luni, iunie 24, 2024
AcasăBusiness si IndustrieAutoBMW X3: cum să îți bucuri de o experiență de condus sportivă...

BMW X3: cum să îți bucuri de o experiență de condus sportivă și dinamică cu un SUV premium

BMW X3 este o mașină care a apărut încă din 2003. Cu toate acestea, ea a rămas una dintre cele mai apreciate mașini de teren care au apărut vreodată, fiind îndrăgită din multe puncte de vedere. Intrând pe segmentul SUV-urilor premium de clasă medie, această mașină a ajuns deja la ce-a de-a treia generație. Ea reprezintă opțiunea perfectă pentru o persoană care dorește să se bucure de o experiență de condus sportivă. Dar și dinamică în același timp.

Ce oferă modelul BMW X3?

Din punct de vedere stilistic, designul acestui BMW X3 reprezintă o evoluție, nu o revoluție. Grila este una mai mare în acest moment, iar farurile full LED sunt o adiție interesantă. Proporțiile caroseriei sunt și ele familiare, iar BMW-ul își păstrează aerul sportiv chiar și azi. 

Această mașină are un aspect robust. SUV-ul este vândut până în ziua de azi într-un număr de peste 1,5 milioane de exemplare. Distribuția perfectă a maselor pe punți și anume 50/50% este dată de consolele față și spate ale acestei mașini. Astfel, ea reușește să facă față oricărei sarcini, fiind o mașină interesantă din multe puncte de vedere.

În ceea ce privește dimensiunile exterioare ale acestei mașini, acestea s-au amplificat în mod sensibil. Lățimea, lungimea, dar și înălțimea au crescut semnificativ cu 61 mm, 17 mm, dar și 16 mm, acestea atingând 4716 mm, 1897 mm, dar și 1676 mm. În ceea ce privește ampatamentul, acesta este acum mai generos cu 5,4 cm, el măsurând 2864 mm. 

Fiind un model extrem de aerodinamic, acest BMW X3 este perfect pentru o persoană care dorește să se bucure de toate performanțele oferite. De asemenea, acest model este realizat special și pentru pasionații de incursiuni în afara drumurilor asfaltate. 

Această mașină este o opțiune ideală din acest punct de vedere. Noul SUV mai poate străbate cu ușurință și vaduri de apă adânci de 500 mm. De aceea, în unele situații poate fi utilă această mașină.

Dotări și tehnologii care fac din modelul X3 un SUV ideal pentru familie

Portbagajul are un volum destul de mare. El este cuprins între 550 și 1600 de litri, iar bancheta din spate dispune de spătar cu o funcție de înclinare variabilă. Aceasta se pliază standard. Parbrizul este și el laminat standard, astfel încât să se reducă semnificativ zgomotul de rulare. 

BMW-ul mai oferă opțional și geamuri laterale laminate. Interiorul acestei mașini este inspirat de cel al noii Seria 5. Aceasta are un layout al planșei de bord, dar și un ecran tactil central de 10,2 inch. Mașina mai poate fi echipată și cu instrumente de bord digitale. Ele au o diagonală de 12,4 inch, precum și cu un head-up display color. Dar și control prin gesturi sau prin voce, folosindu-se de sistemul multimedia iDrive.

În ceea ce privește facilitățile pe care le mai oferă acest BMW X3, pasagerii din spate stau cu 20 mm mai sus, astfel încât să aibă o poziționare cât mai corectă, dar și mai confortabilă pe banchetă. Platforma tehnica, CLAR este și ea complet nouă, cel mai nou model de X3 fiind chiar mai ușor cu 55 kg față de modelul de mașină care a apărut anterior. 

Mașina este realizată din oțeluri ultra-rezistente, acestea fiind obținute din aluminiu pentru anumite elemente ale suspensiei, dar și pentru capota și uși. BMW vine în întâmpinarea șoferilor, punandu-le acestora la dispoziție și mai multe opțiuni de suspensie. Aceștia pot alege suspensia M Sport, ea având arcuri și bare stabilizatoare mai tari. 

De asemenea, aceștia se mai pot orienta către direcția sport cu raport de demultiplicare variabil. Suspensiile din acest punct de vedere sunt similare celor folosite și de generația anterioară.

Dimensiunea roților 

Diametrul jantelor oscilează intre 18 și 21 de inch, noul X3 fiind personalizat în trei linii distincte de echipare, aceste linii având elemente specifice de design. O alta opțiune interesantă pusă la dispoziție de aceste auto rulate BMW X3 este BMW Display Key. 

Această opțiune este familiara de la Seria 5 și Seria 7. În acest fel, climatizarea poate fi pornită de la distanță sau se poate verifica in acest fel statusul mașinii, dar și nivelul de combustibil al acesteia.

Fiind recunoscut pentru materialele de calitate pe care le oferă, BMW X3 este mereu o opțiune pentru o persoană care dorește să se bucure de o mulțime de finisaje premium, scaunele fiind în acest fel extrem de confortabile, ele fiind concepute astfel încât nivelul înalt de confort să fie asigurat.

Există o mulțime de motive pentru care multă lume este în căutare de X3 de vânzare. Această mașină iese în evidență printr-o calitate și un prestigiu extrem de mare, iar daca veți achiziționa o astfel de mașină, veți putea fi siguri de faptul că veți avea acces la un autoturism de lux, materialele fiind de o calitate foarte înaltă din acest punct de vedere. De asemenea, finisajele premium, dar și atenția la detalii sunt alte motive pentru care această mașină este una pe care orice șofer o poate considera.

Motorizări disponibile pe modelul BMW X3

Variația de motoare este și ea un alt motiv de avut în vedere in alegerea unei astfel de mașini și anume că motoarele disponibile sunt numeroase. Spațiul interior dintr-un BMW X3 este și el extrem de generos, atât pentru pasageri, cât și pentru bagajele acestora, de aceea o astfel de mașină poate fi folosită în numeroase scopuri. În același timp, opțiunea de scaune rabatabile, este una de avut în vedere pentru că în acest fel, mașina face față oricărei nevoi de transport.

Tehnologia este și ea una avansată, dar și de ultimă generație, mașina având sisteme de infotainment moderne. Asistența pentru șofer, dar și caracteristicile de siguranță avansate fiind alte două lucruri pentru care mașina este apreciată. 

X3 poate fi echipat cu o serie de tehnologii de asistență pentru șofer, iar un alt motiv important pentru a opta pentru această mașină este experiența dealerului BMW. Achiziționarea unei astfel de mașini oferă acces la rețeaua extinsă de dealeri BMW, aceasta oferind atât serviciile, cât și asistența pe care o doriți pentru mașină voastră. În acest fel, veți aprecia foarte mult o astfel de mașină.

web design itexclusiv.ro