luni, iunie 24, 2024
AcasăLife StyleCand sa duci un parinte la un azil de batrani?

Cand sa duci un parinte la un azil de batrani?

Luarea deciziei de a-ti duce tatal in varsta la un azil de batrani nu va fi usoara. Si, desigur, exista multe lucruri de luat in considerare, cum ar fi costul, dorintele parintilor tai, impactul asupra parintilor si a familiei tale, pentru a numi doar cateva.

Deci, cand vor sti ca este timpul sa iti duci tatal in varsta la un azil de batrani? 

Cel mai frecvent motiv pentru care seniorii sunt internati intr-un azil de batrani este din cauza tulburarilor cognitive sau fizice severe care le necesita sa aiba nevoie de ingrijire de 24 de ore. Admiterea la un azil de batrani are sens atunci cand ingrijirea privata la domiciliu nu este posibila sau daca prietenii sau familia nu sunt in masura sa aiba grija de ei.

Dar asta nu inseamna ca va fi o tranzitie usoara. Daca parintele tau in varsta este constient din punct de vedere cognitiv, mutarea intr-un azil de batrani poate fi un eveniment foarte dificil si emotional. Cei mai multi oameni nu au fost niciodata intr-un loc de acest gen, asa ca isi imagineaza multe scenarii oribile pe care le presupun ca se va intampla. Atunci cand batranii nu isi mai pot purta singuri de grija poti opta pentru un azil batrani Bucuresti.

De ce seniorii merg la casele de ingrijire medicala?

Adultii mai in varsta sunt adesea admisi in casele de ingrijire medicala dintr-o varietate de motive pe care le vom enumera mai jos. Dar ceea ce vreau sa subliniez este ca acest tip de plasare este adesea ultima solutie pentru persoana in varsta sau familia sa.

Casele de ingrijire medicala sunt adesea ultima solutie pentru multi seniori si familiile lor. Exista mai multe optiuni de ingrijire care pot fi luate in considerare, cum ar fi ingrijirea la domiciliu, viata asistata, comunitatile, casele de ingrijire rezidentiale, mutarea cu un prieten sau un membru al familiei.

Unul dintre primele lucruri sa ia in considerare atunci cand cauta optiuni de ingrijire senior este dorintele lor pentru modul in care doresc sa traiasca tot restul vietii lor. Familiile ar trebui, de asemenea, sa ia in considerare daca pot oferi bunastare emotionala, mentala si fizica unei rude in varsta.

Ceea ce vrem sa spunem este ca exista optiuni disponibile. Pentru oricine imbatraneste, vrem sa subliniem importanta planificarii si analizarii acestor optiuni pentru a lua cea mai buna decizie pe care o putem lua inainte de a trebui fie facuta in graba si fara sa cunoastem detalii.

Pentru familii: De asemenea, este important sa se discute cu toti membrii familiei (inclusiv cu parintii, daca sunt informati din punct de vedere cognitiv), astfel incat intreaga familie sa poata lua decizia cu privire la optiunile posibile pentru adultii mai in varsta din familia dvs.

Motive pentru a aduce parintii dumneavoastra in varsta la un azil de batrani

Lipsa de timp pentru a-i putea ingriji la domiciliu pote fi prima dintr-un sir lung de motive pentru care ne putem duce parintii la un azil. Persoanele in varsta au nevoie de ingrijire speciala, si de multe ori, din lipsa timpului, copiii acestora nu se pot ocupa de ei, ajungand astfel sa ii integreze intr-un centru de batrani.

Ce probleme psihice au de obicei batranii?

Problemele de sanatate mintala sunt comune in randul populatiei in varsta si pot afecta calitatea vietii batranilor. Aceste probleme sunt adesea neglijate sau trecute cu vederea, deoarece simptomele lor pot fi confundate cu probleme asociate cu imbatranirea.

Iata cateva dintre problemele psihiatrice comune la batranete:

Depresia

Depresia este o afectiune comuna la batrani si poate fi declansata de o serie de factori, inclusiv probleme de sanatate, pierderea partenerului sau a prietenilor, izolarea sociala si pierderea autonomiei. Simptomele depresiei includ tristete, pierderea interesului si placerii in activitati, oboseala, probleme de somn si ganduri de sinucidere.

Dementa

Dementa este o problema comuna in randul batranilor si se caracterizeaza prin deteriorarea cognitiva, inclusiv probleme cu memoria, gandirea, judecata si abilitatile de comunicare. Dementa poate fi cauzata de o serie de afectiuni, inclusiv boala Alzheimer si accidentele vasculare cerebrale.

Tulburarile de anxietate

Tulburarile de anxietate sunt comune la batrani si pot fi declansate de o serie de factori, inclusiv probleme de sanatate, probleme financiare si izolarea sociala. Simptomele includ anxietate persistenta, teama excesiva, iritabilitatea, probleme de somn si tensiune musculara.

Abuzul de substante

Abuzul de substante poate fi o problema la batrani, in special in cazul persoanelor care traiesc singure sau care sufera de probleme de sanatate. Batranii pot fi vulnerabili la abuzul de medicamente sau la consumul de alcool ca o forma de a face fata problemelor lor de sanatate sau de viata.

Tulburarile de personalitate

Tulburarile de personalitate sunt rare in randul batranilor, dar acestea pot fi mai dificil de identificat si tratat din cauza altor probleme medicale sau sociale asociate cu imbatranirea. Aceste tulburari pot include schizofrenia si tulburarile bipolare.

In concluzie, problemele psihiatrice la batranete pot avea un impact negativ asupra sanatatii mentale si a calitatii vietii batranilor. Este important ca persoanele in varsta sa primeasca asistenta medicala adecvata si tratament pentru problemele lor psihiatrice, astfel incat sa poata sa traiasca o viata fericita si sanatoasa.

web design itexclusiv.ro