luni, iunie 24, 2024
AcasăLife StyleCum să-ți îngrijești corect tenul în sezonul cald

Cum să-ți îngrijești corect tenul în sezonul cald

Îngrijirea corectă a tenului ajută la menținerea elasticității și prevenirea semnelor îmbătrânirii. Toate doamnele și domnișoarele vor să aibă un ten impecabil, luminos și sănătos, genul de ten care strălucește din interior. Însă un astfel de rezultat nu se obține peste noapte sau folosind o cremă minune foarte scumpă, ci având o rutină de îngrijire constantă și bine gândită pentru nevoile pielii tale. Dacă nu ești mulțumită de felul în care se prezintă tenul tău sau pur și simplu vrei să faci o schimbare în rutina actuală, continuă să citești pentru a descoperi noi sfaturi ce te-ar putea inspira.

Iată câteva sfaturi esențiale pentru o îngrijire corespunzătoare a tenului în sezonul cald

Hidratarea corespunzătoare

Acum că temperaturile sunt mai ridicate și se apropie cu pași mici și vara, e cazul să schimbi rutina de hidratare a tenului cu ceva mai adecvat gradelor din termometru. Dacă iarna, când temperaturile sunt mai scăzute, folosești o cremă grasă, foarte hidratantă, în sezonul cald e momentul să treci la niște texturi mai lejere – cum ar fi gelurile, un ser pentru față hidratant cu hyaluronic sau o cremă care intră ușor în piele. Pe 24beauty.ro găsești multe produse cu eficiență dovedită, calitative, de unde poți comanda ce e mai potrivit pentru rutina ta de îngrijire a tenului în sezonul cald. 

Renunțarea la serurile grele și formulele active 

După cum spuneam anterior, în sezonul cald ar trebui să renunți la formulele foarte grele și să treci la unele mai lejere, care intră rapid în piele și care hidratează adecvat. Geluri cu acid hyaluronic, creme cu peptide și ceramide – acestea ar fi doar câteva exemple spre care te poți îndrepta. Adaugă pe listă și apa termală, deoarece când căldura bate la ușă s-ar putea să-ți prindă prindă bine să o ai pentru zilele în care vrei să te răcorești și să-ți reîmprospătezi tenul. În ceea ce privește retinolul, utilizarea acestuia ar trebui diminuată în sezonul cald pentru că poate provoca arsuri sau pete la expunerea la soare, chiar dacă ai aplicat SPF în prealabil. Așadar, este mai bine să previi, decât să tratezi o afecțiune pe care nu ți-o dorești. 

Aplicarea SPF-ului

Regula de aur a îngrijirii tenului și a prevenirii ridurilor și diverselor pete pe față este folosirea SPF-ului. Deși el trebuie folosit mereu, multă lume renunță la el în sezonul rece, mai ales în zilele când soarele nu se arată pe cer. Dacă te numeri și tu printre aceste persoane e timpul să scoți crema cu SPF de la naftalină. Indiferent dacă te expui sau nu direct la soare, SPF-ul cu factor de protecție 50 este obligatoriu, dacă ții la sănătatea tenului tău. Soarele poate avea efecte nedorite asupra pielii tale, așa că este indicat să previi cât de mult poți acest aspect, atât vara, cât și iarna.

Prin urmare, o rutină corectă și completă include hidratare, SPF și un program ținut cu rigurozitate. Produsele pe care le alegi contează, dar aplicarea lor constantă e cea care îți aduce rezultate. Nu te avânta la produse cu multe ingrediente și formule complexe neapărat, întrucât și cele simple pot funcționa la fel de bine, atâta timp cât sunt utilizate corespunzător. 

Sursă foto: unsplash.com

web design itexclusiv.ro