duminică, iulie 21, 2024
AcasăTehnologieDiverse IndustriiCum să alegi cea mai bună locație pentru panoul de siguranțe electrice?

Cum să alegi cea mai bună locație pentru panoul de siguranțe electrice?

Unde ar trebui să-mi așez panoul electric” nu este o întrebare ușor de răspuns dacă nu aveți o înțelegere de bază a contorului și a panoului electric. Iată cei mai importanți 3 factori pe care trebuie să îi luați în considerare pentru locația panoului electric: 1. Siguranță și accesibilitate: cea mai bună locație pentru un panou electric este cea care este ușor accesibilă și sigură. Aceasta înseamnă că nu puteți plasa o cutie de siguranțe electrice în spații înghesuite, ceea ce ar îngreuna accesul atât pentru dvs., cât și pentru un electrician. De asemenea, înseamnă că nu îl puteți plasa într-o baie. De exemplu, deoarece nu ar fi sigur, iar dacă există instalații sanitare în apropierea panoului electric, atunci cutia trebuie să fie rezistentă la intemperii.

electrician panou electric

Factori care trebuiesc luați in considerare pentru locația panoului electric

Un alt doilea factor important ar fi: Compania dvs. de utilități – compania de utilități determină în cele din urmă locația tabloului electric, dar un electrician sau un proprietar de locuință poate solicita o anumită locație, care se află de obicei în cel mai apropiat punct de atașare la liniile de utilități. Ele impun, de asemenea, înălțimea și spațiul liber în jurul prizei contorului. Iar cel de al trilea, Eficiența – după cum s-a menționat mai sus, planificarea în avans poate ajuta la minimizarea numărului și lungimii de rulări, precum și a timpului electricianului, așa că înainte de instalare asigurați-vă că discutați și proiectați cu atenție sistemul.

Restricții pentru locatiile panourilor de siguranțe electrice

În timpul procesului de proiectare schematică, panoul de sigurante electrice trebuie montat de un electrician autorizat. Electricianul dvs. ar trebui să poată trece peste restricțiile cu dvs.. Haideți să vedem în continuare câteva exemple considerate cele mai bune locații pentru panoul electric. Luând în considerare toate considerentele și restricțiile, există câteva opțiuni pentru locația panoului electric. Deși cutia de întrerupere trebuie să fie ușor accesibilă, majoritatea proprietarilor de case doresc ca panoul să nu fie vizibil. Câteva zone comune care ar putea îndeplini toate cerințele sunt: Garaje – garajele atașate sunt cea mai bună locație pentru un tablou electric, deoarece oferă suficient spațiu pentru a respecta cerințele de spațiu de lucru clar, dar sunt și destul de ascunse. Subsoluri – subsolul este o altă locație preferată pentru panoul electric. Este chiar mai ferit de vedere decât garajul și poate îndeplini cu ușurință cerințele de spațiu.

panou sigurante electrice

Iluminatul de urgență

Totuși, un lucru de luat în considerare este iluminatul de urgență, deoarece în cazul unei întreruperi de curent, ar trebui să vă găsiți cu ușurință drumul către cutia principală de întrerupere. Sub scări – deși este o alegere mai puțin populară, unele scări pot oferi spațiu suficient și acces ușor pentru instalarea tabloului electric acolo. Chiar dacă locațiile lipsite de vedere sunt populare printre majoritatea proprietarilor de case, panourile electrice pot fi foarte bine instalate în zonele principale ale casei, atâta timp cât zona este clară și spațioasă. Dacă casa ta nu are un subsol sau un garaj și trebuie să ai cutia de întrerupere în casa principală, atunci există câteva trucuri pe care le poți face pentru a o integra, cum ar fi pictarea ușii pentru a se potrivi cu decorul.

Reglementări instalații electrice

Dacă folosiți un electrician, un constructor sau un muncitor neînregistrat pentru a efectua ceea ce este cunoscut sub numele de lucrări electrice „de notificare”, ați putea întâmpina probleme. Aflați mai multe despre ce înseamnă acest lucru și despre cum să vă asigurați că nu veți fi prins. De asemenea nu uitați ca panoul de sigurante electrice trebuie montat de un electrician autorizat. Când efectuați modificări la instalația electrică (cablare, cutie de siguranțe și circuite electrice) din locuința dvs., această lucrare trebuie să respecte reglementările de construcție. Reglementările de construcție sunt acolo pentru a se asigura că proprietățile sunt construite sau modificate la un standard sigur. Vă recomandăm să folosiți întotdeauna un electrician înregistrat pentru lucrările electrice.

Lucrări electrice minore

Dar nu este împotriva reglementărilor ca un muncitor sau un constructor să efectueze lucrări electrice minore, cum ar fi înlocuirea unui corpuri de iluminat, cu condiția ca cablajul să rămână același. Cu toate acestea, puteți întâmpina probleme dacă permiteți unui electrician neînregistrat, unui constructor, unui om de mână sau unui prieten care „știe ce fac” să efectueze lucrări care trebuiesc notificate. Mai jos explicăm mai multe despre ceea ce constituie munca cu notificare. În cazul în care lucrarea se desfășoară fără a fi semnată fie de către controlul clădirii, fie de către un electrician autorizat, veți avea o instalație necertificată. Acest lucru ce poate crea probleme atunci când vine vorba de vânzarea proprietății.

reguli panou electic

Un electrician neînregistrat ar putea face o treabă bună. S-ar putea să nu. Dar ceea ce cu siguranță nu vor face este să vă prezinte un certificat de conformitate cu Reglementările de construcții, care este cerut de lege pentru toate lucrările care trebuie notificate. Poate fi ușor să fii prins de un constructor sau altcineva care pare competent și te asigură că face asta tot timpul. Toți electricienii înregistrați își pot auto-certifica lucrările electrice. Aceasta înseamnă că efectuează testele necesare în toate etapele de proiectare, instalare și inspecție. Un electrician înregistrat va anunța departamentul de control al clădirii al autorității locale în numele dvs. atunci când este necesar și vă va emite certificatul de conformitate cu reglementările de construcții impuse de lege. Electricianul dvs. va face publicitate probabil ca membru al organismului relevant și vă va putea furniza documentația care să dovedească înregistrarea lor.

sigurante electrice

Concluzie

Cel mai simplu mod de a rămâne pe partea dreaptă a legii și de a obține certificarea necesară este să apelezi la un electrician înregistrat care te va ajuta cu panoul de siguranțe. Ei vor avea calificări la zi și vor fi înregistrați la una dintre organizațiile de certificare.

web design itexclusiv.ro