luni, iunie 24, 2024
AcasăSanatate si MedicinaCele mai frecvente intrebari despre implanturile dentare

Cele mai frecvente intrebari despre implanturile dentare

Cu toate că dinții noștri sunt unele dintre cele mai durabile structuri ale corpului nostru, ei pot suferi deteriorări cauzate de accidente, boli sau uzura naturală din timp. În trecut, singurele opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați erau protezele dentare sau punțile dentare, dar în prezent implanturile dentare sunt o opțiune populară și eficientă pentru a-ți recăpăta zâmbetul perfect. În acest articol, vom discuta despre implanturile dentare, inclusiv ce sunt, cum funcționează și avantajele lor.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a înlocui rădăcinile dentare pierdute sau deteriorate. Acestea sunt de obicei fabricate din titan și sunt inserate în osul maxilar sau mandibular. Implanturile dentare sunt proiectate pentru a oferi o bază solidă pentru coroane, punți sau proteze dentare.

Cum funcționează implanturile dentare?

În timpul procedurii de implant dentar, medicul stomatolog va plasa implantul dentar în osul maxilar sau mandibular, sub anestezie locală sau sedare. În timp, osul se va lega de implantul dentar, ceea ce va crea o bază solidă pentru coroane, punți sau proteze dentare. Între timp, pacientul poate purta o proteză temporară pentru a înlocui dinții lipsă.

Avantajele implanturilor dentare

 1. Aspect natural

Unul dintre cele mai mari avantaje ale implanturilor dentare este aspectul natural pe care îl oferă. Datorită designului lor, implanturile dentare oferă un aspect și o funcționalitate similare dinților naturali.

 1. Confort

Implanturile dentare sunt fixate în osul maxilar sau mandibular, ceea ce le face mult mai stabile decât protezele dentare sau punțile dentare. Acest lucru face ca implanturile dentare să fie mult mai confortabile pentru pacienți.

 1. Mâncarea preferată

Datorită stabilității și puterii de mușcare, pacienții cu implanturi dentare pot mânca practic orice aliment, în timp ce persoanele care poartă proteze dentare sau punți dentare trebuie să evite alimentele tari și lipicioase.

 1. Durabilitate

Implanturile dentare sunt proiectate pentru a dura mult timp, de obicei între 15 și 25 de ani sau mai mult. În timp ce protezele dentare și punțile dentare trebuie înlocuite periodic, implanturile dentare pot dura o viață întreagă cu îngrijire adecvată.

 1. Îmbunătățirea calității vieții

Implanturile dentare pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților prin restabilirea funcției dentare, aspectului natural și încrederea în sine.

Cele mai frecvente intrebari despre implanturile dentare

  Ce sunt implanturile dentare? Implanturile dentare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a înlocui rădăcinile dinților pierduți sau deteriorați. Acestea sunt inserate în osul maxilar sau mandibular și sunt făcute din titan sau alte materiale biocompatibile.

  Cum funcționează implanturile dentare? După ce implantul este inserat în osul maxilar sau mandibular, osul se va uni treptat cu suprafața implantului, într-un proces numit osointegrare. După ce acest proces este finalizat, implantul poate fi folosit pentru a susține o coroană dentară sau o punte dentară.

  Sunt implanturile dentare dureroase? Intervenția chirurgicală de inserare a implantului dentar este de obicei efectuată sub anestezie locală, astfel încât nu se simte durere în timpul procedurii. În perioada de recuperare, poate fi resimțită o ușoară durere sau disconfort, dar acestea pot fi gestionate cu medicamente analgezice.

  Cât timp durează procesul de implant dentar? Procesul de implant dentar poate dura de la câteva luni la un an, în funcție de complexitatea cazului și de timpul necesar pentru osointegrare. În general, procedura poate fi împărțită în trei etape: inserarea implantului, atașarea abutmentului și fixarea coroanei dentare.

  Care sunt riscurile asociate cu implanturile dentare? Deși riscurile asociate cu implanturile dentare sunt rare, acestea pot include infecții, inflamații, sângerări, pierderea implantului și alte complicații.

  Pot fumătorii să primească implanturi dentare? Fumatul poate afecta osointegrarea și poate crește riscul de complicații. Cu toate acestea, fumătorii pot fi candidați pentru implanturi dentare, cu condiția să fie dispuși să își schimbe stilul de viață și să urmeze o igienă orală riguroasă.

 Unde poti pune un implant dentar?

Cris Smile este un cabinet stomatologic din sectorul 5 din București, care oferă servicii de stomatologie generală și estetică. Echipa Cris Smile este formată din medici stomatologi specializați în diverse domenii, care utilizează tehnologie de ultimă generație pentru a oferi tratamente de calitate superioară pacienților lor.

Cris Smile pune mereu pacienții pe primul loc și se concentrează pe furnizarea unor servicii de calitate într-un mediu relaxant și confortabil. Cabinetul este echipat cu cele mai moderne tehnologii, iar echipa de medici este mereu la curent cu cele mai noi descoperiri și tratamente în domeniul stomatologiei.

În plus, pacienții beneficiază de o abordare personalizată și de o atenție deosebită acordată detaliilor. Cris Smile oferă o gamă largă de servicii, de la igiena dentară și tratamente de canal, până la implanturi dentare și chirurgie dentară.

Cris Smile este o alegere excelentă pentru pacienții care caută un cabinet stomatologic de încredere, cu o echipă experimentată și o abordare individuală față de fiecare pacient.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi Cris Smile pentru procedura de implant dentar:

 1. Experiența și profesionalismul: Cris Smile are o echipă de medici stomatologi cu experiență și pregătire în domeniul implantologiei dentare, care își asumă responsabilitatea de a oferi cel mai bun tratament pentru fiecare pacient.
 2. Tehnologie de ultimă generație: Cris Smile utilizează cele mai noi tehnologii și echipamente avansate pentru a asigura proceduri precise, eficiente și confortabile pentru pacienți.
 3. Personalizarea tratamentului: Fiecare pacient este diferit și are nevoi unice, de aceea Cris Smile personalizează fiecare tratament pentru a se potrivi nevoilor individuale ale pacienților.
 4. Satisfacția pacienților: Cris Smile se mândrește cu un număr mare de pacienți mulțumiți care au ales să își facă implanturi dentare în clinica noastră.
 5. Îngrijirea pacienților: La Cris Smile, pacienții noștri sunt mereu pe primul loc. Echipa noastră se asigură că fiecare pacient primește o îngrijire individualizată, de calitate și atentă la detalii.
 6. Accesibilitatea: Cris Smile este situat în sectorul 5 al Bucureștiului, la doar câteva minute de mers de Unirea, și oferă servicii stomatologice la prețuri corecte.
 7. Transparența: La Cris Smile, suntem transparenți în ceea ce privește procedurile noastre și costurile acestora. Ne asigurăm că pacienții noștri înțeleg totul despre procedura de implant dentar și costurile implicate.
web design itexclusiv.ro