sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăDiverseCum sa scap de praful din casa?

Cum sa scap de praful din casa?

Exista multe femei care se mandresc cu faptul ca reusesc sa pastreze o casa curata si ordonata, insa cu toate acestea, praful este o mare problema pentru ele. Se pare ca un strat de praf apare pe mobila la cateva ore dupa ce in casa a fost facuta curatenie de intretinere.

Multe femei se confrunta cu o astfel de problema si nu inteleg de ce dupa curatenia de intretinere, inca au praf in casa. Vom discuta despre acest subiect in cele ce urmeaza.

Stratul de praf care se aseaza pe mobilierul dvs. poate fi o combinatie de multe lucruri; mici particule de murdarie, fibre, polen, matreata de animale de companie (bucati de blana si piele) si chiar fulgi de piele umana.

Pe langa batalia nesfarsita impotriva lucrurilor care se acumuleaza pe suprafete, nenumarate particule de praf se afla in aerul pe care il respira familia dvs. Si praful nu este doar inestetic: oricine este alergic la acesta poate suferi de nas infundat, mancarime la ochi si stranut.

Deci, este o idee buna sa va dati seama de unde vine tot praful si sa luati masuri pentru a remedia problema. Cititi in continuare pentru a castiga razboiul impotriva prafului!

Filtrele HVAC ieftine si murdare maresc praful.

Filtrele sunt primele linii de aparare impotriva prafului, dar nu toate filtrele sunt create egal. Filtrele ieftine au gauri mai mari, care permit trecerea mai multor particule de praf, iar astfel acestea patrund in casa dvs. prin orificiile de incalzire si racire.

Filtrele de aer sunt evaluate in functie de valoarea lor minima de raportare a eficientei (MERV), pe o scara de la unu la 16, numarul mai mare reprezentand filtre mai eficiente. Cand selectati filtrele de aer HVAC, cautati un rating MERV cel putin intre cinci si opt. Evaluarile mai mici sunt mai putin eficiente, iar ratingurile mai mari sunt rezervate filtrelor comerciale, cum ar fi cele utilizate in spitale.

Chiar si un filtru de inalta calitate, cu o valoare MERV buna, se va umple de praf si cu cat folositi mai mult sistemul dvs. HVAC, cu atat filtrele se vor infunda mai repede si vor fi ineficiente impotriva prafului. Inlocuiti filtrele de aer cel putin o data la trei luni sau cand acestea sunt saturate.

Praful se ascunde in covor.

Murdaria de la pantofi si labele animalelor de companie si particulele din aer care se aseaza in fibrele de covor, pot fi un factor important la acumularea si depunerea particulelor de praf in casa. Aspirarea frecventa (zilnic) va poate ajuta atata timp cat nu recirculati o parte din praf inapoi in spatiul de locuit in timp ce aspirati.

Acest lucru se va intampla daca utilizati un vid cu un sistem ineficient de prindere a prafului. Luati in considerare trecerea la un model de calitate superioara, care are un filtru de aer cu particule de inalta eficienta (HEPA), conceput pentru a prinde cat mai mult de 99% din praf si resturi.

Pentru a reduce, incurajati membrii familiei sa-si scoata pantofii la usa, si sa-i aseze pe un raft asezat la intrare. In timp ce o cantitate mare de praf din covor poate fi redusa substantial cu aceste masuri, singura modalitate de a-l elimina este schimbarea mochetei pentru pardoseli dure, cum ar fi lemn de esenta tare sau laminat.

Praful patrunde cand sunt usile si ferestrele deschise

Praful patrunde cu mare usurinta in locuinta atunci cand usile si ferestrele sunt deschise. Pentru a preveni acest lucru, aerisiti cateva minute pe zi, dupa care pastrati usile si ferestrele inchise. In acest fel, nu permiteti ca foarte mult praf de afara sa patrunda in interior.

Ei bine, acestea sunt doar cateva exemple, dar exista multe alte motive pentru care praful poate patrunde in casa. De aceea, este foarte important sa va ocupati de curatenie de intretinere cat se poate de des.

De multe ori, chiar si cand faceti curatenie pe cont propriu, praful tot se depune rapid, sau nici macar nu se observa ca l-ati sters. De aceea, este indicat ca odata pe luna cel putin, sa apelati la ajutorul specialistilor. Exista firme care presteaza servicii de curatenie generala si curatenie de intretinere, si care va pot veni in ajutor.

In primul rand, in cadrul unei astfel de firme lucreaza persoane cu pregatire, deci cunosc tehnici de curatare si prevenire a depunerii prafului. Apoi, persoanele care isi desfasoara activitatea in cadrul unei astfel de firme, folosesc de fiecare data doar produse de calitate superioara pentru indepartarea prafului, dar si pentru curatarea si igienizarea suprafetelor, incepand de la pardoseala, la obiecte de mobilier, aparatura electronica si electrocasnica, etc.

De aceea, daca vedeti ca misiunea dvs. de stergere a prafului nu mai da roade, este important sa apelati la ajutorul specialistilor, iar personalul de la Ideal Cleaning va fi cu siguranta la dispozitia dvs.

web design itexclusiv.ro