TOP 5 lucruri pe care să le faci pentru a te menține în formă

0
263
TOP-5-lucruri-pe-care-sa╠a-le-faci-pentru-a-te-ment╠aine-i╠en-forma╠a

Fiecare om în parte își dorește să se simtă bine în pielea sa și să își mențină o stare de sănătate cât mai bună. O formă fizică optimă nu este greu de atins, însă presupune multă disciplină,  consecvență în decizii și, cel mai important, presupune răbdare și timp din partea ta. Odată ce ai ajuns acolo unde ți-ai propus, nu trebuie să revii la vechiul tău stil de viață, ci trebuie să te asiguri că rămâi acolo. 

Iată 5 lucruri pe care le poți introduce în rutina ta, dacă îți dorești să te menții în formă: 

1.     Păstrează o alimentație echilibrată

Dacă ai pierdut în greutate sau ai pus masă musculară, atunci știi cu siguranță faptul că alimentația joacă un rol crucial în acest proces. La fel se întâmplă și atunci când ai ajuns în perioada de menținere. Încearcă să ai un meniu cât mai echilibrat, bazat pe proteine și fibre, care să-ți ofere toți nutrienții necesari. Mai mult decât atât, e foarte important să ai mereu 3 mese pe zi și două gustări. Evită alimentele procesate și bogate în grăsimi, iar atunci când vrei să-ți iei gustările poți opta pentru arahide, un fruct sau poți chiar bea un suc natural, cum ar fi cele pe auchan.ro, disponibile într-o gamă cât mai variată. 

2.     Fă-ți un program stabil

Deseori atunci când ești dezorganizat și haotic cu tot ce trebuie să faci, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, vei observa că acest fapt se va transpune și în modul în care arăți: fie vei slăbi extrem de tare, fie vei apela la mâncatul compulsiv și astfel te vei îngrășa. Încearcă, pe cât posibil, să ai obiceiuri bine stabilite și care să-ți ofere un confort psihologic. 

3.     Nu renunța la mișcare 

Pentru a-ți menține modul în care arăți e necesar ca programul tău să cuprindă cel puțin 30 de minute de mișcare zilnică și 3 sau 4 antrenamente săptămânale ceva mai grele. Astfel, ori de câte ori ai ocazia alege mersul pe jos în detrimentul mașinii, iar dacă nu ești fan sală de forță, poți alege să mergi la înot sau să alergi. 

4.     Dormi suficient 

Somnul adecvat este adesea considerat a fi neimportant, dar este esențial pentru sănătate și o forma fizică cât mai bună. Lipsa somnului poate afecta metabolismul, sistemul imunitar și capacitatea organismului de a se recupera după efort fizic. Încearcă să dormi între 7 și 9 ore în fiecare noapte și creează un mediu de somn relaxant, întunecat și liniștit.

Menținerea formei fizice și îmbunătățirea sănătății generale nu necesită eforturi extraordinare, ci mai degrabă o abordare constantă și echilibrată a stilului de viață. Prin adoptarea unei alimentații sănătoase, a exercițiilor fizice regulate, a unui somn adecvat, a gestionării stresului și a integrării mișcării în rutina zilnică, poți realiza o îmbunătățire semnificativă a stării tale de sănătate și forme fizice.

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.