sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăBusiness si IndustrieAuto4 tipuri de asigurări pe care ar trebui să le iei în...

4 tipuri de asigurări pe care ar trebui să le iei în considerare dacă parcurgi distanțe mari la volan

Atunci când deții o mașină și petreci mult timp pe drum, este important să te asiguri că ești protejat în cazul unor evenimente neplăcute. Asigurările pentru autovehicule joacă un rol important în acest sens, oferindu-ți siguranța personală, dar și financiară în cazul producerii unui accident sau a altor daune. Astfel, în cazul în care obișnuiești să conduci mult, este recomandat să ai încheiate aceste polițe de asigurări.

Iată lista celor 4 tipuri de asigurări importante pentru mașina ta

  1. Asigurarea obligatorie auto de răspundere civilă

În majoritatea țărilor, inclusiv în România, asigurarea auto de răspundere civilă (RCA) este obligatorie prin lege pentru toți șoferii. RCA-ul acoperă daunele materiale sau vătămările corporale rezultate în cazul unui accident în care tu ești declarat vinovat. Această asigurare te protejează financiar de eventualele cereri de despăgubire sau acțiuni în instanță intentate de către victime.

  1. Asigurarea CASCO

Asigurarea CASCO este opțională, dar extrem de importantă pentru șoferii care conduc mult și doresc să-și protejeze mașina împotriva daunelor cauzate de accidente, furt sau vandalism. CASCO acoperă cheltuielile de reparație sau înlocuire a mașinii tale în cazul unui accident auto în care ești vinovat sau în cazul altor evenimente nedorite, cum ar fi furtul, incendiul ori alte calamități naturale. Totodată, optând pentru o asigurare CASCO de la allianztiriacunit.ro, vei fi protejat pe întreg teritoriul Europei, chiar și în partea asiatică a Turciei.

  1. Asigurarea de asistență rutieră

Atunci când conduci frecvent, riscul de a rămâne blocat pe marginea drumului din cauza unei defecțiuni sau a unei pene de cauciuc este semnificativ mai mare. De aceea, este recomandat să ai încheiată o asigurare de asistență rutieră. Aceasta îți oferă tractare, reparații pe drum, asistență la schimbarea anvelopelor și alte servicii asemănătoare. Asigurarea de asistență rutieră poate fi foarte utilă atunci când te afli într-o situație urgentă și ai nevoie de ajutor rapid.

  1. Asigurarea de protecție juridică

În cazul în care ești implicat într-un accident auto și apar litigii sau cereri de despăgubire, o asigurare de protecție juridică îți poate fi de mare ajutor. Această poliță acoperă cheltuielile cu avocații și costurile de judecată asociate unui proces legal. De asemenea, poți beneficia de sfaturi juridice și asistență în rezolvarea litigiilor legate de accidente auto sau alte probleme de natură legală în legătură cu mașina ta.

În cazul în care ești un șofer care petrece mult timp pe șosea și parcurge distanțe mari în scop personal sau la job, este important să fii mereu pregătit și bine protejat din punct de vedere financiar. Asigurările auto sunt un instrument care îți oferă siguranța financiară în cazul unor evenimente neașteptate sau accidente. Asigurarea auto de răspundere civilă (RCA) este obligatorie prin lege, în timp ce asigurarea CASCO, cea de asistență rutieră ori de protecție juridică sunt recomandate pentru a-ți garanta protecție completă. Investiția în aceste tipuri de asigurări te va ajuta să conduci cu mai multă încredere și să te simți mereu în siguranță, știind că ești protejat financiar în cazul unor evenimente neplăcute petrecute pe drum.

Sursa foto: freepik.com

web design itexclusiv.ro