marți, aprilie 30, 2024
AcasăLife StyleCulturaAtlas de călătorie. Lecția de tango în Buenos Aires, Argentina

Atlas de călătorie. Lecția de tango în Buenos Aires, Argentina

Argentina este locul de naștere al tango-ului argentinian , un stil de dans pasionat și romantic. Este dansul care aduce aproape multe cupluri, dar și faimă frumoasei destinații. Buenos Aires este cu siguranță locul de naștere al acestui dans. Pe fiecare bulevard și în teatre, la fiecare colț de stradă sau în piețele centrale ori cartierele mărginașe se vor întâlni cupluri dansând tango. Tangoul a fost interpretat în cabarete, restaurante și cluburi de dans din oraș. Buenos Aires este o fereastră către cultura latino-americană și geopolitică sudului global, precum și centrul cosmopolit al Argentinei.

Poți urmări un spectacol de tango sau chiar să participi

tango

În fiecare august, mii de dansatori și fani ai muzicii de tango converg către Buenos Aires, locul de naștere al tango-ului, pentru o extravaganță de două săptămâni de concerte gratuite, cursuri, milonge și alte evenimente. Ascultați noi orchestre incitante și artiști consacrați, alegeți niște pași în cursuri și vedeți unii dintre cei mai talentați dansatori din lume în acțiune – totul gratuit la cel mai mare festival de tango din lume chiar în locul de naștere și acasă al tango-ului. Evenimentul anual include concerte gratuite, spectacole, cursuri, milonge și Mundial de Tango, cel mai important campionat internațional de tango, care vede sute de dansatori din toată lumea să concureze pentru un loc în finala de pe stadionul Luna Park.

Tango improvizat sau tango de scena coregrafiat?

Mundial are două categorii: salonul tradițional de tango (improvizat) și scenariul (tango de scenă coregrafiat). Și nu vă faceți griji dacă vă uitați pantofii de dans; festivalul are propriul târg de produse cu articole realizate de unii dintre cei mai buni specialiști în încălțăminte și îmbrăcăminte de tango din oraș. El Querandi este un conac istoric transformat într-o locație sofisticată pentru pasionații de tango. Bucurați-vă de dansatori de tango autentici, acompaniați de muzicieni și melodii live, cântăreți și o cină într-o atmosferă intimă și tradițională. Dansatori rafinați parcurg cinci momente istorice ale tango-ului. Melancolie, seducție și pasiune intră în scenă în fiecare seară pentru a emoționa publicul care se va bucura de o seară de neuitat. Înființat în 1920, El Querandi este situat în centrul istoric, este o amintire vie a orașului Buenos Aires fiind situat la doar câteva străzi distanță de Plaza de Mayo.

tango in Argentina

Tango in fiecare miercuri seară de ani de zile

Situat în inima orașului San Telma, Maldita Milonga este locul unde puteți experimenta tangoul în fiecare miercuri seara. O senzație întunecată, romantică, creează atmosfera perfectă pentru a experimenta această formă de dans senzuală. Mulți dansatori de tango își aduc prietenii pentru atmosfera relaxată, distractivă și muzica plină de viață. Rojo Tango a fost gazda unor celebrități precum Beyonce și Mick Jagger, care în atmosfera incendiară a scenei au participat, au dansat și cântat la spectacole de tango în stil cabaret. Pentru a trăi experiența unui spectacol de tango stradal, încercați să vizitați câteva cartiere de tango, unde dansul pasional este pe fiecare străduță. San Telmo este un cartier de tango, unde veți găsi artiști de stradă și ringuri de dans în aer liber pentru a participa și a învăța câteva mișcări noi. 

tango traditional

Cea mai tradițională experiență este pe Avenida Entre Ríos, la Cachirulo, o sală de dans care menține vie tradiția cabeceo, în care bărbații și femeile singure stau separat și așteaptă să aibă un contact vizual ca o invitație la dans.Considerat pe scară largă unul dintre cele mai bune locuri de antrenament în tango din lume, Academia de Tango Mora Godoy este condusă de artista de tango de renume internațional Mora Godoy, care a dansat cu Barack Obama în vizita sa de stat în Argentina în 2015. Această școală este considerată revoluționară în lumea tangoului, pentru că a fost primul care a ieșit din matrița tradițională a tangoului și a introdus noi concepte și stiluri, ceva ce nu fusese încercat până acum.

Concluzie

O călătorie în lumea tangoului este o experiență unică. Merită încercat! Ce zici? Te potrivești in această lume a tango-ului? Cu siguranță îți vei da seama după ce vei citi acest articol. Nu rămâne devât să vă urăm mult succes!

web design itexclusiv.ro