vineri, iunie 14, 2024
AcasăDivertismentRelaxare si timp liberBeneficiile animalelor de companie pentru copii, animalele ireale din basme dar mai...

Beneficiile animalelor de companie pentru copii, animalele ireale din basme dar mai ales cele reale

Astazi intram in lumea basmelor, a tuturor animalelor si vietatilor reale sau ireale care ne influenteaza viata, gandirea, mai ales imaginatia dar si modul de interactiune cu animalele si oamenii din jurul nostru inca de mici copii. Cu totii, de mici copii ne doream sa vorbim despre animale de companie sau sălbatice, sa le vedem, sa le ingrijim, asa cum stiam noi si cum am vazut la bunici(cei ce stateau la casa) dar si la tv, la vecini, etc. De mici am fost introdusi in lumea basmelor in special cu animale, fie ele domestice sau salbatice. Poveștile sau basmele joacă un rol important în viața tuturor copiilor, așa că parintii/ adulții vor să le ofere pe cele mai captivante dintre ele indiferent ca este vorba de somnul de pranz sau la culcare.

Cat de importante sunt basmele pentru copii?

  Genul basmului ajuta un copil mic sa inteleaga lumea din jur indiferent de natura ei, ofera foarte multe moduri prin care mesaje importante sunt percepute de catre copii. Desi majoritatea basmelor sunt nerealiste, efectul general este pozitiv  si ofera elemente fundamentale pentru dezvoltarea personala a copilului. Pe baza interpretarii jungiene, basmele ii invata pe copii cum sa faca fata conflictelor umane de baza, de exemplu un copil i-a luat jucaria in parc si a fugit in leagan, il invata cum sa procedeze pentru a-si recupera jucaria fara a fi afectat emotional, asta si cu ajutorul si sustinerea parintilor bineinteles, dar baza  acestui comportament o putem regasi in aceste basme. Un copil poate invata din aceste povesti, numite basme cum isi pot exprima dorintele si cum interactiona sanatos cu celelalte persoane din jurul lor asociind uneori personajelor din basme cu tipul copiilor si al adultilor.

Abilitati deprinse de la animalele de companie

Dobandirea tuturor acestor abilitati poate avea un impact bun asupra sanatatii in primul rand a copilului, dar si a calitatii vietii , de la valori si credinte ale copilului pe viitor. Unul dintre motivele importante pentru care basmele sunt importante este ca ajuta foarte mult la dezvoltarea copilui. Basmele sunt uneori prelucrate pentru a testa pur si simplu initiativa copiilor. Esentialul nu este doar cititul povestii, esentialul este sa-l ajuti pe copil sa interpreteze povestea pentru dezvoltarea constiintei copilui si de asemenea pentru dezviltarea sa morala. 

La ce varsta un copil poate stabili un echilibru între realitate si basm

Un rezultat al unui experiment in Moscova a fost ca o interpretare a unei povesti care devine posibila atunci cand un copil nu numai ca intuieste ca, ce se intampla in povesti este de fapt fictiv, dar cred si in realitatea povestii. S-a constat conform acestui studiu ca cei mai mici copii (3-4 ani) nu pot juca complet rolul unei povesti, deoarece pentru ei este mult prea real tot ce se poveste. Pe de alta parte nici copiii de 6-7 ani nu sunt capabili sa faca acest lucru, deoarece ei nu mai cred in personaje imaginare.
Prin urmare, o interpretare corecta a poveștii din basme are loc la o varsta de 5 ani, deoarece conform studiului la aceasta varsta copii pot stabili un echilibru intre experienta lor cu realitatea povestii si cu calitatea de a crea ce are loc în poveste si atrage dupa sine spectacolul atunci cand este interpretata.

Hrana animale

Un alt beneficiu al basmelor in dezvoltarea copiilor, o au personajele din basme, mai ales animalele reale, animalele de companie, care sunt preferatele copiilor. Haideti sa vedem ce beneficii cu adevarat uimitoare aduc animalele copiilor, cum ii putem educa in cresterea acestora cu o hrana corecta. Animalele mici si mari iubesc, incanta si ofera un tip special de companie pentru copii si pentru adulti. Fie ca animalul tau de companie este un caine, o pisica, un peste, o broasca, un hamster, o reptila, o pasare, exista multe efecte minunate asupra copiilor care cresc cu animale in jur.
De asemenea invatam ca uneori avem nevoie si de medicamente pentru acestea si vitamine ca si la adulti si copii, in caz de afectiuni hepatice, diabetice, cardiace, intestinale, obezitate, oase si articulatii, etc, cum ii putem ingriji cu detergenti si solutii de curatare speciale pentru animale, dar si cum ii putem face fericiti.

animale de companie

Beneficiile animalelor de companie pentru copii

Pentru toate acestea de mai sus, putem urmari si ofertele speciale pe care le gasiti si online pentru a nu mai pierde timpul in magazin si le puteti achizitiona si beneficiati si de livrare rapida. Am placerea de a enumera cateva beneficii pentru copii care traiesc si cresc in jurul animalelor de companie:

  1. Copiii cu animale de companie au mai puține alergii și astm. Copiii care cresc în case cu animale de companie au un risc mai mic de a dezvolta alergii comune și astm. Studiile au arătat că copiii care au fost expuși la doi sau mai mulți câini sau pisici ca bebeluși aveau șanse mai mici de jumătate de a dezvolta alergii comune la copiii care nu aveau animale de companie în casă.
  2. Copiii cu animale de companie petrec mai mult timp afara, in aer liber. Să vorbești cu câinele la plimbare, să hrănești vitele la fermă sau să faci o drumeție cu pisica ta de aventură sunt stimulente extraordinare pentru a-ți scoate copiii afară și activi. Știm cu toții importanța de a-ți scoate copiii afară și cât de benefică este activitatea fizică pentru copii. Copiii cu animale de companie tind să meargă mai mult afară – să meargă la plimbări, să alerge și să se joace – și se bucură de toate beneficiile asociate sănătății unei vieți active în aer liber.
  3. Animalele îi învață pe copii despre răbdare și autocontrol. Animalele nu sunt întotdeauna ceea ce ne dorim să fie. Uneori sunt excitați excesiv, sar / latră prea mult, slobber, gheară, mușcă / ciocănesc sau distrug lucrurile personale. A învăța să se ocupe de aceste lucruri îi învață pe copil o răbdare. A învăța să ai răbdare cu un animal, chiar și atunci când este frustrant, îi învață pe copii să se autocontroleze. Copiii vor învăța cum o voce blândă, dar fermă și acțiuni atente și considerate au un efect mai bun pe care ar putea să-l strige, să lovească sau să arunce un tantrum.
  4. Animalele sunt mari ascultatori si stiu sa pastreze secrete. Cititorii emergenți se simt adesea mai confortabil citind cu voce tare unui animal de companie decât oricui altcineva. Nu există niciodată judecată sau critică. Animalele sunt, de asemenea, excelente în păstrarea secretelor și iubirea unui copil, indiferent de orice li s-a spus. Copiii vorbesc adesea cu animalele lor de companie, la fel ca și animalele lor de pluș sau păpușile, spunându-le secrete sau lucruri despre ziua sau relațiile lor. Animalele nu întrerup niciodată și nici nu insistă să vorbească despre ele însele.
  5. Animalele îi învață pe copii despre actul de a împărtăși. Una dintre modalitățile prin care copiii se leagă de animalele lor de companie este prin împărtășirea lucrurilor cu ei. Copiii împărtășesc alimente, băuturi, gânduri și idei cu animalele de companie. Ei caută acele momente speciale de a oferi lucruri animalelor lor de companie, cum ar fi dulciuri și jucării. Iar aspectul pozitiv este că animalele nu trebuie să o ceară niciodată. Copiii învață să împărtășească și să dea din bunătate în loc să fie rugați sau forțați.

 

web design itexclusiv.ro