joi, aprilie 18, 2024
AcasăLife StyleCe sunt suplimentele pentru sportivi și care sunt beneficiile lor?

Ce sunt suplimentele pentru sportivi și care sunt beneficiile lor?

Suplimentele alimentare au fost create special pentru sportivii sau persoanele care depun anumite eforturi fizice pentru a ajuta mușchii să se refacă și să se energizeze, dar și pentru a avea forță în continuarea antrenamentelor și rapiditate în arderea grăsimilor.

Iată câteva beneficii importante ale suplimentelor alimentare

  1. Accelerează metabolismul 

Deoarece aceste suplimente alimentare accelerează atât arderea grăsimilor, cât și

metabolismul, popularitatea lor a crescut în rândul sportivilor de performanță, dar și a persoanelor care doresc să ardă mai repede grăsimile astfel încât să obțină silueta mult dorită. De exemplu, suplimentele pe bază de zer ajută la creșterea masei musculare și previne pierderea acesteia în procesul de slăbire. Alte produse pe bază de carnitină sau creatină precum produsele de la Genius Nutrition sunt eficiente în sporirea performanței în timpul antrenamentelor, dar ajută și la scăderea în greutate. 

  1. Îți oferă mai multă energie

Este adevărat că aceste suplimente ajută la creșterea energiei consumatorului, dar acest lucru poate fi realizat doar în combinație cu o alimentație sănătoasă, aceste pudre proteice fiind doar un lucru extra care te va energiza. Dacă alimentația ta constă în legume, fructe și alte alimente bogate în vitamine precum calciu, magneziu și zinc, atunci suplimentele vor fi și mai utile pentru antrenamentul tău. De exemplu, ingredientele unui Pre-Workout, care conține și cofeină, reprezintă doza perfectă de luat înainte de un antrenament, oferindu-ți destulă energie pentru a duce la capăt un antrenament eficient. 

  1. Ajută la refacerea mușchilor după un antrenament 

Este bine de știut faptul că nu doar somnul și zilele de repaus te vor ajuta în refacerea mușchilor după un antrenament, ci și aceste suplimente nutritive, bogate în glutamină, proteine și săruri minerale. Deoarece în timpul efortului vei elimina săruri necesare corpului, cum ar fi calciu, potasiu și magneziu, este important să readuci în corpul tău acești electroliți prin intermediul acestor suplimente alimentare de tip pudră care pot fi amestecate cu apă sau lapte, fiind o băutură răcoritoare pe toată durata antrenamentului. 

  1. Înlocuitori fără zahăr pentru anumite dulciuri nesănătoase

Cei de la Genius Nutrition au introdus topping-uri sau siropuri cu arome de cacao, caramel sau căpșuni fără zahăr și alte grăsimi în special pentru sportivi, pentru a nu își strica dieta consumând siropurile din comerț. De asemenea, poți găsi în magazinele de specialitate și alți înlocuitori ai dulciurilor din magazine, precum cereale pe bază de ovăz cu aromă de cacao, fiind o alternativă sănătoasă și care nu va afecta procesul de pierdere în greutate, deoarece nu conține zahăr.

Așadar, dacă dorești să pornești pe drumul sportivilor, ținând o dietă și vizitând sala de sport de cel puțin 3 ori pe săptămână, accesează site-ul celor de la Nutriland.ro și alege acum viitorii tăi „ajutători” în ale sportului. 

Sursa foto: Unsplash.com

2,015FaniÎmi place
- Parteneri ce sustin Skinit.ro -web design itexclusiv.ro