miercuri, mai 29, 2024
AcasăLife StyleCasa si GradinaCum să-ți construiești o casă smart anul acesta?

Cum să-ți construiești o casă smart anul acesta?

Locuința ta este un spațiu aparte. Ea îți poate defini starea de spirit și puterea de muncă. Indiferent că este vorba despre viața ta profesională sau cea personală, spațiul în care locuiești va avea un impact major asupra tuturor ariilor din viața ta. Din acest motiv, pentru a crea un echilibru general este nevoie să-ți ușurezi munca de acasă, pe cât posibil, construindu-ți o casă smart. În era tehnologiei moderne, casele smart devin din ce în ce mai populare. De ce? Fiindcă oferă proprietarilor o serie de avantaje în ceea ce privește confortul, eficiența energetică și securitatea. Dacă nu știi cum să faci acest lucru, o să-ți explicăm în rândurile ce urmează.

Iată 4 componente ale unei locuințe smart:

1.  Un sistem automat de deschidere a porții sau a garajului

O componentă esențială a oricărei locuințe smart este controlul porții sau a garajului unde îți ții mașina. Cu ajutorul său, vei putea intra cu mașina în curte fără a fi nevoit să deschizi manual o poartă. Aceasta se va închide înapoi după ce ai trecut, tot în mod automat. Poți beneficia de serviciile de automatizări porți de pe Cameromania.com. Ei se vor ocupa de poarta ta în maximum 15 zile. Astfel, te vei putea bucura de comoditate de fiecare dată când te întorci acasă.

2.  Termostat cu control de la distanță

Termostatul cu control de la distanță este un alt element care poate face diferența în gradul de confort al casei tale. Acesta se poate controla direct de pe smartphone, iar astfel vei putea seta temperatura dorită de oriunde ai fi. Când ajungi acasă, nu va mai fi nevoie să aștepți să se încălzească sau să se răcorească încăperile, ci te vei putea simți bine la câte grade îți place.

3. Camere de supraveghere pe care le poți urmări chiar de pe smartphone-ul tău

Un amănunt extrem de important este legat de siguranța casei tale. Pentru a-ți asigura un maxim de protecție, instalează niște camere de supraveghere în zonele de acces sau unde ai lucruri de valoare. Apoi, instalează-ți aplicația de care ai nevoie pe telefon și urmărește în timp real fiecare mișcare ce are loc atunci când nu ești acasă. Cu ajutorul acestui sistem inteligent vei putea sta liniștit de fiecare dată când pleci de acasă.

4. Control vocal

Controlul vocal este un alt element care nu ar trebui să lipsească din nicio casă smart. Un asistent virtual care funcționează după controlul vocal te poate ajuta să reglezi iluminatul, să pornească muzica sau să-ți furnizeze informații importante, toate fără să ridici vreun deget.

Acestea fiind spuse, nu neglija niciodată nivelul de confort pe care îl poți avea în casa ta. Creează o locuință smart prin implementarea unui sistem automat de deschidere a porții sau a garajului, a unui termostat cu control la distanță, a unor camere de supraveghere inteligente și cu ajutorul unui asistent virtual pe care îl poți controla prin control vocal.

Sursă foto: cameromania.com

web design itexclusiv.ro