duminică, iulie 21, 2024
AcasăLife StyleCulturaCe sunt și cum funcționează uleiurile esențiale?

Ce sunt și cum funcționează uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale sunt adesea folosite în aromoterapie, o formă de medicină alternativă care folosește extracte de plante pentru a sprijini sănătatea și bunăstarea. Cu toate acestea, unele dintre afirmațiile de sănătate asociate cu aceste uleiuri sunt controversate. Acest articol explică tot ce trebuie să știți despre uleiurile esențiale și efectele lor asupra sănătății. Ce sunt uleiurile esențiale? Uleiurile esențiale sunt compuși extrași din plante. Uleiurile captează parfumul și aroma plantei sau „esența” plantei. Compușii aromatici unici conferă fiecărui ulei esențial esența sa caracteristică. Uleiurile esențiale sunt obținute prin distilare (prin abur și / sau apă) sau prin metode mecanice, cum ar fi presarea la rece. Odată ce substanțele chimice aromatice au fost extrase, acestea sunt combinate cu un ulei purtător pentru a crea un produs gata de utilizare. Modul în care sunt fabricate uleiurile este important, deoarece uleiurile esențiale obținute prin procese chimice nu sunt considerate adevărate uleiuri esențiale.

Cum funcționează uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale sunt utilizate cel mai frecvent în practica aromoterapiei, în care sunt inhalate prin diferite metode. Uleiurile esențiale nu sunt menite a fi înghițite. Substanțele chimice din uleiurile esențiale pot interacționa cu corpul dumneavoastră în mai multe moduri. Când sunt aplicate pe piele, unele substanțe chimice ale plantelor sunt absorbite. Se crede că anumite metode de aplicare pot îmbunătăți absorbția, cum ar fi aplicarea cu căldură sau în diferite zone ale corpului. Cu toate acestea, cercetările în acest domeniu lipsesc. Inhalarea aromelor din uleiurile esențiale poate stimula zone ale sistemului limbic, care este o parte a creierului care joacă un rol în emoții, comportamente, simțul mirosului și memoria pe termen lung.

Respirația, ritmul cardiac și tensiunea arterială

Interesant este faptul că sistemul limbic este puternic implicat în formarea amintirilor. Acest lucru poate explica parțial de ce mirosurile familiare pot declanșa amintiri sau emoții. Sistemul limbic joacă, de asemenea, un rol în controlul mai multor funcții fiziologice inconștiente, cum ar fi respirația, ritmul cardiac și tensiunea arterială. Ca atare, unii oameni susțin că uleiurile esențiale pot exercita un efect fizic asupra corpului dumneavoastră. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost încă confirmat în studii.

aromatherapie

Care sunt cele mai bune și mai folosite uleiuri esențiale?

Haideți să descoperim împreună care sunt cele mai bune uleiuri esentiale pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Se pare că toată lumea folosește uleiuri esențiale în zilele noastre. Novicii devin rapid mari fani care împărtășesc povești despre uleiul lor preferat: cel care îi face să se simtă energici, promovează somnul profund, îi ajută să se relaxeze sau să se destreseze. Pentru oricine este nou sau descoperă încă uleiuri esențiale, poate fi greu să știe de unde să înceapă sau unde să meargă mai departe. Credem că un loc minunat pentru a începe sau continua călătoria cu uleiuri esențiale este cu uleiuri pentru sănătate și bunăstare. De ce? Deoarece uleiurile esențiale sunt adesea o alternativă sigură, naturală și eficientă la produsele și medicamentele încărcate chimic.

Uleiul de lavandă!

ulei de lavanda

Printre cele mai căutate si folosite uleiuri esențiale este lavanda. Luând locul întâi din motive întemeiate, uleiul de lavandă cu aroma sa proaspătă și florală poate promova sănătatea fizică și mentală. Este fabricat din muguri de flori de lavandă și este utilizat în uleiuri de aromoterapie, săruri de baie și multe altele. Există o grămadă de motive pentru a investi într-o sticlă de ulei pur. Poate fi aplicat local pentru probleme ale pielii (de exemplu : acneea, eczemele și pielea uscată) și pentru a calma durerile de cap, tăieturile și înțepăturile. Sau, dacă aveți probleme cu somnul, încercați să diluați uleiul de lavandă cu apă și folosiți-l ca spray de pernă pentru un somn mai profund. Poate ajuta la stres sau anxietate – adăugați doar câteva picături la o baie caldă pentru a vă simți calm și relaxat.

Eucaliptul!

ulei de eucalipt

Un alt doilea ulei foarte interesant este eucaliptul. Probabil că ești familiarizat cu eucaliptul ca hrană koala. Dar ceea ce poate nu știți este că uleiul de eucalipt este extras din aceleași frunze pe care se sărbătoresc koala! Este un ulei care este esențial, mai ales când se apropie vremea mai rece. De ce? Uleiul de eucalipt este excelent pentru evitarea răcelii și a gripei datorită proprietăților sale antibacteriene și antiseptice. Se spune, de asemenea, că stimulează sistemul imunitar și combate inflamația pulmonară. Uleiul de eucalipt poate fi cu adevărat primul dvs. port de escală dacă coborâți cu o răceală sau sunteți aglomerat. Pentru a vă curăța sinusurile, de exemplu, trebuie doar să adăugați câteva picături într-un castron cu apă fierbinte și să vă aburiți fața timp de câteva minute.

Mușețelul!

Apoi in lista noastră se încadrează mușețelul. În primele cinci pentru proprietățile sale calmante, uleiul de mușețel provine din floarea de mușețel și are un miros ușor. Este un ulei liniștitor care poate calma corpul și mintea și vă poate ajuta cu orice, de la anxietate la insomnie și neliniște. Deoarece este un ulei care ridică starea de spirit, mușețelul este, de asemenea, perfect dacă vă simțiți puțin scăzut. Poate fi folosit chiar și pentru depresie. La fel ca uleiul de lavandă, mușețelul este excelent pentru sănătatea pielii și poate fi util pentru eczeme, dermatite și multe altele.

uleiuri sanatoase

Tamâia și uleiul de bergamotă!

Tămâia. Adesea numit „Regele uleiurilor”, tămâia are o aromă caldă, picantă. Deși poate părea un pic scump, credem că uleiul de tămâie merită să se spargă. Nu în ultimul rând pentru că este tovarășul perfect pentru yoga sau meditație. Difuzați-l pentru o minte mai liniștită și o concentrare sporită în timpul practicii de yoga sau pentru a spori spiritualitatea meditației dvs.. Și mai sunt multe: tămâia poate fi un ulei de bază pentru condiții psihologice, cum ar fi anxietatea, frica, nervozitatea și atacurile de panică. Uleiul de bergamotă provine din coaja unui citric. Uleiul care conferă ceaiului gri Earl un parfum distinctiv și este, de asemenea, utilizat pe scară largă în aromoterapie. Uleiul de bergamotă ar trebui să facă parte din setul de instrumente pentru ulei, pentru efectele sale calmante. Cercetările arată că uleiul de bergamotă poate ameliora stresul, reduce anxietatea și poate promova relaxarea sistemului nervos.

ulei esential

Concluzie

Așadar, în ciuda utilizării lor pe scară largă, știm acum despre capacitatea uleiurilor esențiale de a trata anumite condiții de sănătate, cum ar fi : stresul și anxietatea, durerile de cap și migrenele, îmbunătățește calitatea somnului, reduce inflamațiile și nu în ultimul rând poate fi folosit ca si antibiotic și antibacterian. Sperăm că v-a placut articolul nostru și că v-a fost folositor.

web design itexclusiv.ro