joi, mai 30, 2024
AcasăSanatate si MedicinaStil de viataTipuri de vin roșu pe care trebuie să le știi

Tipuri de vin roșu pe care trebuie să le știi

Nu trebuie să fii un împătimit al vinurilor pentru a le aprecia pe cele roșii, însă merită să cunoști care sunt principalele tipuri și prin ce se deosebesc acestea. Apoi te vom invita să descoperi opțiunile pe care le găsești în cadrul magazinului online al Cramei Budureasca și vei avea toate șansele de a fi cucerit.

Cabernet Sauvignon

Cel mai plantat soi de struguri din lume este Cabernet Sauvignon, iar în funcție de locație acesta poate da viață unor vinuri cu caracteristici diferite. De exemplu, cel produs în statul american California tinde să fie mai fructat în comparație cu cel produs în Franța care, de regulă, este mai floral. Un pahar de vin Cabernet Sauvignon ascunde note de cireșe și coacăze, iar la capitolul asocieri culinare strălucește alături de preparate din carne, printre care coaste la grătar, burgeri sau steak-uri.

Merlot

Al doilea cel mai plantat soi de struguri din lume este Merlot, iar vinurile obținute pot fi o opțiune excelentă pentru începători. De regulă aceste vinuri sunt ușor de băut, fiind fructate și puțin taninoase, fiind excelente alături de preparate din pui sau rață.

Syrah / Shiraz

Vinul se numește Syrah în țările europene, iar în Australia și America de Sud este numit Shiraz. Aromele sale pot fi picante, fructate și adesea ne poartă cu gândul către mure. Se poate servi alături de diferite preparate, de la platouri cu brânzeturi și mezeluri până la diferite tipuri de fripturi.

Malbec

Cu origini franceze, Malbec este cel mai popular vin produs în Argentina, fiind ușor de consumat și plăcut. Aromele sale de prune și cireșe sunt completate de notele de fum, iar cel mai bine se poate consuma alături de steak-uri sau preparate picante din bucătăria mexicană sau indiană.

Pinot Noir

Pinot Noir este unul dintre cele mai ușoare vinuri roșii, fiind mult mai puțin corpolent. Printre aromele comune putem identifica zmeura și merișoarele, iar când vine vorba de asocieri culinare strălucește alături de sushi sau somon.

Sangiovese

Acesta reprezintă cel mai popular soi de struguri roșii din Italia și se asociază automat cu Chianti din regiunea Toscana. Vinurile obținute din acești struguri sunt taninoase și au gust de tabac și piper, asigurând o experiență inedită. Fiind un vin italian, se potrivește de minune alături de preparate tradiționale precum pizza sau paste.

Nebbiolo

Acesta este un vin alb italian care se bucură de o popularitate foarte mare. Prezintă un nivel ridicat de aciditate și taninuri, iar culoarea sa discretă este în contradicție cu aromele puternice ale vinului. Strugurii cresc în nordul Italiei și sunt cei care dau viață unor vinuri faimoase precum Barolo sau Barbaresco. De asemenea, Nebbiolo poate fi un candidat excelent pentru învechire pentru că de-a lungul anilor poate dezvolta caracteristici noi și interesante. Se poate servi alături de diferite preparate precum cele din pasăre, porc și vită.

Dacă ți-am făcut poftă de vinuri bune, atunci merită să alegi un vin rosu de la Crama Budureasca. Merlot din gama Budureasca Premium este un candidat excelent pe care îl poți avea în vedere. Acesta te întâmpină cu o frumoasă culoare rubinie cu nuanțe purpurii și cucerește cu aromele de fructe de pădure.

Gustul aduce aminte de mure și cireșe negre, iar taninurile moi, pline de catifelare duc către un final lung, plăcut. Datorită faptului că este un vin roșu din categoria celor mai puțin taninoase, acesta se poate servi alături de diferite preparate ușoare din carne sau paste. Pentru evidențierea tuturor calităților sale se recomandă servirea la o temperatură între 15 și 17 grade.

web design itexclusiv.ro