duminică, iulie 21, 2024
AcasăLife StyleCulturaDescoperă împreuna cu ILSC.ro motivele si avantajele învățării limbii străine pentru...

Descoperă împreuna cu ILSC.ro motivele si avantajele învățării limbii străine pentru adulți și copii!

Când vine vorba de învățarea unei limbi străine, avem tendința să credem că copiii sunt cei mai adepți. Dar este posibil să nu fie cazul, există beneficii suplimentare pentru a începe și ca adult. Într-o lume globalizată, unde mobilitatea este facilitată, învățarea unei limbi este un beneficiu minunat. Nu numai că ajută atunci când călătorești, ci este și un mare avantaj pentru studiile în general și pentru perspectivele de carieră în străinătate. Achiziționarea unui al doilea limbaj ne permite să dezvoltăm diferite abilități mentale la toate vârstele. O să vă prezentăm astăzi prin intermediul acestui articol cele mai importante avantaje ale învățării unei limbi străine indiferent de vârsta pe care o ai. Niciodată nu este prea târziu să începi, mai ales când ai totul la îndemână.

Beneficii ale limbilor străine

Astfel, primul beneficiu al învățării unei limbi străine este creștea puterii creierului. O limbă străină este un sistem complet nou de reguli, structuri și lexic. Învățarea unei limbi noi înseamnă că creierul tău trebuie să facă față complexității, deoarece are sens și absoarbe noi modele. Pe măsură ce creierul nostru înțelege sensul, încercând să comunice, dezvoltăm abilități cheie de învățare, cum ar fi gândirea cognitivă și rezolvarea problemelor. Abilitățile de gândire critică foarte dezvoltate reprezintă un beneficiu semnificativ atât personal, cât și profesional. Un alt beneficiu îmbunătățește memoria. Folosește-o sau pierde-o. De câte ori ai auzit fraza aia? Este un fapt simplu – cu cât creierul este utilizat mai mult, cu atât funcțiile sale funcționează mai bine. Un nou limbaj necesită nu numai familiarizarea cu vocabularul și regulile, ci și posibilitatea de a reaminti și aplica aceste cunoștințe.

Invață la timp cu www.ilsc.ro !

//www.ilsc.ro/cursuri-engleza-copii-adulti-companii-online/

Învățarea unei limbi îți oferă memoria un lucru bun în sala de gimnastică a creierului. Acest lucru înseamnă că persoanele multilingve sunt mai exercitate și mai rapide de a aminti nume, direcții, fapte și cifre. Alt avantaj de a învăța o limbă străină – îmbunătățește abilitatea de a efectua mai multe sarcini. Multitasking-ul este foarte stresant pentru cei care nu sunt obișnuiți sau nu o fac bine. Potrivit unui studiu, persoanele multilingve și pricepute să alunece de la un sistem lingvistic la altul practică această lucrare foarte solicitantă pentru creier. Oamenii care au dezvoltat abilitatea de a gândi în diferite limbi și de a trece de la una la alta devin mult mai buni multi-taskers, reducând nivelul de stres.

O minte mai ascuțită la pachet cu învățarea unei limbi străine?

O minte mai ascuțită. Un alt studiu a arătat că persoanele multilingve se pricep mai bine la observarea împrejurimilor lor. Vede cu ușurință orice este irelevant sau înșelător. De asemenea, sunt mai pricepuți la identificarea informațiilor înșelătoare. Studiul a fost realizat comparând subiecți multilingvi și monolingvi, iar primii aveau în special avantajul. Este o surpriză faptul că personaje celebre, detectivi fictivi, precum Sherlock Holmes și Hercule Poirot, sunt lingviști pricepuți? De asemenea, știați că o limbă străină învățată păstrează mintea mai clară pentru mai mult timp. Au fost efectuate mai multe studii pe această temă, iar rezultatele sunt consistente. Învățarea limbilor străine vă menține creierul sănătos. Pentru adulții monolingvi, vârsta medie pentru primele semne de demență este de 71 de ani. Pentru adulții care vorbesc două sau mai multe limbi, vârsta medie pentru primele semne este de 75 de ani.

Studii efectuate

cursuri engleza online

Studiile au luat în considerare factori precum nivelul de educație, nivelul veniturilor, sexul și sănătatea fizică. Îmbunătățește luarea deciziilor. Potrivit unui studiu de la Universitatea din Chicago, capacitatea de a lua decizii devine un proces mai ușor pentru persoanele multilingve. În afară de regulile și vocabularul care însoțește învățarea unei limbi străine, există nuanțe și expresii regionale pe care un student de limbă le judecă frecvent pentru adecvare și semnificații ascunse. Multilingvii sunt mai încrezători în alegerile de luare a deciziilor ca rezultat al practicii! Prima limbă este îmbunătățită. Învățarea unei noi limbi vă face să fiți mai conștienți de piulițele propriei limbi. Termeni precum vocabular, gramatică, conjugare, înțelegere, expresii și structuri de propoziții devin fraze cotidiene, în timp ce propria limbă este probabil absorbită mai intuitiv. Învățarea unei limbi noi te face, de asemenea, un ascultător mai bun, deoarece ești obișnuit să interpretezi sensul și să judeci nuanțele.

Limbile străine îmbunătățește performanța

Un alt beneficiu important al unei limbi străine învățate – îmbunătățește performanța în alte domenii academice. Ca rezultat al abilităților cognitive mai ridicate, studiile arată că beneficiile învățării unei noi limbi includ scoruri mai mari la examenele standardizate la matematică, înțelegerea citirii și vocabularul de către elevii multilingvi comparativ cu scorurile studenților monolingvi. Copiii pot întreba de ce trebuie să învețe această limbă, dar părinții și profesorii știu mai bine! Competențele lingvistice îți sporesc abilitatea de a te descurca bine în sarcinile de rezolvare a problemelor la nivel general, fapt recunoscut prin programa obligatorie de învățare a limbilor străine în școli. Crește abilitățile de relaționare. Deschiderea către o cultură vă permite să fiți mai flexibili și să apreciați opiniile și acțiunile altor persoane.

Fiecare limbă are propriul stil, expresii, referințe culturale și moștenire. Copiii care sunt expuși la aceste caracteristici. Ideile pe care le reprezintă, noul vocabular și variația gramaticală, se echipează cu instrumente pentru a înțelege lumea în moduri complet noi. Drept urmare, dacă sunteți multilingv, aveți avantajul de a vedea lumea din diferite puncte de vedere, îmbunătățindu-vă capacitatea de a comunica în lumea conectată la nivel global de astăzi. Oferă alegeri mai bune în carieră. Potrivit unui sondaj, 89% dintre clienții noștri au afirmat că angajații multilingvi adaugă valoare forței de muncă și 88% au declarat că recrutarea membrilor echipei cu competențe lingvistice este importantă pentru organizația lor. O abilitate multilingvă este cu siguranță un avantaj competitiv în lumea actuală.

Avantajele studiului a mai multor limbi străine

ilsc copii invata limbi straine

Haideți sa vedem când vine vorba doar despre copii care învață una sau mai multe limbi străine de la vârstă mică. Oare care sunt beneficiile pe care aceste limbi străine le oferă copiilor? Oferă-le un început bun. Copiii care învață o altă limbă înainte de vârsta de cinci ani folosesc aceeași parte a creierului pentru a dobândi a doua limbă pe care o folosesc pentru a învăța limba maternă. Elevii mai tineri sunt, de asemenea, dezinhibați de frica de a greși, ceea ce este uneori un obstacol pentru începătorii mai în vârstă. Începeți devreme, rămâneți mult! Perioada de timp pe care un student o poate dedica învățării unei limbi are o corelație directă și pozitivă cu dezvoltarea cognitivă. Secvențele mai lungi oferă, de asemenea, posibilitatea elevilor de a crește alături de limba și cultura suplimentară. Dezvoltând astfel o conexiune mai profundă pe măsură ce se maturizează.

Hrănește creierul!

//www.ilsc.ro/cursuri-engleza-copii-adulti-companii-online/ 2

Hrăniți-le creierul! Cercetările arată că învățarea unei a doua limbi stimulează rezolvarea problemelor, gândirea critică și abilitățile de ascultare, pe lângă îmbunătățirea memoriei, a concentrării și a capacității de a face mai multe sarcini. Copiii care vorbesc alte limbi prezintă, de asemenea, semne de creativitate sporită și flexibilitate mentală. Sporiți-le realizările academice. Beneficiile cognitive ale învățării unei limbi au un impact direct asupra realizărilor academice ale unui copil. În comparație cu cei fără o limbă suplimentară, copiii bilingvi au îmbunătățit abilitățile de citire, scriere și matematică și, în general, au scor mai mare la testele standardizate. Nutriți-le curiozitatea, sensibilitatea culturală, empatia și toleranța. Copiii care sunt expuși devreme la alte limbi prezintă atitudini mai pozitive față de culturile asociate acestor limbi. Experiența învățării unei limbi îi introduce în lume în moduri pe care altfel nu le-ar fi experimentat.

Nu ezita: du-te pentru două … sau chiar trei. Contrar credinței populare, copiii mici nu sunt confundați de introducerea mai multor limbi în același timp. Nu numai că navighează în mod natural în medii multilingve, dar dobândirea unei a doua limbi la începutul vieții creează creierul pentru a învăța mai multe alte limbi, deschizând o lume de oportunități pentru mai târziu.

Concluzie

Învățarea limbilor străine ajută la dezvoltarea unor abilități cognitive puternice, cum ar fi o mai bună formare a conceptului, flexibilitate mentală, multitasking, abilități de ascultare și rezolvarea problemelor, pe lângă îmbunătățirea interacțiunii sociale și încurajarea conexiunii dintre colegi. Care este următoarea limbă? Descoperă la https://www.ilsc.ro/cursuri-engleza-copii-adulti-companii-online/ tot ce trebuie sa faci !

web design itexclusiv.ro