duminică, iulie 21, 2024
AcasăLife StyleCasa si GradinaCe avantaje iti ofera tamplaria din aluminiu?

Ce avantaje iti ofera tamplaria din aluminiu?

Tamplaria din aluminiu este una dintre cele mai bune solutii, daca nu chiar cea mai buna, atunci cand instalati sau inlocuiti tamplaria in casa sau apartament. Insa, de multe ori, clientii se intreaba de ce ar trebui sa aleaga tamplarie aluminiu in locul solutiilor mai ieftine care se gasesc pe piata actuala. Daca aveti indoieli cu privire la necesitatea reala de a investi in tamplaria de aluminiu, va recomandam sa raspundeti la trei intrebari importante:

  • Doresc sa investesc intr-o tamplarie de inalta calitate care nu necesita reparatii intr-o perioada mai scurta de timp?
  • Vreau tamplarie care sa reziste la toate conditiile meteorologice?
  • Este important pentru mine ca tamplaria sa aiba si o componenta estetica si sa pot alege intre diferite culori si nuante?

Principalele avantaje ale tamplariei din aluminiu

Atunci cand se mentioneaza avantajele tamplariei din aluminiu, o atentie deosebita este acordata rezistentei si durabilitatii acesteia in comparatie cu alte tipuri de tamplarie. Tamplaria din aluminiu ofera protectie impotriva intemperiilor si protejeaza cladirea rezidentiala de eventualele daune in cazul unor inundatii sau socuri cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile.

Din punct de vedere estetic, tamplarie aluminiu este mai subtire si mai eleganta, poate fi usor de realizat in diferite dimensiuni si forme si este disponibila in aproape toate nuantele si culorile.

De asemenea, este important de subliniat faptul ca solutiile din aluminiu garanteaza o izolare fonica excelenta, o mai mare siguranta in cazul usilor si ferestrelor antiefractie si o durabilitate mai mare in ceea ce priveste aspectul, in comparatie cu toate celelalte materiale. In ceea ce priveste izolarea termica, absenta acesteia este adesea citata ca fiind cel mai mare minus al tamplariei din aluminiu.

Acest lucru nu mai este cazul. Datorita tehnologiilor avansate, exista acum unele solutii din aluminiu care garanteaza o izolare termica excelenta si protejeaza impotriva temperaturilor excesive.

O solutie ecologica

In zilele noastre, aspectul ecologic al materialelor este adesea examinat in constructia de instalatii. In cazul tamplariei din aluminiu, trebuie remarcat faptul ca acest tip de tamplarie este complet ecologic si 100% reciclabil. La producerea tamplariei din aluminiu nu se exploateaza resurse forestiere, ceea ce reduce impactul industriei constructiilor asupra mediului si a naturii.

Profilele din aluminiu si cele mai frecvente aplicatii

Tamplaria din aluminiu este impartita in 2 tipuri de profile: profile la rece si profile la cald. Profilul rece se caracterizeaza prin absenta unei punti termice intrerupte. Deoarece aluminiul este un excelent conductor de caldura, se recomanda un profil rece acolo unde izolatia termica este mai putin importanta. Profilele din aluminiu cu o punte termica intrerupta sunt izolatori termici excelenti si sunt recomandate pentru tamplaria exterioara.

Raport bun intre pret si performanta

Atunci cand investesc in tamplarie noua, majoritatea oamenilor decid pe baza pretului produsului in sine, iar calitatea trece pe locul doi. Desi tamplaria din aluminiu nu este cea mai buna solutie de pe piata, avand in vedere raportul dintre pret si materialele din aluminiu de inalta calitate, o astfel de solutie este foarte rentabila pentru client.

In timp ce majoritatea celorlalte tamplarii au o durata de viata mai scurta si necesita intretinere de-a lungul anilor, tamplaria din aluminiu garanteaza o durata de viata lunga si o estetica perfecta. In acest sens, o investitie in tamplaria din aluminiu reduce costurile de reparatii si de remediere a avariilor, ceea ce se intampla adesea in cazul altor materiale de tamplarie.

Ce avantaje are aluminiul in general?

Tehnologia de astazi foloseste o varietate de materiale diferite cu numeroase aplicatii. Pentru a satisface o serie de cerinte impuse de tehnologiile care vizeaza imbunatatirea vietii si a calitatii vietii, in industrie se fac investitii substantiale in ceea ce priveste cercetarea si dezvoltarea materialelor.

Nevoia de calitate si proprietati specifice ale diferitelor materiale este esentiala in inginerie civila si industriile conexe, cu cerinte standard inalte pentru fiecare material utilizat in proiectarea si constructia cladirii. Materialul trebuie sa respecte standardele specifice, iar finisarea lui trebuie sa indeplineasca cerintele proiectului.

Pe langa calitatea materialului, se are in vedere si atractivitatea sa estetica, care trebuie sa fie in concordanta cu spatiul in care este instalat, prezentand bine caracteristicile arhitecturale si solutiile de proiectare ale cladirii.

Materialul care a devenit extrem de important in constructia moderna este chiar aluminiul. Domeniul sau de aplicare este foarte larg si, pe langa faptul ca este utilizat intr-o varietate de structuri diferite, ocupa cel mai important loc in industria tamplariei, inclusiv in productia de obloane din aluminiu, datorita proprietatii sale de material de incredere.

Aluminiul este un element chimic din Tabelul Periodic cu simbolul „AI”, numarul atomic 13 si masa atomica de 26,9815386(13). Este numit Aluminat ca parte a complexului anionic, in timp ce numele sau arhaic croat era Glinik .

Aluminij je srebrno-bijeli sjajan laki metal, a nakon kisika i silicija najrašireniji element u Zemljinoj kori (8,1% težinski). U kori se nalazi kao sastavni dio gline i mnogih stijena, što ga čini najzastupljenijim metalom na našoj planeti. Usprkos tome, nije bio izoliran u elementarnom stanju sve do 1825. godine kada ga je izolirao danski fizičar HC Ørsted . . In 1827, chimistul german Friedrich Wöhler a reusit sa extraga o pulbere pura de aluminiu, care era chiar mai scumpa decat aurul la acea vreme.

Avantajele aluminiului ca material sunt evidente in proprietatile sale de baza de metal foarte moale, fragil, dur si maleabil, rezistent la gazele atmosferice, acid si coroziune. Densitatea sa scazuta, de 2,70 g/cm³, il face un bun conductor de caldura si electricitate.

web design itexclusiv.ro