joi, aprilie 25, 2024
AcasăTehnologieTelefoaneLa ce sa fii atent atunci cand cumperi un telefon mobil, astfel...

La ce sa fii atent atunci cand cumperi un telefon mobil, astfel incat sa nu devina invechit in timp?

Telefoanele au mai multi parametri pentru a le masura fiabilitatea si pentru a asigura ani de viata.

Timpul pentru a alege un nou telefon mobil poate genera mai mult de o indoiala. Pentru a nu ramane pur si simplu in design sau in numarul de pixeli ai camerelor, telefoanele mobile au mai multi parametri pentru a masura fiabilitatea lor si pentru a garanta mai multi ani de viata utila.

Dincolo de dimensiunea ecranului, desi tendinta actuala si cu siguranta viitoare este ca totul merita sa inceapa de la 6,5 inci, un mobil care sutine testul timpului in 2022 trebuie sa parieze pe tehnologia OLED.

Calitatea pe care o ofera este semnificativ mai mare decat cea a panourilor LED si o veti observa in reprezentarea culorilor, mai stralucitoare si cu negru mai profund, in special in lumina zilei.

Un alt factor interesant de luat in considerare si el, desi mai putin daca nu aveti de gand sa va folositi telefonul cu jocuri solicitante, este ca ecranul are orata de reimprospatare decel putin 120 Hz. In acest fel, utilizatorul asigura fluiditatea de a se bucura de continut audiovizual un sezon bun.

O baterie cu incarcare rapida

Obiectivul aici este clar:  telefonul nostru mobil sa dureze o zi intreaga fara a fi nevoie sa apelati la incarcare rapida. Pe de alta parte, este interesant faptul ca procesul de incarcare este cat mai rapid posibil, astfel incat este convenabil ca alegerea noastra sa aiba un sistem bun de incarcare rapida.

In ceea ce priveste prima cerinta, am vorbi despre toate acele modele care monteaza baterii de la 4.000 mAh. Aici va puteti juca putin cu puterea bateriei, deoarece telefonul are o incarcare rapida (sau ultra-rapida), nu va conta sa sacrificati o anumita putere a bateriei. Totalconvert.ro este locul in care poti afla mai multe detalii.

Camere

Mai mult nu inseamna intotdeauna mai bine- si asta se incearca sa se demonstreze de ani de zile.

Desigur, maimulti senzori implica un sistem fotografic mai capabiin diferite situatii, dar ceea ce va va permite sa faceti fotografii mai bune este software-ul producatorului. Google sau Apple sunt exemple bune in acest sens.

Deci, desi sfaturile vizeaza continuarea evaluarii numarului de megapixeli ai camerelor, va fi, de asemenea, necesar sa se ia in considerare si alte aspecte, cum ar fi diafragma maxima a senzorului (cu cat este mai mare cantitatea de lumina pe care o va capta si, prin urmare, mai multe informatii) si, de asemenea, stabilizarea optica. Acest factor este vital pentru a se concentra corect in lumina scazuta sau in situatii in miscare.

Memorie

Aceasta sectiune include memorie interna (ROM) si RAM.

Primul care stocheaza fotografii si videoclipuri trebuie sa aiba, cel putin, pentru 64 GB (daca lucrati cu servicii de stocare in cloud, il veti aprecia), iar al doilea este vital pentru a asigura o fluiditate mai mare la deschiderea si rularea aplicatiilor. Un telefon mobil cu 6GB sau 8GB de RAM ar trebui saruleze eficient pentru cel putin urmatorii doi ani.

Cum functioneaza bateriile de la telefon?

Bateriile alimenteaza viata moderna, de la smartphone-uri la masini electrice. Dar cum stocheaza ei electricitatea si de ce nu rezista suficient? Si, asa cum s-ar putea intreba Samsung, de ce explodeaza?

Viata bateriei este o problema exploziva. Literal, asa cum descopera Samsung spre disperarea sa. Smartphone-ul Galaxy Note 7 al companiei a fost laudat la lansare pentru cea mai buna durata a bateriei din clasa, depasind cu mult concurentul sau cheie, iPhone-urile 6S si 7 Plus. Apoi a inceput sa explodeze . Samsung a emis un program de rechemare si inlocuire, iar inlocuirile au inceput, de asemenea, sa explodeze, fortand compania sa suspende complet productia .

Afacerea marcheaza cel mai recent blocaj din lupta lunga pentru imbunatatirea bateriilor care alimenteaza electronicele noastre. In timp ce viteza de procesare se dubleaza la fiecare 18 luni, capacitatea bateriei dureaza aproape un deceniu pentru a se imbunatati in acelasi grad. Acest decalaj incepe sa cauzeze probleme, dar, dupa cum Samsung a constatat la pretul sau, nu este usor de remediat.

Un smartphone dureaza adesea mai putin de o zi, un laptop uneori doar cateva ore si o masina electrica se chinuie sa parcurga 350 de mile. Deci, de ce durata de viata a bateriei este inca o astfel de problema – si cand o vom remedia?

In interiorul carcasei din plastic si metal se afla o cutie mica de substante chimice gata sa reactioneze si sa creeze electricitate.

Bateriile sunt mici recipiente de energie chimica. Atunci cand un smartphone este conectat la retea, electricitatea este utilizata pentru a reseta o reactie chimica in interiorul bateriei, transferand electroni de la anodul negativ la catod – capatul pozitiv al bateriei.

Odata incarcata, bateria poate crea electricitate prin conducerea electronilor printr-un circuit, in acest caz un smartphone, catre anod si va continua sa faca acest lucru pana cand toti electronii continuti in baterie vor fi transferati la anod sau la un dispozitiv incorporat. comutatorul deconecteaza bateria.

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro