joi, aprilie 18, 2024
AcasăLife StyleCasa si GradinaTablă zincată: Ce este, ce proprietăți are și pentru ce tipuri de...

Tablă zincată: Ce este, ce proprietăți are și pentru ce tipuri de acoperișuri este potrivită această tablă metalică

Tabla zincată este un material metalurgic folosit în construcții, pentru realizarea de acoperișuri în special. Tabla zincată este rezistentă la coroziune, motiv pentru care este utilizată în numeroase aplicații industriale. În cadrul procesului de producție, tabla galvanizată este supusă unui proces special care îi conferă o durabilitate și rezistență ridicată. 

Stratul de zinc cu care este acoperită această tablă reprezintă stratul protector al acesteia. Așadar, tabla zincată a început să fie din ce în ce mai utilizată datorită acestui strat protector și care contribuie din plin la realizarea de construcții rezistente.

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru tabla zincată atunci când vine vorba despre alegerea acoperișului perfect pentru locuința lor. A venit rândul tău să alegi? Dar, înainte de a o face, ai dori să afli mai multe lucruri despre acest material. În cele ce urmează îți vom spune tot ce trebuie să știi despre tabla zincată: ce proprietăți are, care sunt avantajele oferite și pentru ce tipuri de acoperișuri este potrivită.

Care sunt caracteristicile tablei zincate?

Înainte de a contacta o firmă de acoperișuri pentru a instala tabla zincată este întotdeauna o idee bună să te informezi puțin despre acest material de construcție. Să-i cunoști caracteristicile este deja  un început bun. 

Tabla zincată prezintă un mare avantaj față de principalii săi concurenți de pe piață, are un strat protector de zinc după cum spuneam și mai sus. Este un material folosit adesea și selectat de constructori și de către persoanele fizice pentru acoperișuri, pereți exteriori din hale metalice și pereți despărțitori și pentru uși de garaj. Este potrivită pentru acoperișurile în două ape sau în patru ape.

Cu cât stratul este mai gros, cu atât proprietățile materialului sunt mai pronunțate. Procesul are loc la temperaturi mai ridicate deoarece zincul este un material care se poate prelucra cu ușurință doar la temperaturi mai ridicate, este protejat și are o rezistență ridicată la coroziune. Drept urmare, este cel mai des folosit la construcțiile exterioare. 

Este folosită cel mai frecvent pentru construirea de acoperișuri de case și poate fi folosită chiar și în industrie. Rezistența și durabilitatea oferite de tabla zincată o fac populară în industria construcțiilor. Aceasta a fost utilizată într-o varietate de proiecte comerciale și rezidențiale la cel mai înalt nivel.

Tabla Zincată de Calitate Superioară pentru Protecția Îndelungată a Structurilor

Care sunt avantajele oferite de tabla zincată?

Tabla zincată le oferă utilizatorilor o serie de avantaje deloc de neglijat. În primul și în primul rând, plăcile de tablă zincată sunt ușoare, disponibile la prețuri deosebit de accesibile și, mai presus de toate, foarte ușor de instalat. Cu toate acestea, dacă te gândești să o alegi trebuie să menționăm că acest tip de tablă aluminiu este deosebit de zgomotos atunci când plouă sau când afară este grindină.  

Tabla zincată este extrem de durabilă

Spre deosebire de țigle, tabla zincată este mult mai rezistentă la intemperii și la mușchi. Ca să nu mai vorbim de faptul că, atunci când este instalată, de multe ori nu este nevoie de burlane intermediare, mai ales că sunt auto portante. 

Tot ceea ce trebuie să facă profesionistul pentru a le instala cu succes este să le așeze și să le fixeze pe burlane, păstrând între ele o distanță cu 20 cm mai mică decât dimensiunea tablei.

Tabla zincată oferă o acoperire fiabilă

Stratul de acoperire format pe oțel este consistent. Totul datorită procesului de galvanizare controlat relativ strict. Oțelul galvanizat oferă cea mai fiabilă protecție împotriva coroziunii din mai multe motive. 

În primul rând, reacția metalurgică naturală face ca procesul să fie reproductibil. Spre deosebire de straturile de vopsea, legătura formată prin galvanizare face parte din oțelul însuși. Acoperirea galvanizată rezultată asigură o protecție pe termen lung pentru oțel.

Tabla zincată este rentabilă din punctul de vedere al costurilor

Atunci când se ia în considerare costul real al protecției oțelului, se iau în considerare o serie de factori. Doi dintre principalii factori includ costul inițial și costul pe durata de viață a protecției. 

Galvanizarea oferă o acoperire de înaltă performanță, astfel încât nu va fi nevoie să vopsești tabla zincată pentru o perioadă foarte lungă de timp. Deși costurile de galvanizare rămân constante, s-a observat o creștere a costurilor de vopsire de-a lungul anilor. Costul inițial al tablei galvanizate este adesea scăzut, iar oțelul este gata de utilizare imediat după livrare.

Termen de executare rapid

Alegând o firmă potrivită de montare a tablei zincate poți obține proiectul dorit într-un timp foarte scurt. Procesul de galvanizare a oțelului nu durează mult timp. Odată ce oțelul pregătit este gata, lucrarea ar trebui să fie finalizată în 24 de ore. 

Deși pregătirea trebuie să fie meticuloasă, nu trebuie să dureze prea mult. Procesul în sine este simplu și relativ imediat. Prelucrarea comenzilor la uzina de galvanizare poate împinge timpul de execuție la aproximativ trei zile.

Acoperirea completă

Legătura formată între oțel și tablă în timpul galvanizării este foarte puternică. Această acoperire durează în general generații întregi. În plus față de rezistența sporită a materialului de oțel, există și o acoperire superioară.

Tipul de „strălucire” oferit de acest material îl face, de asemenea, o alegere excelentă pentru estetică. Ca urmare, acesta oferă constructorilor modele arhitecturale moderne. Este un material excelent atât pentru piese structurale mari, cât și pentru lucrări de construcții mici.

Acestea fiind spuse, dacă ești în căutarea unei table zincate cu performanțe de impermeabilizare și de izolare mult mai bune, atunci ar trebui să te orientezi către tabla zincată. Aceasta este cea mai avansată formă de tablă pentru acoperișuri. Optând pentru acest tip de tablă aluminiu, poți profita de compoziția sa și, de asemenea, o poți folosi cu ușurință pentru a realiza panouri sandwich.

Așadar, tabla zincată oferă o gamă largă de beneficii, de la rezistența la coroziune la durabilitate. De asemenea, poate fi utilizată într-o serie de industrii pentru o gamă largă de aplicații. Atunci când ai nevoie de un material de tablă perforată cu una dintre cele mai bune protecții împotriva ruginii, ar trebui să optezi pentru tablă galvanizată.

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro