vineri, octombrie 4, 2024
AcasăBusiness si IndustrieCandidații preferă business-urile care susțin hobby-urile din 4 motive

Candidații preferă business-urile care susțin hobby-urile din 4 motive

Practicarea unui hobby stimulează potențialul angajatului din numeroase perspective. În primul rând, atunci când persoana este încurajată să facă ceea ce îi place sau să-și urmeze talentul, se deconectează de la stresul cotidian, îmbunătățește rutina de viață, sporește calitatea vieții și astfel, obține echilibrul necesar între viața personală și cea profesională. Așadar, există foarte multe argumente pro care înclină balanța către inițiativa de a-i încuraja pe angajați să-și descopere talentele. 

Hobby-ul, piesa care echilibrează toate planurile vieții : de ce angajații vor mai mult decât ,,salarii motivante’’? 

Fiecare angajator își dorește să colaboreze cu o echipă formată din oameni entuziaști, fideli organizației și implicați în ceea ce fac. Studiile arată că, angajații implicați activ într-un hobby sunt mai toleranți la stres și mai adaptabili la eventualele schimbări care au loc în cadrul organizației. 

  • Hobby-urile consolidează interacțiunile umane 

În ultimii ani, din cauza exodului, deficitul de personal românesc a fost acoperit prin angajarea lucrătorilor veniți din străinătate. Numeroase firme apelează la serviciile oferite de Work-Finder.eu, o agenție de recrutare personal asiatic pentru diferite domenii de muncă. Muncitorii asiatici sunt preferați de angajatori, datorită faptului că vin deja cu un bagaj de experiență dovedită în multiple arii de activitate: HoReCa, industrie auto, curățenie, producție, agricultură și multe altele. Schimbarea mediului cultural și profesional cu cel european poate fi un proces brusc pentru unele persoane. Astfel, pentru a se adapta armonios noului context profesional, angajații străini ar trebui încurajați să abordeze noi activități care să-i apropie tot mai mult de noul mediu.  

Hobby-urile creează conexiuni umane și apropie oamenii cu interese comune. În acest fel, oamenii comunică mai ușor cu persoanele care împărtășesc aceleași pasiuni, ceea ce sporește coeziunea echipei și diminuează conflictele între angajați. Poate unii angajați ies împreună la baschet, în timp ce alții frecventează același curs de dans ori participă la același atelier de pictură. Activitățile care au loc în afara orelor de lucru consolidează spiritul de echipă, aducând beneficii companiei în mod indirect. 

  • Pasiunile oferă efecte similare concediilor de odihnă 

Practicarea unei activități care aduce satisfacție mentală are rolul de a reduce cortizolul și de a crește aportul de dopamină și endorfine în creier. Susținerea oamenilor să-și descopere și să-și urmeze pasiunile poate contribui semnificativ la creșterea profitului firmei. Atunci când lucrătorii nu-și pot lua zile de concediu din varii motive, practicarea unui hobby poate avea aceleași efecte terapeutice pe termen lung. De exemplu, o idee inspirată sunt voucherele, abonamentele lunare sau pachetele cu accesorii, în funcție de hobby-ul fiecărui angajat. 

  • Pasiunile generează soluții creative la probleme complicate 

Pasiunile stimulează partea dreaptă a creierului, cea responsabilă cu creativitatea. În acest fel, hobby-urile schimbă perspectiva asupra lumii și pot contribui indirect la identificarea unor idei inovatoare la locul de muncă.

  • Activitățile extra ajută la valorificarea resurselor 

O persoană care își împarte programul între muncă și hobby-uri cunoaște cât de valoroasă este această resursă: timpul. Prin urmare, va găsi soluții eficiente pentru a-și îmbunătăți fluxul de lucru, astfel încât să se dedice atât dezvoltării profesionale, cât și activităților care îl pasionează. 

Dincolo de importanța salariului, angajații au nevoi mult mai complexe de atât. Un salariu care să reflecte implicarea lor la locul de muncă, respectarea concediilor de odihnă, încurajarea cursurilor pentru avansare profesională și acordarea unor facilități care să le sprijine hobby-urile conduc la formarea unei echipe cu persoane active, unde atmosfera la birou va fi mai relaxată și mai plină de entuziasm. 

Sursa foto: unsplash.com

Bradu Dan
Bradu Danhttps://www.skinit.ro/
S-a alăturat presei în anul 2020 si in 2021 a activat în cadrul echipei noastre. Până în prezent, are la activ peste 1700 de articole redactate, dar și sesiuni de monitorizare TV. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. A urmat cursuri în cadrul Multimedia - Radio și Televiziune. A participat la conferințe și interviuri cu personalități cheie din industrie ce a contribuit la aprofundarea cunoștințelor și extinderea rețelei de contacte profesionale !
web design itexclusiv.ro