duminică, iulie 21, 2024
AcasăTehnologieDiverse IndustriiCe este un designer grafic?

Ce este un designer grafic?

Designerii grafici sunt comunicatori vizuali, care creeaza concepte vizuale manual sau folosind software de calculator. Ei comunica idei pentru a inspira, informa sau captiva consumatorii atat prin forme de arta fizice, cat si virtuale, care includ imagini, cuvinte sau grafica.

Designerii grafici combina arta si tehnologia pentru a comunica idei prin imagini si aspectul ecranelor web si al paginilor tiparite. Acestia pot utiliza o varietate de elemente de design pentru a obtine efecte artistice sau decorative. Ei dezvolta aspectul general si designul de productie pentru reclame, brosuri, reviste si rapoarte corporative.

Designerii grafici lucreaza atat cu text cat si cu imagini. De multe ori selecteaza tipul, fontul, dimensiunea, culoarea si lungimea liniei titlurilor, si textului. De asemenea, designerii grafici decid modul in care imaginile si textul vor merge impreuna pe o pagina sau un ecran, inclusiv cat spatiu va avea fiecare.

Atunci cand utilizeaza text in machete, acestia colaboreaza indeaproape cu scriitorii (creatorii de continut) care aleg cuvintele si decid daca cuvintele vor fi puse in paragrafe, liste sau tabele. Munca lor implica de obicei urmatoarele:

  • Intalnirea cu clientii sau cu directorul de arta pentru a determina scopul unui proiect.
  • Discutii cu clientii, cu privire la strategiile pentru a ajunge la un anumit public tinta.
  • Determinarea mesajului pe care ar trebui sa il prezinte designul.
  • Creaea de imagini care identifica un produs sau transmit un mesaj.
  • Dezvoltarea imaginilor grafice si vizuale pentru ilustratii de produse, sigle si site-uri web.
  • Creaza modele fie manual, fie utilizand pachete software pentru computer.
  • Selecteaza culori, imagini, stilul textului si aspectul general.
  • Prezinta designul clientilor sau directorului de arta.
  • Incorporeaza modificarile recomandate de clienti in proiectul final.
  • Examineaza proiectele pentru a vedea daca exista erori, inainte de a le tipari sau publica.

Designul grafic devine din ce in ce mai important in vanzari si marketingul produselor. Prin urmare, designerii grafici denumiti si designeri de comunicare, lucreaza adesea indeaproape cu oamenii care se ocupa de publicitate si promotii, relatii publice si marketing. In mod frecvent, designerii se specializeaza intr-o anumita categorie sau tip de client.

Designerii grafici trebuie sa tina pasul cu noile programe de grafica si design pentru computer, fie singuri, fie prin programe formale de formare software. Acestia trebuie sa poata crea modele care sunt interesante din punct de vedere artistic si atragatoare pentru clienti si consumatori. Acestia produc ilustratii brute ale ideilor de proiectare, fie prin schitarea manuala, fie prin utilizarea unui program de computer.

Designerii grafici trebuie sa comunice cu clientii si cu alti designeri pentru a se asigura ca proiectele lor reflecta cu exactitate mesajul dorit, si exprima in mod eficient informatiile. Majoritatea utilizeaza software specializat de design grafic pentru a-si pregati desenele. Ei trebuie sa fie capabili sa se gandeasca la noi abordari de comunicare a ideilor catre consumatori. Dezvolta modele unice care transmit un sens recunoscut in numele clientilor lor.

Graficianii lucreaza deseori la proiecte cu alti graficieni si specialisti in marketing, dar si cu analisti de afaceri, scriitori si programatori. Ei trebuie sa colaboreze pentru a produce site-uri web, publicatii si alte produse de succes. Unele persoane cu experienta in design grafic predau in scoli de design, colegii si universitati.

Unde lucreaza un designer grafic?

La o simpla cautare pe Google dupa expresia “need a graphic designer”, cu siguranta vei descoperi atat agentii in cadrul carora lucreaza designeri grafici foarte buni, cat si freelanceri.

Acum, intrebarea pentru care probabil vei dori cel mai bun raspuns este: Agentie sau Freelanceri?

In cazul in care ai nevoie de cele mai bune servicii de design grafic, probabil te gandesti sa colaborezi cu o agentie. Este firesc acest lucru in conditiile in care in cadrul unei agentii, isi desfasoara activitatea mai multi designeri grafici.

Acesta este un lucru benefic pentru ca de exemplu in ceea ce priveste un proiect, este posibil ca unul dintre designerii grafici, sa ceara ajutorul unui coleg, care sa-i ofere cateva sfaturi despre cum te-ar putea ajuta.

In cadrul unei agentii lucreaza doar profesionisti, deci te vei putea astepta la servicii de calitate si la profesionalism, si cu siguranta vei fi placut surprins de conditiile colaborarii. In plus, in ceea ce priveste colaborarea, totul se face fireste, doar pe baza de contract.

Exista insa si posibilitatea ca atunci cand vei cauta “need a graphic designer”, sa iti atraga atentia freelancerii. Exista o multime de freelanceri care sunt chiar foarte buni in aceasta activitate, si care ti-ar putea fi de ajutor.

Multi dintre acestia insa nu au cu cine sa se consulte atunci cand cerintele sunt prea mari, iar acest lucru poate fi o problema. Uneori, o idee cat de mica poate influenta succesul unui proiect.

Apoi, un freelancer probabil nu va dori sa lucreze pe baza de contract, la fel ca o agentie, iar acesta este un lucru care cu siguranta trebuie sa va puna pe ganduri.

De aceea, este bine sa contactezi o agentie atunci cand ai nevoie de servicii de acest gen.

web design itexclusiv.ro