuțite de bucătărie. Puteți folosi chiar și prosoape de bucătărie pentru a usca vasele de gătit, precum o tigaie versatilă.

Ștergerea cratiței cu prosoapele de bucătărie

Datorită dimensiunilor sale mari, tigăile sote sunt de preferat ale fiecărui bucătar pentru petreceri. Sunt, de asemenea, perfecte pentru cartofi prăjiți, mâncăruri cu bulion sau orice ocazie în care doriți să gătiți mai multe ingrediente fără aglomerație. Dacă tocmai ați folosit tigaia pentru a termina o reducere a sosului, dar aveți nevoie de ea curățată și uscată pentru a începe să pregătiți o caserolă, pur și simplu uscați tigaia cu un prosop de bucătărie după curățare și treceți la următorul fel de mâncare delicioasă.

Sfat profesionist

Dacă veți folosi un prosop de bucătărie pentru a vă usca atât mâinile, cât și vasele, luați două și păstrați-le separate. Prosopul folosit pentru uscarea mâinilor va intra în contact cu cine știe ce și nu vrem ca un prosop mai puțin curat să fie frecat peste o farfurie care este pe cale să aibă mâncare pe ea, nu-i așa? Nu. Pe cât de tentant și de convenabil este să-ți dublezi prosopul de bucătărie, nu!

web design itexclusiv.ro