luni, iunie 24, 2024
AcasăDivertismentRelaxare si timp liberVom pleca într-o vacanță în vara 2021? Mergi în vacanță, și ții...

Vom pleca într-o vacanță în vara 2021? Mergi în vacanță, și ții doctorul departe!

Unde nu intră soarele pe geam, intră doctorul pe ușa. Dar în anul 2021, sincer, nimeni nu își dorește să intre de fapt nici un doctor. Nici pe ușă, nici pe geam. Dar fiecare dintre noi dorește, cu siguranță, să călătorească. Să plece departe de griji, probleme, să se relaxeze, să-și încarce bateriile, să schimbe peisajul și să se întoarcă cu un alt vibe si motivație pentru a continua lupta de zi cu zi. Te simți copleșit de muncă sau crezi că echilibrul dintre viața profesională și cea personală a cam dispărut în ultimul an? Ai renunțat la planurile de vacanță anul trecut, iar anul acesta ți-e frică să te gândești măcar la asta? Dacă da, nu ești singurul… În ciuda îndoielilor exprimate în legătură cu vacantele de vară, sunt câteva țări care au anunțat deja măsurile care au fost luate pentru a primi turiști în această vară.

vacanta in familie 2021

Profită de pauzele de câteva ore

Chiar și câteva zile de pauză pot face minuni. În ultimul timp tot mai mulți români și-au petrecut vacanțele în destinații exotice, la care până acum doar visau. Cum a fost posibil? Cu toții au ales varianta de a se testa înainte de călătorie. Deschiderea granițelor pentru destinații precum Maldive, Zanzibar, Kenya, Hurghada, au fost suficiente pentru ca românii să ia decizia de a pleca în vacanța mult visată sau, de ce nu, chiar mult așteptată. Pentru că orice suprasolicitare duce la probleme de sănătate. Iar anxietățile și-au găsit repede loc în fiecare persoană în ultimul an. Dar poate doriți să știți că aveți multe beneficii pentru sănătate dacă vă îndepărtați o perioadă de timp de la serviciu și să plecați în vacanță. O serie de studii au arătat că îndepărtarea unei persoane de locul de muncă poate avea beneficii fizice și psihologice pentru sănătate. 

Beneficiile vacanțelor

Persoanele care iau vacanțe au un stres mai scăzut, un risc mai mic de boli de inimă, o perspectivă mai bună asupra vieții și o motivație mai mare pentru atingerea obiectivelor. Chiar dacă numărul orelor petrecute cu cei dragi a crescut vizibil în ultimele luni, deoarece mulți au lucrat de acasă, nu se compară cu zilele de vacanță.Dar poate doriți să știți că aveți multe beneficii pentru sănătate dacă vă îndepărtați o perioadă de timp de la serviciu și să plecați în vacanță. O serie de studii au arătat că îndepărtarea unei persoane de locul de muncă poate avea beneficii fizice și psihologice pentru sănătate. Persoanele care iau vacanțe au un stres mai scăzut, un risc mai mic de boli de inimă, o perspectivă mai bună asupra vieții și o motivație mai mare pentru atingerea obiectivelor.

vacanta stralucitoare 2021

Zile de vacanță petrecute cu cei dragi versus lucrul de acasă în compania familiei

Chiar dacă numărul orelor petrecute cu cei dragi a crescut vizibil în ultimele luni, deoarece mulți au lucrat de acasă, nu se compară cu zilele de vacanță. De fapt, oamenii de știință au descoperit că beneficiile psihologice ale unei vacanțe pot dura până la o lună după întoarcerea acasă. Vacanțele nu ar trebui să fie doar pentru cei privilegiați și bogați, ci toată lumea ar trebui să se poată bucura de beneficiile pentru sănătatea mintală pe care le aduc vacanțele. Când sunteți în vacanță, vă puteți lăsa grijile în urmă și vă puteți concentra pe petrecerea timpului de calitate cu cei dragi. Indiferent dacă stați toată ziua la piscină, la soarele pe șezlog, sau alegeți să aveți o vacanță activă pe poteci montane sau prin orașe culturale, oriunde veți obține un impuls mental minunat.

Reduceți nivelul de stres

Reduceți nivelul de stres. Aduceți un impuls de fericire sufletului. Dacă mintea ta este epuizată emoțional, probabil că nu vei funcționa la cel mai bun nivel. Nu este surprinzător că în ultimele luni, am făcut lucruri care nu ne-au făcut plăcere, care ne-au consumat nervos. Au fost momente când tensiunea arterială a fost mai mare, nu am dormit la fel de bine ca înainte și enumerările pot continua. La fel ca atunci când lucrezi, trebuie să faci pauze în mod regulat pentru a rămâne productiv, ai nevoie și de pauze prelungite pentru a te odihni în mod corespunzător. Plecarea în vacanță îți poate oferi motivația și puterea de a-ți menține viața pe făgașul dorit atunci când te întorci. Exercițiile fizice, mersul la sala de fitness sau alergarea în aer liber vă pot oferi un impuls de sănătate mintală. 

copiii in vacanta

Minunile spirituale ale vacanțelor

O vacanță poate face minuni pentru starea ta de spirit. Când călătorim, există adesea posibilitatea de a fi activi pentru a explora locuri noi, pentru a face diferite activități sau pur și simplu pentru a sta la piscină și a citi o carte. Vacanțele vă vor ajuta cu siguranță să vă îmbunătățiți sănătatea mintală și, în general, a întregului organism. Chiar și numai șase zile departe de casă stimulează sistemul imunitar. Așadar, dacă simțiți că sunteți epuizat sau treceți printr-o perioadă proastă, vacanța că poate oferi un răgaz de relaxare.

Concluzie

Nu uitați de vacanțe! Planificați  vacanța în orice destinație sigură vara aceasta. Așa veți rămâne sănătos la trup și suflet.

web design itexclusiv.ro