luni, iunie 24, 2024
AcasăTehnologieInovatieCele mai tari 5 tehnologii bancare în 2021

Cele mai tari 5 tehnologii bancare în 2021


Haideți sa vedem astăzi care sunt considerate de către profesioniști a fi tehnologiile cu adevărat „fierbinți” din domeniul bancar.
Tehnologiile cu adevărat „fierbinți” din domeniul bancar sunt cele în care instituțiile financiare investesc, nu neapărat cele despre care vorbesc experții. La sfârșitul ultimilor șapte ani, Cornerstone Advisors a chestionat an de an instituțiile financiare pentru a afla cum pot și cum de fapt vor cheltui profitabil banii acestora pentru tehnologie în anul următor. Luand în considerare toate aceste studii efectuate pe parcursul a 7 ani, cei de la Cornerstone What’s Going On in Banking 2021, ne-au descris care sunt primele cinci tehnologii pentru 2021 pentru instituțiile bancare. Astfel, veți vedea mai jos enumerate cele 5 tehnologii inovative și apoi o descriere amănunțită a fiecăreia dintre ele. ​​1) Deschiderea contului digital; 2) Interfețe de programare a aplicațiilor (API-uri); 3) Colaborare video; 4) Plăți P2P; și 5) cloud computing.

Tehnologii „fierbinți” din domeniul bancar

Prima tehnologie necesară instituțiilor bancare, deschiderii unui cont digital. Se pare ca deschiderea contabilității digitale pentru consumatori este cea mai populară tehnologie pentru al patrulea an consecutiv. Băncile (în cele din urmă) conducând aici. Atât pentru fețele de vânzare cu amănuntul, cât și pentru cele comerciale ale monedei, pandemia a contribuit la zdruncinarea unor credințe de lungă durată cu privire la primatul sucursalei – în special în rândul directorilor băncii. Atunci când vine vorba de deschiderea unui nou cont. Aproape jumătate, undeva la 44%, din bănci și un sfert din uniunile de credit se așteaptă să adauge un sistem de deschidere de cont digital de consum nou sau înlocuitor în 2021. Este puțin probabil ca multe bănci să efectueze aceste planuri anul acesta, dar o treime dintre bănci și uniunile de credit au implementat un nou sistem de deschidere a conturilor digitale pentru consumatori în ultimii trei ani.

interfete de programare a aplicațiilor  bancare

Sistemele comerciale de deschidere a conturilor digitale (pentru corporații și întreprinderi mici) vor avea un impuls destul de mare și în acest an, întrucât 30% dintre bănci anticipează alegerea unui nou sistem în acest an, în creștere de la 22% fata de cererea pentru aceste sisteme din 2020. Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Potrivit celor de la Cornerstone Advisors, Quintin Sykes, „experiența de deschidere a contului comercial și de integrare este unul dintre cele mai mari puncte de rău care rămân în experiența digitală”. Sistemele comerciale de deschidere a conturilor digitale câștigă popularitate și în rândul uniunilor de credit. Una din 10 uniuni de credit intenționează cu siguranță să implementeze un nou sistem de deschidere de conturi comerciale în 2021, de două ori numărul care a făcut-o în ultimii minim trei ani. Acestea fiind spuse, haideți sa mergem către a doua tehnologie.

Interfetele de programare a aplicațiilor bancare

Cea de a doua tehnologie de pe lista noastră de astăzi sunt interfețe de programare a aplicațiilor. Acestea trec de la locul 5 anul trecut la locul 2 pe listă pentru 2021, aproximativ una din patru instituții planificând noi investiții. Aproximativ jumătate din uniunile de credit s-au dezvoltat, au investit în interfețe de programare înainte, iar băncile ajung în sfârșit din urmă. În 2021, doar 30% dintre bănci au implementat aceste interfețe, dar acest lucru este în creștere fata de anul trecut (21%), în 2020. Interfețele de programare a aplicațiilor sunt despre viteză, agilitate și personalizare. Ești mort în apă dacă: 1)Durează nouă până la 12 luni pentru a integra produsele și / sau datele partenerilor, sau 2)Procesul de parteneriat necesită timp și resurse semnificative pentru a negocia aspecte juridice, repartizarea veniturilor, stabilirea prețurilor etc. Băncile implementează interfețe de programare a aplicațiilor private, partenere sau publice?

Presupunerea tuturor asupra interfețelor de programare a aplicațiilor este orientata spre cea privată. Iar acest lucru înseamnă și reprezintă furnizarea unui set din ce în ce mai mare de produse și servicii noi clienților. Intr-o încercare de a ține pasul cu piața și de a crește fluxurile de venituri noi, nu este bine definit pentru ce folosesc bancile aceste interfețe. Creșterea implementării interfețelor de programare a aplicațiilor în rândul băncilor și uniunilor de credit se concentrează pe eficiență. Cea de a treia tehnologie este colaborarea video. Pandemia a făcut interacțiunile față în față dificile și acest lucru a accelerat planurile băncilor și ale uniunilor de credit de a implementa instrumente de colaborare video. Una din patru instituții financiare intenționează să investească pentru prima dată în această tehnologie în 2021. În 2020, 20% dintre bănci și uniuni de credit au implementat aceste instrumente, iar în 2021, procentul este de aproximativ 30%.

Plati de la o persoana la alta (P2P)

Plati de la o persoana la alta (P2P) este pe locul 4 în rândul tehnologiilor din lista noastră de astăzi. Plățile P2P cresc cu siguranță în popularitate în creștere în rândul consumatorilor, dar ciclul de înlocuire a plăților P2P din instituțiile financiare începe să se încheie. Pentru 2021, aproximativ un sfert dintre bănci și o cincime din uniunile de credit se așteaptă să selecteze un instrument P2P nou sau unul pe care doresc să-l înlocuiască. Acest lucru a scăzut de la aproximativ 30% pt cei care se așteptau să-l implementeze în 2020, ceea ce, la rândul său, a scăzut față de cei 35% care intenționau să o facă în 2019. Aplicația PayPal este instalată pe aproape două treimi din dispozitivele proprietarilor de smartphone-uri, iar 40% dintre aceștia declară că efectuează plăți P2P prin intermediul aplicației în fiecare săptămână, potrivit cercetărilor realizate de Cornerstone pentru consumatori.

Tehnologia Cloud Computing

Si în final cea de a cincea tehnologie se referă la Cloud Computing. Procentul băncilor care au implementat cloud computing a crescut semnificativ în 2020, trecând de la 32% la sfârșitul anului 2019 la 40% la sfârșitul anului 2020. Jumătate din uniunile de credit sunt deja acolo. Un alt sfert al uniunilor de credit – dar doar 17% din bănci – vor face investiții pentru prima dată în cloud computing în 2021. Deși există încă obstacole în cloud computing, sentimentul general din industrie s-a schimbat în ultimii ani, până la punctul în care băncile și uniunile de credit cred că se află într-o călătorie inevitabilă către cloud. Provocarea pentru furnizorii de tehnologie s-a transformat, totuși, de la evanghelizarea cloud-ului (cu pretenții de viteză mai rapidă pe piață și costuri totale mai mici de deținere) la prezentarea unor strategii tangibile de migrație și proiecții realiste ale procesului și impactului costurilor.

web design itexclusiv.ro