luni, iunie 24, 2024
AcasăLife StyleCulturaCe este doliul si cum ii poti face fata?

Ce este doliul si cum ii poti face fata?

Procesul de doliu este o reactie naturala la pierderea unei persoane dragi si poate fi un drum lung si dificil. Exista mai multe etape ale procesului de doliu, inclusiv negarea, furia, depresia si acceptarea. Aceste etape nu sunt neaparat lineare si o persoana poate fluctua intre ele.

Pentru a face fata pierderii unei persoane dragi, este important sa iti acorzi timp pentru a procesa durerea si emotiile tale. Este normal sa te simti trist, suparat sau sa ai sentimente de vinovatie. Este important sa iti acorzi timp sa plangi si sa impartasesti sentimentele tale cu alte persoane. De asemenea, poti incerca sa gasesti modalitati de a te simti mai apropiat de persoana decedata, prin fotografii sau obiecte personale care te fac sa te simti mai apropiat de ea. Vezi aici totul despre servicii funerare.

Amintirile despre persoana decedata pot fi dureroase, dar sunt si o parte importanta a procesului de doliu. Poti incerca sa gasesti modalitati de a onora amintirile tale, cum ar fi prin fotografii sau prin povestirea amintirilor cu alte persoane. Este important sa iti acorzi timp sa procesezi amintirile si sa iti impartasesti sentimentele cu alte persoane.

Durerea este o parte naturala a procesului de doliu si este important sa intelegi ca este normal sa te simti dureros. Este important sa iti acorzi timp sa procesezi durerea si sa iti impartasesti sentimentele cu alte persoane. Poti incerca sa gasesti modalitati de a exprima durerea prin scris, desen sau muzica.

Pentru a face fata singuratatii dupa o pierdere, poti incerca sa iti construiesti un suport social puternic prin impartasirea sentimentelor tale cu prietenii si familia ta. Este important sa iti mentii rutinele obisnuite si sa incerci sa iti gasesti modalitati de a te simti mai bine, cum ar fi prin activitati care iti fac placere sau prin meditatie sau yoga. Poti incerca, de asemenea, sa gasesti un grup de suport sau sa vorbesti cu un terapeut care poate sa te ajute sa procesezi pierderea.

Monumentele comemorative pot fi o modalitate de a onora memoria persoanei decedate si de a oferi un loc special pentru a impartasi amintirile si sentimentele tale. Atunci cand alegi un monument comemorativ, este important sa tii cont de preferintele persoanei decedate si de stilul tau personal. Ar trebui sa alegi un monument care se potriveste cu personalitatea persoanei decedate si care te face sa te simti bine cand il vezi. De asemenea, ar trebui sa alegi un monument de care sa poti ingriji usor si care sa fie durabil.

De ce sa apelezi la servicii funerare pentru o persoana draga

Serviciile funerare pot fi o modalitate de a oferi suport emotional si logistic in timpul dureros al pierderii unei persoane dragi. Acestea pot ajuta la organizarea inmormantarii sau a cremarii si la pregatirea documentelor necesare. De asemenea, serviciile funerare pot ajuta la planificarea unui memorial sau a unei ceremonii religioase si la organizarea transportului pentru membrii familiei si a prietenilor.

Utilizarea serviciilor funerare poate fi o modalitate de a face fata stresului logistic si emotional al pierderii unei persoane dragi, lasand mai mult timp pentru a te concentra pe durerea ta si pe procesarea emotiilor tale.

Cum sunt ritualurile de inmormantare la rusi?

Dupa ce apare un deces in familie, oamenii isi acopera oglinzile si opresc ceasurile din casa. Folclorul rus prevede ca oglinzile sunt porti de acces catre tara mortilor – si, conform superstitiei, prima persoana care isi va vedea reflectarea intr-o oglinda dupa ce cineva a murit va fi urmatoarea care va muri.

Membrii familiei opresc, de asemenea, ceasurile pentru a ajuta sufletul persoanei dragi sa treaca mai repede in viata de apoi. Toate aceste traditii provin din povesti populare puternice si traditii transmise de-a lungul generatiilor.

Majoritatea rusilor sunt ortodocsi rusi, asa ca inmormantarile vor urma traditia ortodoxa rusa. Aceste obiceiuri difera foarte mult de alte ramuri ale crestinismului, dar au unele aspecte comune.

Imediat dupa moartea unei persoane dragi, familia scalda trupul si imbraca trupul in alb. Corpul este, de asemenea, infasurat cu o curea pentru protectie, deoarece traditia populara rusa spune ca sufletul trebuie sa fie legat de corp. Cadavrul este lasat afara intr-un sicriu deschis timp de trei zile pentru ca prietenii si familia sa le viziteze si sa-si aduca omagiu familiei.

Dupa vizionare are loc serviciul. Slujba de inmormantare urmeaza pasi stricti, incepand cu oaspetii care inconjoara sicriul deschis in sens invers acelor de ceasornic. In timp ce inconjoara sicriul, cei indoliati pun flori si sarutari pe corpul persoanei decedate. La sfarsitul ceremoniei, acestia acopera corpul cu un giulgiu de inmormantare.

Folclorul rus sustine ca sufletul decedatului ramane pe Pamant timp de 40 de zile inainte de a merge in rai. Pentru a ajuta la trecerea sufletului de pe Pamant, familiile gazduiesc adunari pe tot parcursul acelei perioade de timp. In mod traditional, familiile tin adunari in a 3-a, a 9-a si a 40-a zi dupa moartea unei persoane dragi. Aceste zile specifice sunt importante in traditia rusa.

web design itexclusiv.ro