luni, iunie 24, 2024
AcasăTehnologieInovatieAnaliza economica a mmWave 5G evidentiaza beneficiile potentiale

Analiza economica a mmWave 5G evidentiaza beneficiile potentiale


Astazi va propun sa intram in lumea 5G. Pentru cei care urmăresc îndeaproape evoluțiile pieței 5G, una dintre cele mai dezbătute probleme înconjoară beneficiile și provocările serviciului extrem de rapid, dar cu acoperire limitată,dar cu o viteza extraordinara. posibil cu semnalele radio bazate pe valuri milimetrice (mmWave).Producătorul de cipuri 5G Qualcomm, furnizorul de echipamente de rețea Ericsson și furnizorul de telecomunicații australian Telstra au anunțat transferul de 5 Gbps uluitor pe un 5G comercial rețea, prin intermediul 5G bazat pe mmWave. Problema sunt costurile și provocările logistice de a pune la dispoziția serviciului pe scară largă sunt impracticabile de mari. Bineînțeles nu se compara cu avantajele vitezei extraordinare pe care o poate permite. În mod realist, 5G bazat pe mmWave va fi întotdeauna ceva care ar fi disponibil în anumite locații și ar servi ca supliment la conexiunile primare care apar prin diferite tipuri de semnale 5G bazate pe sub-6.

Cercetare 5G

De fapt, operatorii de telecomunicații din întreaga lume au lucrat si au cercetat o perioada indelungata de timp pentru a afla ce combinații de diferite spectre radio 5G oferă cel mai bun, rapid si satisfacator serviciu 5G, bineinteles, pentru cel mai eficient cost de pana acum. In Statele Unite ale Americii, finalizarea recentă a licitației masive a spectrului de bandă C este o dovadă că acele eforturi continuă. Pentru a ajuta la aceste întrebări critice și provocatoare, GSMA (Global System for Mobile Communications Association), o organizație formată din peste 750 de operatori de telefonie mobilă și alte 400 de companii legate de industrie de telecomunicații care au participat la târgul de expoziții Mobile World Congress, printre alte activități, a finalizat recent un studiu economic aprofundat intitulat „Economia mmWave 5G” care abordează aceste provocări direct.

5G

Ceea ce au descoperit modelele este că, dacă cantitatea de trafic 5G gestionată peste porțiunea mmWave din serviciul total 5G este mai mare decât un anumit procent minim și procentul de persoane care utilizează un serviciu care include mmWave este peste un anumit prag de cotă de piață ( ambele numere au variat în fiecare scenariu diferit), atunci s-ar putea obține o plată economică până în 2025. În special, au existat mai multe situații în care decizia de a implementa potențial mmWave părea foarte evidentă. De exemplu, în zonele urbane dense din China, capacitatea suplimentară pe care 5G pe bază de mmWave ar permite s-ar putea traduce foarte rapid în venituri suplimentare pentru transportatorii care l-au desfășurat, chiar dacă procentul de trafic efectuat pe mmWave a fost mai mic de 10% și cota de piață a fost de 15%.

Zone din Europa cu trafic. Costuri si beneficii

Pe de alta parte, pentru zonele urbane din Europa, deși recompensa era încă posibilă, ar fi nevoie de mai mult de 25% din trafic pentru a fi transferat peste mmWave și mai mult de 30% din cota de piață pentru a obține un beneficiu rezonabil din punct de vedere al costului, ceea ce ar putea fi o provocare pentru realizarea pe termen scurt.
În cazul accesului wireless fix (FWA), cifrele au fost mai provocatoare din cauza costurilor extinse implicate în desfășurarea unei rețele suficient de mari pentru a deservi un număr mare de clienți. Dacă se adaugă mmWave pe lângă un serviciu 5G bazat pe banda medie de 3,5 GHz existent, situația se îmbunătățește mult, deși necesită în continuare cota de piață de aproximativ 30% sau chiar mai mare (procentul de clienți care obțin bandă largă prin FWA) pentru a realiza economii semnificative de costuri în toate cele trei regiuni.

În cele din urmă, în cazul rețelelor fără fir 5G private, dependențele trec la procentul total de dispozitive capabile mmWave 5G care s-ar conecta la rețea și cantitatea de utilizare simultană. Curbele pentru acest scenariu sunt foarte diferite de altele, prin faptul că chiar și un procent relativ modest de dispozitive care utilizează 5G ar putea duce la unele economii de costuri, dar numai dacă utilizarea concomitentă a acestor dispozitive atinge 20% sau mai mult. Rezultatul final al tuturor acestor date este că există cu siguranță situații în care implementarea mmWave ca supliment la serviciile 5G existente bazate pe banda medie are mult sens și alte situații pentru care sincronizarea ar putea dura ceva mai mult. Desigur, există destul de multe variabile care ar putea avea impact asupra tuturor acestor modele, dar este interesant să vedem GSMA oferind o justificare economică pentru tehnologie.

Concluzii

Acesta este un unghi pe care puțini l-au luat în considerare până acum, dar rezultatele oferă câteva sfaturi tangibile pe care transportatorii și autoritățile de reglementare guvernamentale din întreaga lume le pot lua în considerare în timp ce își dezvoltă propriile planuri pentru implementarea opțiunii rapide mmWave 5G. Printre țările de top cu 5G se numără Coreea de Sud, Regatul Unit, Germania și Statele Unite. De la primele lansări comerciale ale celei de-a cincea generații de rețele mobile la sfârșitul anului 2018, aceste patru țări au devenit lideri, deoarece mai multe companii din aceste țări au implementat rețele și vând dispozitive compatibile. Țări, inclusiv Elveția și Finlanda, sunt în plină dezvoltare și încep în dezvoltarea 5G, deoarece au implementare limitată. Cea mai mare rețea 5G din lume a fost lansată de cei mai mari trei operatori de rețea chinezi la 31 octombrie 2019, potrivit agenției de știri Xinhua.

Sunt convinsa ca aveti acum o imagine intreaga despre tehnologia 5G si ca mai departe este alegerea fiecaruia dintre noi de a folosi sau nu aceasta tehnologie. Depinde cum considera si cum vede fiecare beneficiile utilizarii acestei tehnologii.

web design itexclusiv.ro