joi, aprilie 18, 2024
AcasăLife StyleBeneficiile acupuncturii, conexiunea dintre minte si trup

Beneficiile acupuncturii, conexiunea dintre minte si trup

Corpul uman are o capacitate uimitoare de vindecare, totuși stilul nostru de viață modern face adesea dificil pentru mulți oameni să valorifice acest potențial. Acupunctura, o practică străveche înrădăcinată în știința ancestrală a medicinei chineze, ajută la promovarea acestui potențial natural de vindecare. Prin echilibrarea corpului, minții și spiritului și restabilirea echilibrului energetic general, acupunctura poate ajuta oamenii să adopte o stare de sănătate optimă fără medicamente sau proceduri medicale invazive. Acupunctura este o modalitate care face parte din sistemul medical chinez. Vechii chinezi au descoperit că corpul era format din canale energetice distincte numite meridiane care sunt asociate cu organele din corp. Prin stimularea acestor meridiane în puncte specifice cu ace (Acupunctură) și prin atingere (Acupressure), corpul poate fi readus în echilibru și armonie.

Acupunctura și sănătatea

Acupunctura a câștigat popularitate din ce în ce mai mare în ultimul secol în întreaga lume și este acum accesibilă aproape tuturor. Ceea ce mulți oameni nu realizează este că acupunctura poate aduce beneficii tuturor, deoarece tratează practic orice afecțiune și este excelentă pentru a ajuta la menținerea unui nivel ridicat de sănătate atunci când este utilizată preventiv. De asemenea, sănătatea și bunăstarea dvs. nu sunt priorități care sunt exclusive pentru ore în afara spațiului dvs. de lucru. Sănătatea este o slujbă non-stop care este legată atât de fericirea ta, cât și de productivitatea ta. Acesta este motivul pentru care cei mai de succes oameni se angajează să-și promoveze propria sănătate și să vindece durerea sau afecțiunile care inhibă sarcinile zilnice.

acupunctura bucuresti

Filosofia din spatele acupuncturii

Acupunctura tradițională funcționează pe convingerea urmatoare. Corpul este controlat de un flux de energie, cunoscut sub numele de qi (pronunțat „chee”), care se deplasează prin căi numite meridiane. Acupuncturistii consideră că problemele sau blocajele cu fluxul de energie de-a lungul acestor meridiane sunt responsabile de multe afectiuni. Toxinele, stresul, traumele, hormonii și chiar alimentele pe care le consumăm pot contribui la blocarea qi. În timp ce unii practicanți urmează încă filosofia tradițională a qi, alții au început, de asemenea, să încorporeze o abordare mai integratoare, susținută de cercetare și de principiile medicinei occidentale. De exemplu, mulți dintre acupuncturistii de astăzi văd punctele de acupunctură ca locuri care stimulează nervii, revigorând procesele naturale de luptă împotriva durerii și vindecarea organismului. Afecțiuni comune tratate cu acupunctură. Unul dintre obiectivele principale ale tratamentului cu acupunctură este reducerea durerii și îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Afecțiuni tratate cu acupunctura

Poate fi utilizat pentru a reduce durerea după intervenții chirurgicale sau tratamente medicale și dentare. Pacienții cu dureri de cap cronice și migrene pot beneficia, de asemenea, foarte mult de tratamentul cu acupunctură și este frecvent utilizat pentru durerile musculare și de spate, ameliorarea stresului și bunăstarea generală. Pacienții cu afecțiuni neurologice raportează, de asemenea, ameliorare după tratamentele cu acupunctură. Acupunctura poate ajuta, de asemenea, la o mai bună funcționare a sistemului imunitar și nervos. La rândul său, aceasta promovează o bunăstare generală îmbunătățită și ajută corpul să se vindece în mod natural atunci când apar boli sau leziuni. Haideți sa urmărim mai jos cele mai importante beneficii ale acupuncturii.

acupunctura

Beneficiile acupuncturii

Unul dintre principalele beneficii ale acupuncturii este relaxarea pe care aceasta procedură o aduce la pachet. Așadar, acupuncturabucuresti.ro favorizează relaxarea. În lumea non-stop de astăzi este o ocazie rară pentru mine să întâlnesc un pacient care nu este „stresat”. Mulți oameni simt că nu sunt suficiente ore în zi pentru a satisface cerințele de muncă, familie și îngrijire personală. Acest lucru duce la majoritatea dintre noi care operează într-o stare de stres cronic ridicat, care nu numai că se simte îngrozitor, dar este de fapt destul de dăunător pentru corp. Acupunctura este una dintre cele mai bune modalități de relaxare a sistemului nervos și de promovare a unei stări de calm și relaxare. Majoritatea pacienților mei se bucură de o stare de relaxare profundă în timpul și după vizitele de acupunctură și adesea cad într-un somn liniștit.

Îmbunătățește somnul

Acupunctura poate ajuta la îmbunătățirea somnului. Un studiu a dovedit faptul că 10% din populația globului suferă de insomnie cronică, care este dificilă să adoarmă sau să rămână adormit. Această lipsă de somn dăunează calității vieții unei persoane și are consecințe semnificative asupra sănătății. Mulți oameni apelează la somnifere pentru alinare, dar și acestea pot avea efecte adverse grave care trebuie luate în considerare. Acestea pot fi obișnuite, ceea ce duce la un comportament anormal de somn, cum ar fi mersul în somn, consumul de somn și declinul cognitiv pe termen lung, în funcție de medicamentul utilizat. Acupunctura este o opțiune sigură și eficientă pentru insomnie. Cea mai bună parte este că acupunctura tratează cauza principală a cauzelor insomniei și, de fapt, vă aduce beneficii asupra sănătății generale în același timp!

acupunctura

Reduce durerile musculare

Acupunctura poate reduce durerile musculo-scheletic. Acupunctura este una dintre cele mai bune opțiuni de luat în considerare atât pentru durerea acută, cât și pentru durerea cronică. Folosesc acupunctura cu mare succes, ajutându-mi pacienții cu durere și recuperare după accidentare, pre și post-chirurgie, precum și după accidente de autovehicule. Există mai multe moduri în care acupunctura ajută la scăderea durerii și la promovarea recuperării țesuturilor, și anume. Semnalându-i corpului să elibereze substanțe chimice care moderează durerea numite endorfine și encefaline. Creșterea fluxului de sânge în țesuturile din jur pentru a aduce substanțe nutritive, oxigen, hormoni și substanțe chimice pentru a crește procesul de vindecare. Stimulează eliberarea corpului de compuși antiinflamatori naturali care scad durerea și favorizează vindecarea micro-traumele induse de ac. Ajută la stimularea sistemului imunitar al organismului pentru a promova vindecarea.

Stimulează sistemul imunitar

De asemenea, este dovedit faptul că acupunctura vă poate stimula sistemul imunitar. În medicina chineză „Wei Qi” este bariera de protecție a energiei care menține o persoană sănătoasă și sistemul său imunitar puternic împotriva diferiților agenți patogeni. Acupunctura și ierburile chinezești sunt incredibil de eficiente atât la întărirea „Wei Qi” pentru prevenirea bolilor, cât și la expulzarea agenților patogeni din corp atunci când o persoană este bolnavă pentru a ajuta la accelerarea timpului de recuperare. Folosesc acupunctura și ierburile chinezești pentru a trata pacienții care se îmbolnăvesc frecvent, pentru răceli, gripă și tulburări respiratorii, pentru alergii de mediu, precum și pentru pacienții care se confruntă cu tulburări autoimune.

acupunctura romania

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Acupunctura poate ajuta la îmbunătățirea digestiei: Există un procent din ce în ce mai mare din populație care se luptă cu simptomele unei digestii slabe. Unele dintre numeroasele afecțiuni digestive pe care le tratez cu medicina chineză sunt gazele și balonarea, constipația, diareea, IBS, bolile inflamatorii intestinale și durerile abdominale. În medicina chineză un sistem digestiv sănătos este baza pentru o sănătate bună. Dacă sistemul digestiv nu funcționează în mod optim, se scurge la toate celelalte aspecte ale sănătății și pune bazele bolii. Acupunctura și ierburile chinezești pot ajuta la reglarea digestiei și la restabilirea funcției digestive optime.

Concluzie

In concluzie rolul acupuncturii este acela de a vă menține sănătos. Acupunctura este o opțiune excelentă pentru acei oameni care doresc să-și ducă sănătatea la nivelul următor. Odată ce pacienții mei și-au revenit din afecțiunea care i-a adus să mă vadă inițial, vă recomand să vină în continuare o dată pe lună sau trimestrial pentru o „reglare” pentru a-și menține corpul funcționând în mod optim. Am constatat că pacienții care vin pentru acupunctura preventivă „ajustări” experimentează niveluri mai ridicate de energie și un sentiment sporit de bunăstare și se îmbolnăvesc mai rar decât pacienții mei care vin doar atunci când se simt bolnavi. Sunt un mare avocat pentru utilizarea acupuncturii ca formă de medicină preventivă. Îi încurajez pe toți să ia în considerare venirea la acupunctură cel puțin o dată pe sezon pentru a contribui la îmbunătățirea sistemelor lor, ceea ce pune bazele pentru o sănătate susținută.

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro